ШОКАНТНО! ОБЈАВЉЕН ТРАМПОВ разговор о Украјини!

ŠOKANTNO! OBJAVLJEN TRAMPOV razgovor o Ukrajini!

26 januara 2020

Američki mediji objavili su video-snimak koji je navodno zabeležen na večeri predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa u Vašingtonu 2018.

Događaju su prisustvovali biznismeni Lav Parnas i Igor Fruman, koji su povezani sa Trampovim advokatom Rudolfom Đulijanijem.

Snimak traje skoro sat i po, a njegov autor je nepoznat. Tokom razgovora, čovek kojeg učesnici razgovora nazivaju Donald hteo je da sazna koliko dugo će Ukrajina moći da se suprotstavlja Rusiji bez američke pomoći.

Zatim se razgovor dotakao mogućnosti opoziva tadašnje američke ambasadorke u Kijevu Meri Jovanović, jer ona, prema rečima jednog od učesnika razgovora, otvoreno govori o koristi mogućeg Trampovog opoziva.

Meri Jovanović je razrešena dužnosti u maju 2019. zbog gubitka poverenja predsednika. Jovanovićeva tvrdi da je protiv nje vođena koordinirana kampanja, a sam Tramp je vršio pritisak na Stejt department, tražeći njenu ostavku.

Prošlog oktobra, biznismeni Parnas i Fruman optuženi su za narušavanje zakona u organizovanju lobističkih aktivnosti. Oni se, između ostalog, sumnjiče da su pokušavali da izdejstvuju ostavku Jovanovićeve sa mesta ambasadora u Kijevu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pera says:

    zakona o organizovanju lobističkih aktivnosti ? To se na srpskom kaze zakon o mitu, korupciji, pljackanju itd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *