ШОКАНТНО ПРЕДВИЂАЊЕ: ЕУ неће преживети мигрантску кризу!

ŠOKANTNO PREDVIĐANJE: EU neće preživeti migrantsku krizu!

5 avgusta 2021

Migranti nastavljaju da beže sa Bliskog istoka u Evropsku uniju, birajući Belorusiju kao „pretovarnu stanicu“. U trenutnoj situaciji, baltičke države krive Minsk za prebacivanje izbeglica.

S tim u vezi, Ministarstvo spoljnih poslova Litvanije je izvestilo da će pokrenuti pitanje sankcija Belorusiji na nivou Evropske unije.Anton Bredikhin, ruski politički ekspert, glavni urednik časopisa Archont, u intervjuu za Federalnu novinsku agenciju prokomentarisao je novu migrantsku krizu koja se rasplamsava u Evropi.

Prema njegovim rečima, baltičke zemlje svojim rukama grade zid između sebe i Evropske unije.

„Mislim da ćemo vrlo brzo doći u situaciju da se zemlje EU dele po nekoliko osnova: ekonomskim i stavu prema pitanju migracija. Naravno, Nemačka će ostati lider Evropske unije, i njoj će biti delegirana većina glasova za donošenje evropskih odluka. A zemlje koje napuste zajedničku evropsku politiku – Litvanija, Letonija, Estonija, Poljska, Mađarska- izgubiće svoj puni uticaj na sudbinu EU. Moguće je da će Berlin usvojiti vizna ograničenja za ove države. Baltičke zemlje, a da to i ne znaju, već stvaraju granicu između sebe i Evropske unije“, rekao je sagovornik FAN-a.

Politikolog je rekao da bi rastuća migrantska kriza mogla da stavi tačku na Evropsku uniju.

„Litvanija, Letonija, Estonija, Poljska, Mađarska pokušavaju da očuvaju svoje društvo od uticaja migranata, što je dovelo do destruktivnog efekta unutar Evropske unije. U budućnosti ćemo videti da će se ove zemlje početi ujedinjavati protiv zajedničke evropske agende. Njihova politika će imati izraženu nacionalističku ideologiju. A onda će se dogoditi sledeće: Evropska unija jednostavno neće izdržati i doći će do njenog raspada. Ovo će biti veliki izlazak zemalja iz EU. Moguće je da će zemlje koje napuste Evropsku uniju formirati svoj blok“, rekao je on.

Ekspert je dodao da bi zemlje koje su napustile Evropsku uniju mogle naknadno postati deo evroazijskog prostora.

„Zauzvrat, Rusija će na ovoj osnovi moći da pronađe dodirne tačke sa zemljama koje su napustile Evropsku uniju. Glavna stvar je da ne propustite trenutak koji će nam omogućiti da vratimo naše zemlje, koje je u 18. veku kupilo Rusko carstvo, tako da ponovo postanu deo jedinstvenog ekonomskog i političkog evroazijskog prostora“, rezimirao je Anton Bredihin.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

    • Željko says:

      " Sanjati, ne mogu ti to uskratiti..." pjesma " Crvene jabuke " kao odgovor vama ! Pozdrav vama iz EU !!

  1. Rista says:

    Slažem se sa Radmilom. EU je na putu povratka u svoje jezgro i neće biti EU nego neka zajednica kao [to je i bila, osim ako ih Amerika ne rasturi po svome ukusu i potrebama. To nema nikakve veze sa migrantima, jer migrantska kriza u Evropi je prvi test pandemije korone. Migranstka "kriza" je veštački i medijski izazvana i uopšte ne postoji, samo ono malo gde ima koncentracije migranata zaista boli ali ipak, samo bližu okolinu. EU nije ni htela da reši to pitanje niti je zanima neka humanitarna strana rešenja. Posledice od nekoliko miliona migranata u Evropi neće biti ni usputne a ne od nekog značaja. Pandemija koja je takođe bila montirana kao i migranti, takođe nema uticaja na "raspad" EU, jer ovakva EU je osnovana namerno i privremeno da se zemlje bivšeg Varšavskog pakta odvoje od Rusije. Delimično im je uspelo i sada te države više i nisu od nekog značaja za Zapadnu EU i zato im Nemačka i Francuska spremaju šut kartu. Današnja EU ionako nije stvarna niti neka prava Ujedinjena Evropa, a odbacujući Rusiju, EZ je tačno znala da neće nikad napraviti ujedinjenu Evropu bez Rusije a jake Zapadne države to nisu ni htele da naprave. Neće ni Rusiju a ne jednu Bugarsku. To od početka grebalo pogled a odgovor zašto su to uradili je bio jasan od samog početka. Pocepati eventulanu konkurenciju koju bi pretstavljali ujedinjeni Rusija i te države. To se razbilo i kraj posla. I zbogom EU za sve te državice. Postoji mogućnost da ih ipak zadrže kao Istočni deo EU ali to će biti isto kao i da ne postoje. Za slepce kao što su te državice, to neće biti vidljivo jer su tu mediji da ubede narode kako im je lepo, ali će ipak boleti. Zato im i nameću kojekakve Zakone da bi siromašne državice vrat lomile. Ono što jednoj Nemačkoj ili Francuskoj neće zadati teške udarce, jedna Bugarska ili Srbija ili Hrvatska vrlo teško podnose. Isto je to i sa pederima i sa rodnom ravnopravnošću. Ono što mi teško podnosimo, kod tih moćnijih država nema tako razornog efekta kao u Srbiji, naprimer. Dakle, dave nas sa svih strana čak pomalo žrtvujući i deo sebe. To tek kurvanjski. Dvostruko.(ovo reko Sveti Rista. Amin!)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *