ШОКАНТНО – СА МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА СТИЖУ ТВРДЊЕ: Ево ко утиче на временске непогоде у Србији

ŠOKANTNO – SA MAŠINSKOG FAKULTETA STIŽU TVRDNJE: Evo ko utiče na vremenske nepogode u Srbiji

27 juna 2019

NEUOBIČAJENE vremenske nepogode koje pogađaju Srbiju nemaju isključivo prirodne uzroke, već su i rezultat pokušaja ljudi da modifikuju klimu, rekli su u utorak stručnjaci Mašinskog fakulteta u Beogradu na promociji knjige „Hemijski tragovi, HAARP i potpuna dominacija na planeti Zemlji“ autora Elane Friland.

Ovo je drugo delo u izdanju Mašinskog fakulteta koje se bavi savremenom primenom manje futurističkih pronalazaka Nikole Tesle, na kojima se baziraju moderne vojne tehnologije.– Ovom knjigom Mašinski fakultet nastavlja misiju da iz novog ugla proučava delo našeg najvećeg naučnika i istovremeno prati savremene primene njegovih ideja – rekao je prof. dr Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta, obraćajući se mnogobrojnoj publici, koju su najvećim delom činili stručnjaci, od univerzitetskih profesora do eksperata za bezbednost.

– Na prvom mestu onih koje su, suprotno njegovim humanističkim vizijama nauke, dovele do razvoja nove generacije oružja. Odgovornost akademske zajednice je da javnost na racionalan i naučni način upozna sa ovim tehnologijama, naročito ako mogu da proizvedu vremenske nepogode kakve su nas upravo snašle.

Knjiga Elane Friland je u SAD izazvala burne reakcije, jer citira čak 1.500 izvora, od kojih su najveći broj zvanični dokumenti i patenti, uključujući i onaj pod imenom „Metod i oprema za modifikovanje regiona u Zemljinoj atmosferi, jonosferi, i/ili magnetosferi“. Reč je o izumu američkog fizičara Bernarda Istlunda, tvorca i direktora prvog visokofrekventnog emisionog postrojenja HAARP na Aljasci.

– Danas u svetu, prema dostupnim podacima, postoji 47 takvih postrojenja. Suština HAARP je vojna upotreba za zagrevanje jonosfere radi stvaranja „ogledala“ od plazme i izahorizontnih radara. Na današnjem nivou razvoja raketnog naoružanja sve je u brzini reagovanja na napad, pa je s vojnog stanovišta zloupotreba jonosfere bila neizbežna uz pomoć primene postrojenja koje nazivamo HAARP. Postoji neprestana trka u razvoju sistema za preventivno otkrivanje udara između Rusije i SAD – objasnio je recenzent knjige prof. dr Momčilo Milinović sa Katedre Mašinskog fakulteta za sisteme naoružanja.Da bi sistem HAARP funkcionisao, jonosfera, ali i drugi delovi Zemljine atmosfere su zasipani tonama visokoprovodnih čestica zvanih kemtrejls.

– Onda je uočeno da na taj način moguće uticati na vremenske prilike ili širiti bolesti i rođena su nova oružja – kaže dr Milinović.

Svrha objavljivanja knjige „Hemijski tragovi, HAARP i potpuna dominacija na planeti Zemlji“, kako je rečeno, nije stvaranje panike zloupotrebom straha javnosti od nepoznatog, već upravo suprotno – racionalizacija problema.

– HAARP je zaista granična oblast u kojoj primena jedne tehnologije ulazi u društvenu problematiku, jer njome mogu da se ostvare politički i vojni ciljevi. Klasični oružani sukobi još postoje kao manifestacija, ali ih je ova tehnologija, opasnija od nuklearnih silosa, prevazišla. Zastrašujuća je sama ideja o takozvanom neletalnom, nesmrtonosnom oružju kojim neko može da utiče na vremenske prilike tako da izazove uništenje useva, masovnu glad i kao posledicu društvene i političke potrese – zaključio je Vladimir Davidović, urednik izdanja, pomoćnik srpskog ministra pravde.

POGLED ISPOD ZEMLJE

EMISIONE stanice HAARP služe i za ispitivanje morskih dubina radi otkrivanja protivničkih nuklearnih podmornica i unutrašnjosti Zemljine kore.

– Danas je takva tomografija Zemlje realnost, što se videlo nedavno kad su Amerikanci prikazali precizne podatke o severnokorejskim tunelima za nuklearne probe, iako su oni 800 metara u tlu.

(Novosti)

KOMENTARI18 komentara

 1. Beli Orao says:

  Ne samo to , sa Harpom prisluškuju sve i armiju i civile i političare tj vladu , banke i sve ostale pisane , šifrovane , digitalne i zvučne komunikacije !!! Pitam se samo koji idiot je dozvolio ili koja idiotska vlada da se to napravi u Srbiji !!!

  • Deka says:

   "To" još uvek ne postoji u Srbiji. A za prisluškivanje pomoću HAARPa imate previše bujnu maštu.

   • Ivke says:

    Mnogo si naivan , bre zivis u matrixu

   • Ivan says:

    Ti ili si slep ili Skotov bot koji treba da nas ubedi u suprotno ?!

   • Zoran says:

    Imaju i glupu mastu. Sa Harpom mogu da rade svasta, ali na Mesec bili nisu, a i Zemlja je ravna.:) Trpaj bato budalastine...ne razmisljaj.

   • Nebeska Srbija says:

    Utice harp i na tebe izgleda

  • persida says:

   E, pa jos nisi saznao ime idiota, ne mogu da verujem.

  • Zoran says:

   Preko Harpa mogu da uticu na ljude da prave sudare i vrse samoubistva. Eeeee, zemljo Srbijo....da pisete naucno fantasticne romane mogli bi GRDNE pare da zaradite.:)

  • Željko says:

   Dajte susjedi nemojte odmah o teorijama zavjere, pa da "veliki brat" kontrolira vrijeme ne bi imali na dnevnoj razini skoro svaki dan neku nepogodu na vlastitom teritoriju!

 2. Istina says:

  ...DOS-ova vlada je upropastila Srbiju i vratila je nazad za 100 godina...Vučić nemože da popravi Srbiju još 200 godina da je na vlasti...Tadić, Koštunica, itd...

  • Nebeska Srbija says:

   Prava je istina da nas je vucic unazadio.

 3. Armagedon says:

  I šta ćemo sad?

  • milorad2 says:

   ništa,treba naparaviiti nekoliko manjih emisionih stanica u srbiji heksagonalno rasporedjenih, i emotovati iste frekfencije koje su uočene u jonosveri iznad nas, to će izazvati interferenciju i potpunu negaciju spoljnog delovanja.Pošto su antene BLIZU zone u kojoj se dejstvuje tu čak nije potrebna neka jaka struja, NJIMA je potrebno mnogo megavata da naprave jonsko ogledalo NAMA ne treba toliko da polomimo to ogledalo:)

   • Jerotije says:

    E veću glupost-neukost,teško da je moguće zamisliti!Pogotovu nemam reči za Fakultet ako su zaista objavili knjigu,elektronika,meteorologija i mašinstvo su zaista "tesno povezani"...A i govornika koji se u sve razumeju,u Srbiji uopšte ne manjka!"TO" u Srbiji ne postoji ali kako ima jedan prijemnik u Srbiji,moguće je da služi za navodđenje!HARP greje atmosferu,jonizuje sloj E itd...samo treba znati za Ruskog DETLIĆ-a koji postoji davno pre HARP-a...Bujna mašta radi svašta,od prodaje knjiga će se zaraditi pa će tek onda biti "stručnjaka" neviđenih...HARP je odličan prekohorizontski radar i to je sigurno i to mu je prvobitna namena.Atmosferi on jedva da nešto može,ipak treba malo više energije za to,ko ne veruje neka otvori zi,i vrata da ugreje dvorište,opasni su eksperimennti da se kontroliše Sunčev vetar ali o tome sa malo zna...Za ostalo,ima mnogo Denikena...

  • Iva says:

   Okupiti se i srusiti HAARP

 4. Gardista says:

  Nije potrebno to da bude u Srbiji, kad je na KiM, obicno pored elektrana zbog trenutnog visokog napajanja jakom strujom.

  • mijo says:

   ludi srbin nikola izmislijo da srbin gine u kuci svojoj

 5. Maximus Decimus says:

  Eno ga u Barajevu i antena na mostu na adi samo sto nebo ne izbusi.To vec ceo svet zna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *