ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ: Шта све скривају интерни извештаји ЦИА

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Šta sve skrivaju interni izveštaji CIA

2 decembra 2021

Američka centralna obaveštajna agencija CIA ima dokaze da je najmanje 10 njenih zaposlenih bilo umešano u zločine povezane sa seksualnom eksploatacijom dece, a samo je jedan zaposleni optužen za zločin dok su ostali rešeni interno, pokazuju novoobjavljeni dokumenti.

Šokantno otkriće objavio je „Bazfid njuz“, koji je dobio na stotine poverljivih internih izveštaja CIA.Dokumenta su iz perioda od 2004. do 2019. godine.

Prema podacima iz dokumenata jedan od 10 zaposlenih u CIA imao je „neprikladnu seksualnu aktivnost sa neidentifikovanom dvogodišnjom devojčicom“ i priznao je da je ostvario seksualni kontakt sa detetom od šest godina u dva navrata. Zaposleni je otpušten iz Agencije, ali nikada nije podignuta optužnica protiv njega.

Drugi službenik CIA je navodno nabavljao eksplicitne video snimke mladih devojaka koje su snimile majke žrtava, a to je dovelo do njegove ostavke, ali ne i optužnice.

On je uhvaćen u pokušaju da dogovori seksualne odnose sa detetom, iza čijeg se profila krio agent FBI.

Jedini zaposleni u CIA koji je optužen za seksualne zločine nad decom, bio je i pod istragom zbog manipulacije poverljivim dokumentima, navodi „Bazfid“.

Jedan neimenovani bivši zvaničnik rekao je za „Bazfid“ da CIA radije rešava incidente interno jer zaposleni koji budu optuženi za zločin „mogu biti primorani da otkriju izvore i metode“, prenosi RT.

KOMENTARI2 komentara

  1. Gardista says:

    Sve kod katolika je otislo u pm.

  2. See Y Leter Aligeder says:

    Neverovatno šta sve čovek može da čuje o njihovim delatnostima, kada tako rade sa nemoćnima i nezaštićenima gde će im biti kraj? Na kraju svako od nas će dobiti platu po delima svojim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *