ШОКАНТНО ПРИЗНАЊЕ КОЛИНДЕ: Пленковић се хватао за главу

ŠOKANTNO PRIZNANJE KOLINDE: Plenković se hvatao za glavu

18 decembra 2019

U analizi objavljenoj pod naslovom „Šta se krije iz Kolindinog šokantnog priznanja o SOA?“, hrvatski portal „Indeks“ piše danas da bi predsednicina izjava da u obaveštajnoj službi godinama postoji korupcija u svakoj normalnoj državi uzdrmala ceo obaveštajni sistem.

„Ja se već godinama borim sa korupcijom u samim službama, i u SOA, i u VSOA, i u drugim službama. Mislim da je došlo vreme da se tamo zaposle mladi ljudi koji nisu korumpirani i koji će raditi profesionalno“, rekla je predsednica u javnoj debati 11 predsedničkih kandidata na državnoj televiziji.Grabar-Kitarovićeva, koja već pet godina učestvuje u upravljanju hrvatskim tajnim službama, što je deo predsedničkih ustavnih ovlašćenja, dakle, tvrdi da su SOA i VSOA „premrežene korupcijom, da hrvatske tajne službe treba kadrovski provetriti i podmladiti“, piše portal.

Predsednica je, navodi se, zapravo otkrila da se Hrvatska itekako suočava sa ozbiljnim ugrožavanjem nacionalne bezbednosti.

Izjava je tim ozbiljnija, piše „Indeks“, jer je Grabar-Kitarovićeva kao predsednica proteklih pet godina bila jedna od osoba sa najvećim ovlašćenjima u području tajnih službi, redovno je primala obaveštajne izveštaje i upoznata je sa stanjem u službama.

Da je predsednica u debati lansirala bombu primetili su i iskusni akteri hrvatske političke scene, poput bivše premijerke Jadranke Kosor, koja je jutros izjavila da se „Plenković na predsednicinu izjavu o SOA uhvatio za glavu“.

Naravno, dodaje se, iz HDZ-a su brzo došli i pokušaji „peglanja“ ove šokantne izjave, pa se ministar Mario Banožić oprobao sa tvrdnjom da se predsednica „samo šalila“.

Uz podsećanje da je predsednica saopštenjem pokušala da pojasni tu izjavu, hrvatski portal konstatuje da se aktuelna predsednica tokom svog petogodišnjeg mandata itekako petljala u rad tajnih službi, a po svemu sudeći, navode, i sama je upala pod nadzor tajnih službi koje su pratile njenog prijatelja, donatora i organizatora njenog rođendana Zdravka Mamića.

Ali, dodaje portal, još veće posledice za državu od njegovog druženja sa Grabar-Kitarovićevom imala je njena odluka da naprasno smeni šefa SOA Dragana Lozančića, uz objašnjenje da je, kako je tada saopštila, izgubio njeno poverenje.

„Indeks“ piše i da je javna tajna da je SOA, snimajući Mamića, snimila i predsednicu, da je ona zbog svog izbora društva upala „u mere“ koje je SOA provodila, pa se postavlja pitanje kakve materijale tajna služba ima o Grabar-Kitarovićevoj.

Sa tim u vezi podsećaju da je HDZ-ov „stari lisac“ Vladimir Šeks na samom početku kampanje pre par meseci spomenuo da se u kuloarima priča da postoji neki kompromitujući video-snimak predsednice koji će uoči izbora biti pušten u javnost.

Spekulisalo se da će to biti prizori sa rođendanske zabave koju je za Kolindu organizovao Mamić, ali za sada ništa tako nije iscurilo.

KOMENTARI7 komentara

 1. Kulak says:

  Lupa ko Maksim po diviziji!

 2. Portopranco says:

  Lupeta čim zine.Od nje čovjek više ni ne očekuje ništa nego da lupeta.

  • Garo says:

   E prijatelju moze se od nje ocekivati nesto u krevetu. Izvini zaboravio si to.

 3. sokoćalo says:

  Ja sam po Hrvatskoj krao kokoške i jaja. Za kokoške me može osudi ali za jaja neka me pomiluje

 4. Biogradlija says:

  Ona ima fiksne birače.Njima je potpuno nevažno kakve budalaštine ona lupeta,opet će glasati za nju.Od njenih gafova,bedastoća i ludosti koje je nadrobila zadnjih godina mogla bi se sastaviti antologija ljudskih gluposti.Ali,kolindine birače za to nije briga,opet će glasati za nju.To puno govori o njenim glasačima,kakvo je to pleme bez mozga,kakvo je to stado.

 5. Portopranco says:

  Evo i najnovijeg gafa ove nezapamćene mune! Izjavila je da je Dražen Petrović iz Zadra!!!

 6. Kulak says:

  Jedino ne lupeta kad treba udariti po Srbima i Srbiji.Tu tuče u glavu,tuče tamo gde nas Srbe najviše boli.Ona je gadan neprijatelj Srbije i srpskog naroda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *