ШОКАНТНО ПРИЗНАЊЕ НЕМАЧКЕ: “Руси наше санкције нису ни осетили, али смо ми у штети”

ŠOKANTNO PRIZNANJE NEMAČKE: “Rusi naše sankcije nisu ni osetili, ali smo mi u šteti”

9 septembra 2019

“Sankcije Evropske unije protiv Rusije nemaju veliki uticaj na rusku ekonomiju, ali osvetničke restriktivne mere Rusije nam uzrokuju veliku štetu“, rekao je u intervjuu za Rheinische Post Mike Mohring, lider Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u Turingiji

„Najvažnije je održavati dijalog s Rusijom. Istočni Nemci žele normalizaciju odnosa s Rusijom”, rekao je političar odgovarajući na pitanje o mogućnosti ublažavanja sankcija.Mohring je podsetio da je Istočna Nemačka bliže povezana s Rusijom nego sa zapadnim delom zemlje.

Prema njegovim rečima, evropske sankcije protiv Rusije ne utiču u velikoj meri na rusku ekonomiju, dok sankcije Moskve protiv Nemačke nanose više štete, upravo u oblasti poljoprivrede”, priznaje Mike Mohring.

“Sve nade povezane su s očekivanjem bilateralnog približavanja na temelju Sporazuma iz Minska sporazuma”, zaključio je političar.

Podsetimo, prema istraživanjima javnog mnjenja, većina stanovnika Istočne Nemačke favorizuje ukidanje sankcija protiv Rusije. Konkretno, u poslednje vreme Saska je više puta zahtevala ukidanje sankcija Rusiji.

Međutim, Berlin mora postupati po konsenzusu EU, čiji su se čelnici krajem juna dogovorili da će produžiti ekonomske sankcije nametnute Rusiji „zbog uloge Moskve u istočnoj Ukrajini i na Krimu“.

(logicno.com)

KOMENTARI8 komentara

 1. persida says:

  Dobro jutro, nemacke gluperde, slusali ste kauboje, sada uzivajte. Tek ce te nastradati kad Arapi i crnci pocnu da vas mazu na hleb,

 2. Milan says:

  Strateški značaj poluostrva Krim je ogroman. Ko kontroliše Krim taj ima potpunu kontrolu Crnog mora, ugrožava značajne južne delove evropskog dela Rusije, ima kontrolu Kavkaskog regiona što isto ugrožava jug Rusije, i ima visoke šanse za kontrolu Kaspijskog regiona. Nekako 2013 godine pre kijevskog Evromajdana Amerikanci i NATO planirali su gde će na Krimu podići svoje NATO baze, ali nisu uspeli. Zapadni "partneri" su zatim računali da će antiruskim sankcijama dovesti Rusiju u težu ekonomsku situaciju i u poslušnički položaj, ali nisu uspeli ni u tome. Ceh tog drugog neuspeha plaća uglavnom EU, a SAD ne.

  • Milan says:

   Ugrožava ili štiti, zavisno od toga ko Krim ima pod kontrolom. ...

 3. Milan says:

  “Sve nade povezane su s očekivanjem bilateralnog približavanja na temelju sprovodjenja Sporazuma iz Minska” zaključuje istočno nemački političar Mike Mohring iz Slobodne države Tiringije (nem. Freistaat Thüringen). NEMCI SE OPET GLUPO NADAJU I POGREŠNO ZAKLJUČUJU. ZELENSKI NEĆE USPETI DA OBUZDA UKRONACIZAM TE U NAREDNIH 4-5 GODINA NEĆE BITI REŠENA UKRAJINSKA KRIZA, A DO TADA NEMAČKA I EU ĆE BITI U PUNO VEĆIM PROBLEMIMA. NARAVNO NE SAMO ZBOG UZVRATNIH RUSKIH SANKCIJA. Evo npr. sad je izvršena razmena zarobljenika 35:35, ali u isto vreme napadaju Donbas i kad u tome budu zaustavljeni gadjaju civilne objekte. U proseku svaki dan gine po 1 vojnik iz Donbasa, a mi imamo utisak da je tamo mirno jer se kod nas slabije prenose vesti iz Donbasa. nemamo vesti.

 4. Milan says:

  Nemačka poljoprivreda će i dalje biti godinama na šteti u pogledu izvoza u Rusiju, u medjuvremenu Rusija će razviti svoju poljoprivredu i prehrambenu industriju. Ipak Nemačka će dobro proći sa gasovodom Severni tok 2, ali zbog toga Ukrajina će biti nezadovoljna a hteli su Ukrajinu u EU orbitu. To su dve strategije Rusije u kojima ona pobedjuje. Zatim Zapad će od Zelenskog očekivati da postigne nemoguće u pogledu reintegracije Donbasa i Krima. Otprilike sve ono što su oni Zapad dosad hteli pa nisu uspeli da im sad odigra Zelenski. Unapred je jasno da je to sad nemoguće ostvariti.

  • Milan says:

   Zelenski zasad jeste prilično pozitivna osoba, ali šta će on moći da uradi i do kraja šta će biti i sa njim! Spolja polomiće ga Zapad sa svojim preteranim i izrazito halavim ambicijama i očekivanjima. A iznutra Zelenski ima veliku podelu u Ukrajini, pritom uopšte ne mislim na ranije izdvojeni Donbas, nego unutar velikog dela Ukrajine koji Kijev ima pod kontrolom suprotstavljena su očekivanja velikog dela naroda o mirnom rešenju a s druge strane su radikalne snage i ukronacisti. Ne dao Bog nikom ovakvu složenu situaciju kakvu sad ima Zelenski, a i kakvu će tek imati.

 5. Velika Metla says:

  Istočni Nemci žele normalizaciju odnosa s Rusijom”,......,e,ovo je VRLO važna izjava! I verodostojna! Probali su istočni Nemci i život za vreme SSSR-a,a i u demoKRAD-i-ji,pa vide da savršenog sistema od čoveka za čoveka nema. Već 6 hiljada godina čovek pokušava da nađe dobar sistem za čoveka,ali ne uspeva,niti će ikada uspeti.

  • persida says:

   Covek je coveku Vucic.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *