ШОКАНТНО ПРЕДВИЂАЊЕ: ЕУ неће преживети мигрантску кризу!

ШОКАНТНО ПРЕДВИЂАЊЕ: ЕУ неће преживети мигрантску кризу!

5 августа 2021

Мигранти настављају да беже са Блиског истока у Европску унију, бирајући Белорусију као „претоварну станицу“. У тренутној ситуацији, балтичке државе криве Минск за пребацивање избеглица.

С тим у вези, Министарство сполјних послова Литваније је известило да ће покренути питање санкција Белорусији на нивоу Европске уније.Антон Бредикхин, руски политички експерт, главни уредник часописа Арцхонт, у интервјуу за Федералну новинску агенцију прокоментарисао је нову мигрантску кризу која се распламсава у Европи.

Према његовим речима, балтичке землје својим рукама граде зид између себе и Европске уније.

„Мислим да ћемо врло брзо доћи у ситуацију да се землје ЕУ деле по неколико основа: економским и ставу према питању миграција. Наравно, Немачка ће остати лидер Европске уније, и њој ће бити делегирана већина гласова за доношење европских одлука. А землје које напусте заједничку европску политику – Литванија, Летонија, Естонија, Полјска, Мађарска- изгубиће свој пуни утицај на судбину ЕУ. Могуће је да ће Берлин усвојити визна ограничења за ове државе. Балтичке землје, а да то и не знају, већ стварају границу између себе и Европске уније“, рекао је саговорник ФАН-а.

Политиколог је рекао да би растућа мигрантска криза могла да стави тачку на Европску унију.

„Литванија, Летонија, Естонија, Полјска, Мађарска покушавају да очувају своје друштво од утицаја миграната, што је довело до деструктивног ефекта унутар Европске уније. У будућности ћемо видети да ће се ове землје почети уједињавати против заједничке европске агенде. Нјихова политика ће имати изражену националистичку идеологију. А онда ће се догодити следеће: Европска унија једноставно неће издржати и доћи ће до њеног распада. Ово ће бити велики излазак земалја из ЕУ. Могуће је да ће землје које напусте Европску унију формирати свој блок“, рекао је он.

Експерт је додао да би землје које су напустиле Европску унију могле накнадно постати део евроазијског простора.

„Заузврат, Русија ће на овој основи моћи да пронађе додирне тачке са землјама које су напустиле Европску унију. Главна ствар је да не пропустите тренутак који ће нам омогућити да вратимо наше землје, које је у 18. веку купило Руско царство, тако да поново постану део јединственог економског и политичког евроазијског простора“, резимирао је Антон Бредихин.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI3 коментара

    • Željko says:

      " Sanjati, ne mogu ti to uskratiti..." pjesma " Crvene jabuke " kao odgovor vama ! Pozdrav vama iz EU !!

  1. Риста says:

    Слажем се са Радмилом. ЕУ је на путу повратка у своје језгро и неће бити ЕУ него нека заједница као [то је и била, осим ако их Америка не растури по своме укусу и потребама. То нема никакве везе са мигрантима, јер мигрантска криза у Европи је први тест пандемије короне. Мигранстка "криза" је вештачки и медијски изазвана и уопште не постоји, само оно мало где има концентрације миграната заиста боли али ипак, само ближу околину. ЕУ није ни хтела да реши то питање нити је занима нека хуманитарна страна решења. Последице од неколико милиона мигранатa у Европи неће бити ни успутне а не од неког значаја. Пандемија која је такође била монтирана као и мигранти, такође нема утицаја на "распад" ЕУ, јер оваква ЕУ је основана намерно и привремено да се земље бившег Варшавског пакта одвоје од Русије. Делимично им је успело и сада те државе више и нису од неког значаја за Западну ЕУ и зато им Немачка и Француска спремају шут карту. Данашња ЕУ ионако није стварна нити нека права Уједињена Европа, a одбацујући Русију, ЕЗ је тачно знала да неће никад направити уједињену Европу без Русије а јаке Западне државе то нису ни хтеле да направе. Неће ни Русију а не једну Бугарску. То од почетка гребало поглед а одговор зашто су то урадили је био јасан од самог почетка. Поцепати евентулану конкуренцију коју би претстављали уједињени Русија и те државе. То се разбило и крај посла. И збогом ЕУ за све те државице. Постоји могућност да их ипак задрже као Источни део ЕУ али то ће бити исто као и да не постоје. За слепце као што су те државице, то неће бити видљиво јер су ту медији да убеде народе како им је лепо, али ће ипак болети. Зато им и намећу којекакве Законе да би сиромашне државице врат ломиле. Оно што једној Немачкој или Француској неће задати тешке ударце, једна Бугарска или Србија или Хрватска врло тешко подносе. Исто је то и са педерима и са родном равноправношћу. Оно што ми тешко подносимо, код тих моћнијих држава нема тако разорног ефекта као у Србији, например. Дакле, даве нас са свих страна чак помало жртвујући и део себе. То тек курвањски. Двоструко.(ово реко Свети Риста. Амин!)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u