ШОКАНТНО – Сарадници Хамаса годинама финансирани из Италије

ŠOKANTNO – Saradnici Hamasa godinama finansirani iz Italije

26 oktobra 2023

ODAKLE je pošao zna se, gde je stigao nije se znalo, ali je sada izvesno da je novac koji niko nije mogao da kontroliše, odlazio godinama iz Italije Palestincima, pa i organizacijama bliskim Hamasu, preko tajno povezanih nevladinih organizacija.

Pare su čak trošene za obuku dece da ubijaju Jevreje. Oko stotinu miliona te pozajmice smatra se nestalim, jer se tom iznosu nije ušlo u trag.Dnevni list „La Verita“ imao je na uvid dokumentaciju koja na svetlost dana iznosi činjenicu da je od polovine osamdesetih godina prošlog veka, gotovo pola milijarde evra išlo iz Italije ka palestinskoj teritoriji u formi kredita, pomoći i raznih oblika finansiranja. Protok novca koji je trebalo da se potroši na projekte u korist civila, ostajao je bez kontrole na putu za Gazu i, preko lokalnih posrednika, završio, po svoj prilici, i u rukama terorista. Drugi problem je činjenica da se na stotine miliona evra nikada neće vratiti Italiji.

U pitanju su bili multilateralni projekti iz oblasti zdravstva, rada javnih ustanova, opština, univerziteta. Manji deo išao je privatnim inicijativama, odnosno, italijanskim firmama koje rade na toj teritoriji. Problem je u tome što se ne zna pouzdano da li je, s obzirom na autosertifikat primaoca, novac isporučen italijanskim nevladinim organizacijama koje su ga prebacivale svojim palestinskim partnerima, otišao – teroristima.

Pre nekoliko dana i jedan italijanski televizijski kanal pokrenuo je pitanje gde je završavao novac namenjen palestinskim organizacijama za pomoć i razvoj, imajući u posedu dokumentaciju o projektima koji nisu nikada ni započeti, kao što su, recimo, jedan o konstrukciji i jedan o širenju električne mreže. I koliko su palestinske nevladine organizacije politizovane, sa brojnim dokumentima koji idu u prilog takvoj sumnji, a postavlja se i pitanje da li je novac indirektno završavao u rukama terorista.

Poslato, ali ne i isporučeno

DOKUMENTA se odnose na državni novac koji je, preko italijanske Agencije za međunarodnu saradnju i razvoj, zadužen od strane MIP Italije. Ova agencija je odlučivala o aktivnosti i o tome kojoj palestinskoj ustanovi ili organizaciji novac treba da bude usmeren. Projekti za finansiranje, njih 218, nosili su ukupnu sumu od 227.176.690 evra, a isporučeno je 188.166.303 evra.

Pošlo se od toga šta je ustanovila međunarodna nevladina organizacinja „Monitor“ sa sedištem u Jerusalimu, koja sakuplja podatke o sveukupnoj aktivnosti NVO i kontroliše one samozvane, a koja je analizirala aktivnost nevladinih organizacija u Izraelu i na palestinskoj teritoriji otkrivajući izvesnu povezanost između nekih nevladnih organizacija i „Narodnog fronta za oslobođenje Palestine“ (FpLp) koju su SAD, EU i Kanada proglasile terorističkom organizacijom.

„Monitor“ je, 26. oktobra 2022, kao međunarodna NVO sa sedištem u Jerusalimu, saopštila nevladinim organizacijama koje koriste etiketu „humanitarna prava“ da promovišu programe politički i ideološki obojene. „Monitor“ je uperio reflektore upravo na italijansku Agenciju za saradnju i razvoj u izveštaju za period između 2015. i 2021. godine i isporučenih oko 23 miliona evra za 20 projekata u Izraelu, Zapadnoj obali i Gazi.

Sume su namenjene raznim adresama, poslate su sve preko nevladinih italijanskih organizacija, a potom je stigla realnost da neke od njih pripadaju Frontu za oslobođenje Palestine. Veoma je veliki broj nabrojanih palestinskih organizacija koje su primile pomoć, ili dobile pozajmice, a potom ih je izraelska država proglasila terorističkim.

KOMENTARI3 komentara

 1. Brane says:

  Eh, latini su stare varalice....

  • 1389 says:

   Izgleda da se ne simpatišu Jevreji u Evropi... Čudno - mislio sam da je Hitler bio na pogrešnoj strani istorije... Očigledno kao Orban branio svoj narod... Multikultura u EU neće zaživeti kao u SFRJ, neće dugo trajati nemiri sve izvesniji i Nemačkoj, Holandiji, Engleskoj, Italiji, Francuskoj (da ne komentarišem), Norveškoj i sada još Beneluxu. Klasična krađa Jugoslovenskih ideja (prelaz granica sa ličnom kartom - sad ne trebaju niti dokumenti - za migrante), mešanje raznih kultura i običaja u EU nemože da obstane jer EU nije hriščanska nego neoliberalna pod patronatom globalista i uskoro nas očekuje 3sv. rat. - ateisti protiv hriščana, muslimani protiv ateista i hriščana i hrišcani protiv ateista i muslimana... Lepu čorbu su zakuvali u EU. Nema izlaza iz unutrašnjeg sukoba...

 2. Petrovgrad says:

  Mačkojedi, prali pare. Sad se pitaju ko je ugasio svetlo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *