ШОКАНТНО ПРИЗНАЊЕ ПРИПАДНИКА СОВЈЕТСКЕ АРМИЈЕ: „Тито је забранио да кренемо тенковима на Косово!“

ŠOKANTNO PRIZNANJE PRIPADNIKA SOVJETSKE ARMIJE: „Tito je zabranio da krenemo tenkovima na Kosovo!“

24 oktobra 2020

Moja jedinica je posle oslobođenja severa Srbije trebala da ide na Kosovo, ali je Tito to izričito zabranio. Pobunili su se Šiptari koji su trebali da idu na Sremski front. Da su Sovjeti otišli, danas bi bilo drugačije, kaže za Sputnjik Milan Rulić, jedini tenkista, Srbin, pripadnik Sovjetske armije.Novi Sad danas slavi 76 godina od oslobođenja od fašizma, tim povodom Sputnjik je razgovarao jedninim tenkistom Srbinom koji je kao pripadnik Sovjetske armije učestvovao borbama za oslobođenje naše zemlje od fašista.

Srbin tenkista u Sovjetskoj armiji

Milan Rulić, nekadašnji profesor i dekan Tehnološkog fakulteta u Zrenjaniu, iako ima 93 godine, savršeno se seća i prenosi nam neke od najvažnijih događaja u istoriji ovih prostora.

Bio je srednjoškolac kada su mađarske okupacione snage ušle u Novi Sad. Upali su u dvorište njegove kuće, od smrti ih je spasao otac koji je govorio mađarski i bio rezervista austrougraske vojske u Prvom svetskom ratu.

Tada sedamnaestogodišnji Runić napustio je Novi Sad i sa majkom otišao u Kruševac. Partizani su tokom jedne akcije ubili više destina nemačkih vojnika. U odmazdi, Nemci su nasumično hapsili, odvodili na streljanje. Gimnazijalac Runić je pobegao na selo i priključio se partizanskom pokretu.

U Crvenu armiju zbog ruskog

Negde kod Zaječara sreo se sa jedinicama Crvene armije. Bio je dobar đak i znao je ruski, tetke su bile udate za Bele Ruse, to je presudilo da im se pridruži.

„Glavni me je pitao me da li znam trigonometriju, tad sam bio sedmi razred gimnazije, reko znam, kako da ne znam. Kaže, nama trebaju tenkisti, to je bila tenkovska divizija, kaže, ti bi mogao da budeš nišandžija tenka T34. Obučili su me za to u prlazu, za jedan sat“, kaže Runić.

Prva bitka u kojoj je učestvovao desila se između Čačka i Kraljeva, Nemci su pokušali da Rusima preseku front. Odlično se snalazio u tenku. Vozač je, kaže, bio Uzbekistanac, komandir tenka koji je poginuo na Avali, a on preuzeo komandu, bio je Rus. U posadi je bilo i Kirgistanaca, uskoro je dobio i oficirski čin, kao komandir tenka.

Rus mi je spasio život

Sećanja jednog od retkih živih svedoka Drugog svetskog rata još su sveža. Posebno ona najlepša, sećanja na ruske vojnike.

„Nikada sa ljudima nisam imao odnos kakav sam imao sa Rusima. Bila je u logistici neka Serženci Nataša, svaka je jedinica imala logistiku, ako pogode tenk, oni ga vuku na popravku. Ta Nataša je tražila od komandanta bataljona da ja budem na ručku u oficirskoj menzi. A mene je bilo sramota od Rusa. Bio sam jedno dva puta, a nisam više ni mogao. Išlo se iz bitke u bitku, nisam imao vremena da se bavim nečim drugim“, priseća se sovjetski tenkista iz Novog Sada.

On dodaje da je odnos sa Rusima i njihov međusobni, bio mnogo bolji nego među ljudima u našim jedinicama, a on je sa partizanima bio dva meseca, ali ih je i usput sretao. Jedan Rus mu je i život spasao, tokom borbi za oslobođenje Beograda.

„Ja sam izašao iz tenka, a jedan Nemac je pucao sa drugog sprata puškomitraljezom. On se bacio, legao na mene da me ne pogodi. On je bio vodnik, sa drugog tenka. Pitao me ko sam, ko mi je mati, kome da kaže da sam poginuo, mislio je da sam pogođen“, priča nam Runić.

Preko Starog savskog mosta odmah posle Zarića

Naš sagovornik je direktno učestvovao i u jednom od najvažnijih delova operacije oslobođenja glavnog grada, u akciji spasavanja Starog savskog mosta.

„To je bio jednini most kojim smo mogli preko Save. Moj tenk je bio prvi, ispred nas su bili mineri. Taj čovek, Zarić, pomogao je da se most razminira, došao je čamcem. Ja sam s njim malo razgovarao, dok nismo prešli preko“.

Da su Sovjeti tada otišli na Kosovo, bilo bi drugačije

U drugom delu svoje „Knjige sećanja“ koja uskoro izlazi iz štampe, naš sagovornik posebno se bavi Kosovom i Metohijom, jer, kako kaže, današnji događaji u južnoj srpskoj pokrajini vezani su upravo za ono što se dešavalo na kraju Drugog svetskog rata.

„Mi smo trebali da idemo na Kosovo, ta moja jedinica, ali je Tito to zabranio, o tome sam pisao u knjizi. Meni je upravo moj stariji poručnik rekao, Runiću, ne možemo na Kosovo. Mi nismo smeli da uđemo ni u Hrvatsku. Naredio je, pošto su to tražili oni koji su bili na Sremskom frontu, da sa tenkovima probijemo front, da to uradim ja, sa tri tenka, ali da se vratim nazad“.

Demobilisan je iz jedinice Sovjetske armije 1946., prešao je, kako kaže, u našu. Posle toga je bio na Kosovu. Kaže da je i tada bio svedok događaja koji su uticali na današnje stanje na jugu zelje, o kojima se i dalje malo govori.

„Tamo su se pobunili Šiptari koji su trebali da idu na Sremski front. Nedovoljno se govori o tome da su se oni masovno pridružili Italijanima i Nemcima“.Preživeo i Goli otok

Zbog svojih političkih stavova završio je na Golom otoku. Posle nekoliko meseci maltretiranja, jedan vojvođanski oficir Udbe obavestio ga je da će biti premešten iznad Novog Vindolskog, gde su se rušila stabla za potrebe pilane.Taj rad ga je spasio.

Po povratku 1951. trpeo je posledice etikete golootočanina, posvetio se nauci, godinama kasnije dobio je i zasluženo mesto dekana.

Sudskom rehabilitacijom država je donekle popravila štetu nanesenu ugledu. Međutim, Rusija pamti svoje heroje, Milana Rulića odlikovala je čak pet puta. Prvu medalju veterana dobio je 20. marta 1995, kada je ambasada Ruske federacije obeležila 50 godina pobede u Velikom otadžbinskom ratu.

Žali što nakon rata nikada više nije sreo drugove iz Rusije i bivših sovjetskih republika sa kojima se borio za život u slobodi.

„Najbliskiji sam bio sa jednim starijim poručnikom, dao mu je adresu u Moskvi, da ga potražim. To sam i uradio 1969. godine, vodio sam studente u Rusiju, ali bilo je kasno, ratni drug iz Moskve umro je godinu dana ranije, ipak, video sam se sa njegovom ćerkom“, kaže na kraju razgovora za Sputnjik jednini Srbin tenkista, pripadnik Sovjetske armije.

KOMENTARI24 komentara

 1. Gagi says:

  Sada ce prvoboracki unuci i ovi iz subnora napisati peticiju da se uvazeni Milan Rulic ponovo posalje na Goli otok. Da nije bilo ljubicice bele i ovog korova oko njega, ne bi Srbi ovako katastrofalno prosli u XX veku. Svi oni koji su iz nekog razloga ili ubedjenja napustili Srpski korpus: bosnjaci, rvati,komunisti,sorosoidi, nisu vise Srbi i ocekivano je da rade protiv matice. Ima i onih koji su uvideli nasu nacionalnu nesrecu, grize ih savest pa su malo ovo i ono, sto bi se reklo, srpski komunisti, ti su najgori. Ko god je zamenio Svetog Savu za Marxa i Engelsa, krst sa ocilima za srp i cekic, nemoguce je da se zove Srbinom. Mozda ovim pobeguljama iz svoga roda savest prema junackim pretcima nalaze da se pokaju jer je samoupravna hipnoza prosla, medjutim,otreznjenje je uvek bolno i tesko. Licno bih voleo da se otrezne i dodju sebi, da se suoce sa svojim pijanstvom i ludilom, da shvate kakve su sve gluposti i budalastine izgovarali u tom stanju i maltretirali redom sve oko sebe kao npr. ovog junaka iz teksta. Doduse, nisam preterano optimistican, bolece ih glava jos dugo jer im je njihov gazda te samoupravne krcme mesao svakakve buckurise, da bi sto duze bili pijani i nesvesniji. Gleda Bog Srbina svog,zavrsava se velelepno zdanje naseg Svetog Save gde ce hrliti ljudi iz celog sveta da vide svetinju nad svetinjama. Ozivece Srpski duh u najlepsem sjaju i ponosu, za razliku od neke tamo kuce gde ima nekog cveca koje ne mirise i niko ga ne zaliva. Niko i ne odlazi u tu tamu i camotinju, sta da trazi tamo, nema tamo radosti i duhovne veselosti, to mesto je podsetnik strasnog Srpskog stradanja i nesrece.

  • Kosovac says:

   Srbi su Božiji Veliki narod, ali su i grešan narod. I tako su navukli na Srbiju veliko prokletstvo. Prokletstvo sa Srbije je moguće otkloniti, ukoliko se razruši to ruglo sa cvećem, iako tog cveća tamo možda i nema. Bilo bi interesantno posmatrati reakciju Internacionalne Judeo Masonske Sorošoidne javnosti na postupak rušenja tog rugla sa vencima i žalopojkama Ivice Dačića. Nije isključeno čak ni da operativno interveniše NATO pakt. ……………Prokletstvo sa Crne Gore moguće je otkloniti ukoliko se razruši ono ruglo mauzolej na Lovćenu, i stara – ranija kapela bude vraćena na svoje mesto. Takođe bilo bi interesantno posmatrati reakciju Internacionalne Judeo Masonske Sorošoidne javnosti na postupak rušenja tog rugla koje su komunisti natrtili na sred Lovćena.

 2. Becki konjusar says:

  Komunisti i onda i danas rade ne uništenju srpskog naroda.

 3. Beli Orao says:

  Broz radio protiv Srba , Hrvati radili protiv Srba , bosančerosi radili protv Srba , šipci radili od vajkada protiv Srba , Komunjare crnogorske isto , sami Srbi dobar dio isto podanički kod Broze , današnji neo komunistički sinovi isto sa vođom iz Čipuljića , !!! Pa dokle majku mu ! Zar se ne možemo već jednom opasuljiti i ujediniti i napraviti državu kako treba ??? Zašto nam je pohlepa i vlas toliko bitna , zar ne shvatamo da je život kratak i da ništa sa sobom ponijeti nećemo ! Zar nam je gen toliko pokvaren da radimo na samouništenju ne samo seba ngo i naše djece ? ! Radimo pravi i čestito i za opšte dobro i ne žalimo sebe a i druge tjerajmo da i oni idu takvim putem jer samo tako možemo opstati ! Vlast i moć su prolaznici ali Obraz i poštenje žive i poslije nas ! Sjetite se prošlih a imamo i još živih patriota koji su se upisali u istoriju sa svijetlim obrazom !!! Zašto ne tako ???

  • Sveta says:

   bravo!

 4. milorad3 says:

  kakva neverovatna priča a ovo za tita i ustašo-komuniste iz hrvatske verujem jedan general major PARTIZANSKE ARMIJE (malo je bilo ljudi, prvoboraca koji su imali toliko visok čin na kraju rata u tada tzv narodnooslobodilačkoj armiji, taj je znao mnogo i o komunistima i o ustašama i italijanima,pravi dugogodišnji predratni član partije, bio je komunista pre tita bre, ubedjeni komunista i idealista iz dalmacije) mi je pričao kako su posle rata ustaše i domobrani dobijali čak i spomenice prvoboravca i kako su mnogi kao od šale prevedeni u partizanske borce,zato je i on završio na golom otoku i zato što je voleo ruse tito je izdao revoluciju i radio sve vreme za vatikana i engleze ako je to upopšte bio tito koji je poveo ustanak na početku rata , a ja mislim fda nije, on ima facu i naglasak SUDDEUTCHE i koliko sam ja čuo on je kopile habzburga ili nekog iz viskog austrougarskog plemstva koji je podmetnut u komunistički pokret u jugoslaviji za račun katoličke kurije u nadi da će uspeti da sačuva katolički uticajj na balkanu, nekako.Šteta što staljin nije roknuo tog bednika, danas bi postojala jugoslavija i bili bi jaka i napredna država da nije bilo tog izdajnika svega dobrog što je revolucija i pobuna ugnjetanih nesrećnika iz jugoistočne evrope donela sa sobom.ON i kralja aleksandar uzurpator su nas RASTURILI strahota kolika je šteta nanesena svim balkankim seronjama od od samo ta dva lika.

  • Karital says:

   Jedan jedini borac Srbin u redovima crvene armije.Gde su bili drugi?Hrvati su imali kompletnu brigadu u sastavu crvene armije, tako da su vam oslobađali glavni grad, i sa Titom i sa Staljinom.Samo da znate da se je Staljin zalagao za razbijanje Jugoslavije.

 5. Avangard-Kinzal says:

  Jasno da je ustaša tito, sa maskom komunjare i najvećeg sina naših naroda &narodnosti, zapravo sačuvao sve one koji su kolaborirali sa nacistima i fašistima,od ustaškog do šiptarskog nazovi naroda. Danas su isti članovi istih saveza, sada 4.rajha. '45. ih je ustaša tito spasio kazne ali sada u Rusiji više ne vladaju komunjare pa će i oni konačno dobiti uzvrat za Jasenovac i sve od '90-te kako zaslužuju jer što se sije to se mora požnjeti. Kako smo zaboravili na Isis junacine jer su ih Rusi demolirali i iskorenili sa lica zemlje,jednako će šiptari i ustaški nazovi narodi da završe u skorom ratu.

 6. VRSK says:

  Više ovakvih tekstova!

 7. Bilo jednom u Ameriki says:

  Ma ne, to je bilo okej, Albanci u pokrajini su tada bila naša braća u zemlji bratstva i jedinstva, a umesto Rusa, Tito je imao svoje favorite, JNA i Rankovića i ostale oklopnjake, u vreme protesta jedno veče gaze albance a do ujutru operu ulice šmrkovima. Tile se ponašao baš prijateljski sa albancima Kosova, i dosta im je kumovao da bi pokazao svoje dobre namere, a simpatisao ih je jer su i albanci iz albanije imali svog tita tzv. Enver Hodžu, koji je bio takođe komunista i revolucionar. Osim toga u tom periodu Rusija se puno razlikovala od ove današnje.

 8. RASPUCHIN says:

  Šokantno je to što se u naslovu izbjegava pomenuti i da je zlikovac Broz zabranio da tenkovi idu i na "lijepu njinu" a "jasenovac" je i dalje radio punom parom. Neko uporno , u sred Beograda , brani ustaške zločine , počinjene kroz čitav prošli vjek. Srbijom i Srbima još uvjek vladaju komunjare i ustaše kao i njihovi ideološki i genetski nasljednici.

 9. Suzuki Vitara says:

  Slava ti junace, konacno izlazi istina na videlo, koju su komunousrase, represijom i likvidacijama Srba, dugo i nazalost uspesno skrivale. NDH je neometano funkcionisala sve do kapitulacije nacinemacke, radili logori[logorasi u Jasenovcu, njih oko 1000, saznavsi sa je rat zavrsen a da njih niko ne oslobadja pokusavaju bekstvo ispod ustaske kame i prezivljava ih oko 100. Ostatak, ostatka zaklanog naroda] ubijali Srbe, kao sto su partizani za to vreme u Srbiji takodje ubijali Srbe, Lisicji jarak, Banjica, Jajinci. . . to je samo Beograd, a tako je bilo sirom Srbije. Komunousrase i usrase i domobrani i handzarovci i balisti i vmrovci i folksdojceri, kao saveznici svi na istom zadatku i sa istom idejom vodiljom, iskoristiti svaku priliku da istrebe sto je vise moguce Srba.

 10. Petar says:

  Malo je čudno da je on kao neko ko je bio na golom otoku kasnije postao dekan na fakultetu. Stvarno zvuči bizarno i neuvjerljivo.

  • Kosovac says:

   @ Petar, …..Ako tebi zvuči bizarno i neuverljivo, normalno je da kažeš da profesor laže. Vidi se da su to dokazi koje si po zvuku usvojio. Nama oni ne zvuče bizarno ni neuverljivo. I mi poštovanom profesoru sve verujemo. Dakle mirna Bačka, ti na jednoj strani, mi na drugoj. ……………Izrazio si neverovanje o iznetoj činjenici Goli Otok – Dekan fakulteta. A mene zdravo interesuje kako si se odredio u vezi onog Satrapa od koga su Srbi propištali. Pitanje glasi, kako ti zvuči ova rečenica: „Meni je upravo moj stariji poručnik rekao, Runiću, ne možemo na Kosovo. Mi nismo smeli da uđemo ni u Hrvatsku. Naredio je, pošto su to tražili oni koji su bili na Sremskom frontu, da sa tenkovima probijemo front, da to uradim ja, sa tri tenka, ali da se vratim nazad“.

 11. Duca says:

  Titi nije bio ni Srbin, ni Hrvat, ni Albanac. Bio je kopile poljske grofice i ????. Zato nam je himna bila prevedena Poljska himna - želeo je da mu sviraju njegovu himnu kada negde ide. Nisu ga zanimali ni Srbi, ni Hrvati, ni... niko. Želeo je što veću državu za sebe, plan je obuhvatao Albaniju, Grčku, možda i Bugarsku (onda Trst, možda i još po nešto). Zato je morao pritiskati veće narode (Srbe) i pridobijati manje (šiptari). Znate li da su prva dva aviona oborena posle završetka drugog svetskog rata bili američki koje su naši partizani oborili u Grčkoj - bili su tamo da pomognu dolazak komunističke vlade u Grčkoj. Kad je Staljin video da će mu Tito postati konkurencija, došlo je do rezolucije info biroa 1948. Tako je Tito morao da se odrekne snova o veeeelikoj federaciji i zadovolji se postojećom uz skrivenu saradnju sa Amerikom, a Grčka ostade kapitalistička, ali uprkos tome sirotinjska. Hoću reći, nije Tito mrzeo Srbe, on je samo gledao kako da ostvari svoje ambicije i ciljeve, a Srbi su kolateralna šteta. Pravi krivac nije Tito, već Srpski komunistički kadrovi koji su to dozvolili, svi drugi su čuvali svoje republike, Srbi ne.

  • Suzuki Vitara says:

   Duco, sad mi je mnogo lakse kad si mi ojasnio da nas nisu komunousrase ubijale za vreme i posle rata, smrznjom nego sa ljubavlju. Ta prica vise ne prolazi ni kod male dece.

 12. Braćo moja says:

  Da li ovde neko misli da su Rusi besplatno oslobađali države?Gde je njihova čizma došla, tu je i ostala, samo kod nas nije i jedva smo to preživeli bez rata.A da su išli još na Jug Srbije - Kosmet, ne bismo se mogli otarasiti tog Staljina ni na koji način.Još smo i za Sremski front jeftino prošli, što se tiče Rusa.Zna se da su sevale varnice od Staljina sve dok nije umro.Da li se stariji sećaju da smo mi za Varšavski pakt bili Zapad? A da li neko vidi da je DANAS taj isti Varšavski pakt za nas Zapad(a nemamo Tita), zbog kojeg ćemo ostati i bez gaća i bez dostojanstva, samo da bismo im se pridružili? A posle Tita smo imali neke izređane predsednike po ključu, a posle raspada, Miloševića (Srbendu nacionalistu), Koštunicu Srbendu, Tadića(ne znam ni šta je), Tomu(Srbendu nad Srbendama, Ovoga(Srbendu nad svim Srbendama-odmah iza Hrvata Šešelja, papu nad papama, patrijarha nad patrijarsima, Reis ul ulemu nad svim Muslimanima i njihovim izbeglicama, Boga nad Bogovima).I je li vam sada nešto ne valja?Dok vam ne valja, onda i ove proglašavate Titovim potomcima i imate rešenje i opravdanje i ne činite ništa.Ako ste neki Srbi, koje je svako jahao, onda maknite ove Titove orepke i dovedite te neke druge četnike, jer ispada da su ovi neki lažni četnici, na čelu sa njihovim vojvodama šešeljom, Tomom,... I hajde da počnemo rezonovati ovako:Da ne polazimo od toga što ćemo nekoga u startu da mrzimo i da onda izmišljamo argumente za to, nego da razmatramo argumente, pa ako nas oni dovedu do mržnje, onda da ga mrzimo, bez obzira što mržnja prvo razara onoga koji je razvija.Zato, NE MRZIM NIKOGA i lepo se zdravstveno osećam, samo nekoga više, nekoga manje, a nekoga nimalo ne poštujem.A uopšte mi nije potrebno da mi neko kaže ko je Srbiji naneo štetu, jer znam i bez toga.Za početak, po mojem mišljenju, to su Pašić, Aleksandar, Milošević, Šešelj, Vučić. A vi kukajte na Tita, koji je umro pre 40 godina i nećete mrdnuti ni centimetra napred, jer ćete i sledeće godine kukati na njega nakon 41-e godine njegove smrti i tako u nedogled.I sve dok sami sebe budemo lagali, samo ćemo se vrteti ukrug kao pseto koje juri svoj rep, a drugi će se sprdati s nama, kao što i sada rade i smatrati nas primitivnim, glupim, zatupastim, nacistički i fašistički nastrojenim,... I kad smo kod samoobmanjivanja i samolaganja, sve dok budemo tvrdili da nas je Ante Marković upropstio, bez obzira što nam je obična plata činovnika bila oko 1200 DM, a uzdizali npr. Miloševića, za čijeg vremena, kad se išlo na glasanje, po kilometar su bile razbacane novčanice u apoenima i od 500 milijardi dinara i kada je jedna šibica koštala toliko da kad bi se teretna kompozicija voza natovarila metalnim dinarima, (po 10 tona u svaki vagon, koliko i staje u njega), bila bi dugačka preko 20 km!Jednostavno, kad budemo spremni da priznamo sebi i drugima da ono što jeste - jeste, a što nije - nije.Mi sada ne znamo šta jeste, a šta nije i moramo da pitamo druge i da nam oni sopštavaju, praveći nas pri tom ludim, primitivnim i zaostalim.Zar neka belosvetska protuva, ili neka tv treba da nas obaveštava da živimo super, kao što nas je i Milošević stalno obaveštavao da smo nadomak blagostanja, a ovi su počeli sa:"Strpite se još godinu - dve", dok ne uzeše plate i penzije, pa još jednom, "još godinu dve"(Ako njima pripadate, onda džabe trošim vreme).Jesmo raspamećeni i bićemo još više ako na to pristajemo...Svako dobro.

  • Suzuki Vitara says:

   Nisi ti brat Srbin, ti si verovatno komunousraski potomak.

  • Kosovac says:

   @ Braćo moja, …..Drašković, ti li si? Ne misliš valjda da ove tvoje parole još važe. Uz put, j.bao te Ante Marković, u vr' guzice. ……………Sećam se kada si sa balkona uzvikivao: „Braćo….. …..Juriš“.

   • Braćo moja says:

    Nisam Vuk, ali je evidentno da si ti prost, primitivan i nevaspitan.A kad si pomenuo Vuka, tačno je da se o njemu može reći sve najgore, ali si zaboravio da je taj Vuk, kad je Rugova bio predsednik tzv Kosova, predlagao podelu Kosova i da je Rugova bio srećan, ali mi imadosmo Miloševića sa njegovim:"Svi Srbi u jednoj državi" i od tog posla ne bi ništa.A vidiš li šta se sada radi "da bi se dobio jedan metar kvadratni" od Kosova?Ipak ti želim sve dobro, a posebno mnogo pameti.

  • RASPUCHIN says:

   Čak se neću ni osvrtati na sve nebuloze koje ste napisali jer one proističu iz Vašeg vlastitog iskustva ali ću se samo osvrnuti na Antu Markovića koji je u ekonomiji odradio isto što i Stipe Mesić u politici a bili su na zajedničkom zadatku uništavanja svega SRBskog. To što neko u Srbiji i dalje čuva tajnu , to je sasvim neka druga priča. Raspitajte se malo kod pametnijih i upućenijih a nemojte ko "Mitke" žaliti za mladošću.

   • Stojko says:

    Što se neće pojaviti opet neko da nas rasturi sa platama od 1200 - 1500 evra, pa da ga slavim, pa makar bio i crni Arpin Abu Bin Zajeb.

  • Gagi says:

   Oko Rusa ima velikih polemika. Beli Rusi su nam ulepsali Beograd velelepnim zdanjima, doneli nam kulturu i balet,imali smo pozorisne predstave koje se nisu mogle zamisliti u Europi. Ovi komunisticki Rusi su nesto sasvim drugo, oni su nas oslobadjali da bi prosirili Internacionalu i svoj komunisticki uticaj. Tu nema generalizovanja, isto je kao i kod nas. Neki od nasih su branili svoju drzavu i zasluge iz I sv. rata, drugi su pristupili nekom novom vampirskom poretku i ustupili nasu drzavotvornost za neko "opste dobro" nasim najgorim dusmanima. Kako god bilo, poznato je da se komunizam samo zapatio na istoku, nigde se nije "primio" na zapadu bez obzira sto su tu izmisljotinu smislili njihovi umovi. A, to je onda veoma sumnjivo.

  • Ovladao primitivizam says:

   Čoveče, ne pomaže ti ni logika, niti istina.Toga ovde odavno nema, jer je ovde učinjena degeneracija svega i svačega, a usput je ljotićevski uticaj učinio da je aktuelno i kul biti opasan, zadrt i glup i što je najgore, takav soj, koji je i genetski degeneričan, uveliko se namnožio i sve se više množi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *