ШОКАНТНО – ОПТУЖБЕ СА НОВОГ ЗЕЛАНДА: Ево ко стоји иза масакра у џамији

ŠOKANTNO – OPTUŽBE SA NOVOG ZELANDA: Evo ko stoji iza masakra u džamiji

30 marta 2019

Rukovodilac najveće džamije na Novom Zelandu kaže da Mosad stoji iza masakra u Krajstčerču u kom je poginulo 50 ljudi. • Rukovodilac najveće džamije na Novom Zelandu prisustvovao je antirasističkom skupu u subotu
 • Ahmed Bamdži je održao govor rekavši da Mosad stoji iza masakra u Krajstčerču
 • Bamdži je tvrdio da je osumnjičeni Brenton Tarent dobio sredstva od “cionističkog biznisa”
 • Izraelska ambasada osudila je primedbe kao ‘apsurdne’ i antisemitske
 • Predsedavajući najveće džamije na Novom Zelandu kritikovan je sa više strana nakon što je optužio
 • Izrael da stoji iza pucnjave u Krajstčerču, koje je kao posledicu imalo 50 mrtvih izveštava britanski dailymail

Ahmed Bamdži, koji predvodi džamiju Masjid e Umar u Oklandu, izneo je ove optužbe na skupu koji je organizovao Love Nev Zealand Hate Racism, u subotu.

Tokom govora, on je rekao da izraelska obaveštajna agencija Mosad stoji iza napada i optužio osumnjičenog Brentona Tarenta da dobija sredstva od “cionističkog biznisa”.

U video snimku objavljenom na tviteru, može se čuti kako kaže: ‘Stojim ovde i kažem vam da imam veoma, veoma veliku sumnju da iza njega stoji neka grupa i da se ne bojim da kažem da osećam da je to Mosad.’

Dok većina ljudi ćuti, jedna osoba se može čuti kako viče : “To je istina.” Izrael stoji iza toga. Tako je!’

Izraelska ambasada u Velingtonu je kasnije osudila njegove izjave, rekavši: ” Svi izraelski ljudi, zajedno sa narodom Novog Zelanda, užasnuti su terorističkim masakrom muslimanskih vernika u Krajstčerču.

‘Apsurdna optužba koju je izneo Bamdži je žalosan izraz najnižih antisemitskih predrasuda i mi smo uvereni da je potpuno odbačena od strane rukovodstva muslimanske zajednice i od svih Novozelanđana.

“U ovom trenutku želimo ponovo da iskažemo najdublje saučešće izraelske ambasade i države Izrael žrtvama i porodicama napada na džamije Masjid Al Nor i Linvud.”

Komisija za ljudska prava takođe se zauzela protiv ovih primedbi, rekavši da za njih nema mesta na Novom Zelandu.

“Moramo osuditi rasizam, mržnju i antisemitizam kad god to primetimo”, navodi organizacija na tviteru.

Kada su se konfontirali s njegovim izjavama na Newshuba-u, Bamdži je stajao iza njih, zahtevajući istragu o tome odakle je napadač džamije dobio sredstva.

“Mosad je spreman na sve ove stvari”, rekao je. Kada govorim o Mosadu, zašto bi Jevreji bili uznemireni zbog toga? Dajte mi odgovor?

Bamdži nije dao nikakve dokaze u prilog svojim tvrdnjama.

Manifest koji je objavljen na internetu pre pucnjave naglašava rasističke, bele supremacističke stavove napadača koje je koristio kako bi opravdao ubistva.

Imena i datumi prekriženi pištoljima koji su korišćeni tokom masakra otkrivaju i fascinaciju srednjovekovnom istorijom, posebno onima koji su se borili protiv Otomanskog carstva – islamske supersile tog vremena.

Ni oružje ni manifest ne pokazuju nikakve otvorene veze sa Mosadom ili Izraelom.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

 1. samostalan says:

  A ko bi drugi, da nije opasna Udba?

 2. Velika Metla says:

  Mosad??? Jooooook,bre,čini vam se! Nema zla na svetu gde oni nisu upetljali svoje sotonske šape! A pomoćnik u zlu im je pirgavo ostrvo zla!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *