ШОКАНТНО – ПАКЛЕНИ ПЛАН МИЛА ЂУКАНОВИЋА: Ево како планира да реши српско питање (ВИДЕО)

ŠOKANTNO – PAKLENI PLAN MILA ĐUKANOVIĆA: Evo kako planira da reši srpsko pitanje (VIDEO)

2 januara 2019

Gost medijske kuće „Centar”, u emisiji „Intervju”, bio je doktor istorijskih nauka i viši naučni saradnik u Institutu za noviju istoriju Srbije, dr Aleksandar Raković. Raković je jedan od ljudi iz Srbije kojima je režim Mila Đukanovića zabranio ulazak u Crnu Goru.

Tema emisije je bila srpsko nacionalno pitanje u 21 veku.Raković je rekao da je Milo Đukanović krenuo putem crnogorskog ustaše Sekule Drljevića i da je prešao tačku bez povratka. Prema Rakovićevom mišljenju priznanje Kosova, slanje crnogorske vojske da učestvuje u NATO okupaciji južne srpske pokrajine i odlazak Milovog oficira na proslavu zločinačke akcije “Oluja” nisu najgore što očekuje od aktuelnog režima u Podgorici.

– Mogao bi da očekujem i da će doći gori dani za Srbe u Crnoj Gori. Mislim da će Milov režim po hrvatskom scenariju pokušati da reši srpsko pitanje. To znači da će deo pokušati da prevede u crnogorski identitet, a da će deo pokušati da raseli milom ili silom. Oni koji ne budu hteli da prihvate novocrnogorski identitet praktično će se i sami iseliti u Srbiji, mi već imamo takve slučajteve – rekao je Raković.

On je objasnio da će vlast u Crnoj Gori pokušati da oduzme imovinu SPC i da će prvi na meti biti Cetinjski manastir. Raković je objasnio da većina pravoslavaca u Crnoj Gori se i dalje venčava u SPC i sveštenici SPC održavaju opela na sahranima, pa čak i zakletim separatistima i da to jako smeta Milu Đukanoviću.

– Situacija nije zatvorena uopšte, Srbi tamo i dalje imaju šansu – rekao je Raković i dodaje da je moguće da se Crna Gora oslobodi od identitetske okupacije režima Mila Đukanovića.

(Pravda)

KOMENTARI8 komentara

 1. Vesko says:

  Pa ista je to 100% strategija koju su Hrvati koristili prema svojim gradanima Srbima!! Provokacije, brisanje prava konstitutivnog naroda iz Ustava, pritisci, gubitak posla, ubistva i bombaski napadi na ducane u Vukovaru, Zadru...kako bi digli sprksi narod na oruzani ustanak i onda ga protjerali uz pomoc NATO kojem su Srbi kao konstitutivno narod sa politickom moci bili velika prepreka uvlacenju Hrvatske u NATO, kao sto smo mi to u BiH. Pucem u Beogradu Srbija je okupirana iznutra i postavljeni su kvislinzi na vlast tako da nasa braca nemaju nikakve sanse da se oruzjem izbore za svoju slobodu kako smo mi to uspjeli u Bosni iako su realno govoreci danas nasi neprijatelji mnogo slabiji nego onda. Znaci nasa braca moraju iskljucivo pruzati neoruzani otpor Aparthejdu koji se sprovodi nad njima i njihovim pravima. Moraju izdrzati.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Sve što je do sada uspeo je to da uništi CG a njegova šačica jada-Milogorci, nestaće u roku 2 godine čim krene stampedo ka EU zbog bede koju je on stvorio u zemlji.

 3. deda mraz says:

  Sve ovo moze da se ostvari jer dok je ustasko-komunisticki rezim na vlasti u Srbiji on moze raditi sta hoce jer ove nase ustase su priznale i hrvatsku i bosnu i CG i sad su zauzeti sa priznavanjem kosova jer su im fakticki sve dali i sada siptari mog raditi sta hocej jer ovi necej reagovati.

 4. Baracuda says:

  Pa neka iseli Srbe iz CG, ima da ostane 50.000 stanovništva....kakav plan, da ne povjeruješ !

  • Miraš says:

   Ako bi mi primili sve Srbe iz Crne Gore, ima ih oko 178 hiljada, onda Crna Gora umesto dosadašnjih 620 hiljada stanovnika imala bi oko 442 hiljade stanovnika. Od preostalih oko 279 hiljada su Crnogorci, a svi ostali čine 163 hiljade (Bošnjaci, Albanci, Muslimani, Romi, Hrvati, itd.). Danas Crna Gora procenjuje da ima broj vojno sposobnih muškaraca i žena od 15 do 49 godina ukupno oko 289 hiljada, a Crnogoraca imaju oko 279 hiljada i to sve sa decom, babama i dedama. ... Aktivni sastav vojske Crne Gore ima 2.368 i rezervni sastav ima 2.791 vojnika. Očigledno je da u slučaju napada na Crnu Goru računaju na pomoć NATO alijanse. Međutim Crna Gora je u sendviču između Albanija i Hrvatska, a obadve su u teritorijalnom usponu i širenju, Da li ćemo videti na primeru Crne Gore i to kako NATO rešava sukobe među zemljama svojim članicama? Još reče Kolinda u avgustu ove godine u Tirani da Hrvati i Albanci su braća po oružju.

 5. Slobodanka says:

  "Mislim da će Milov režim po hrvatskom scenariju pokušati da reši srpsko pitanje. To znači da će deo pokušati da prevede u crnogorski identitet, a da će deo pokušati da raseli milom ili silom."- Ako su Slovenija i BIH već primljene u EU i NATO kao monoetničke države tj. (oko 90% su jednonacionalne) i svedoci smo koliko su se trudili da tkzv. Kosovo udje u NATO i u EU isto kao monoetnička tvorevina, onda zašto se u Crnoj Gori i dan danas insistira na rascepu između Crnogoraca i Srba. Crna Gora je već članica NATO-a i ima otvoren tako veliki broj poglavlja na putu ka EU, pa šta to još mora da odradi lutka Milo? Taj pritisak na Srbe u Crnoj Gori nije samo unutrašnji pritisak nego ima veze sa planovima globalista za Srba u BIH i sa daljim planovima za Srbiju. Takođe ima veze i sa projektom Velika Albanija jer sem što je Crna Gora mala po broju stanovnika, ako bude i nejedinstvena i u što većem razmimoilaženju sa Srbijom onda Velika Albanija će puno lakše biti proširena i u zapadnom pravcu. Bez obzira što je Crna Gora članica NATO-a ne verujem da će je NATO zaštititi od širenja Velike Albanije. U takvom pretpostavljenom sukobu članice alijanse kao V.B., Francuska, Nemačka, itd. neće izdvojiti ni jednog svog vojnika da pomognu Crnoj Gori. U neokolonijama na Balkanu tj. na prostoru bivše Jugoslavije ne postavljaju stvarno pametne i sposobne ljude na vlast, nego samo budale korisno za njihovo (globalističko) projektovanje i preuredjivanje prostora Balkana. ... Zamislite sasvim obrnuto stanje: da se naša država ne zove Srbija nego da se zove Crna Gora zato što ovde na ovom prostoru najmnogobrojniji su Crnogorci, onda bi tamo na jugozapadu Milo korisna budala imao zadatak da asimilira i proteruje Crnogorce. To je sve u duhu: Zavadi (podeli) pa vladaj. Bitno je to da razumemo te da ne nasedamo, a i da ne budemo uvučeni naivno u svađu. To baš i hoće da postignu jer na tome grade nove optužbe o pogrešnosti i krivici Srba.

 6. Budi Bog s nama says:

  Razlika između njega i Av-a je što knjaz Milo zna šta radi, dok Av ne zna više di bije. Rezultat je isti - propas serbskog naroda u obe zemlje.

 7. Milica says:

  Milo ce da padne. CG ce se vratiti sebi i svojim vjekovnim vrijedonstima. Dogodine u Prizrenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *