ШОКАНТНО СВЕДОЧЕЊЕ ИБРАНА МУСТАФИЋА: Ми муслимани смо побили својих 1.000 људи у Сребреници и оптужили смо Србе !

ŠOKANTNO SVEDOČENJE IBRANA MUSTAFIĆA: Mi muslimani smo pobili svojih 1.000 ljudi u Srebrenici i optužili smo Srbe !

29 juna 2016

50028Nastavak suđenja Naseru Oriću, ratnom komandantu tzv. Armije BiH u Srebrenici i njegovom telohranitelju Sabahudinu Muhiću, u utorak je prekinut, jer se svedok Tužilaštva BiH Ibran Mustafić, i pored upozorenja Sudskog veća, neprikladno ponašao u sudnici.

Na početku ročišta, a pre nego je svedok uveden u sudnicu, Orićev advokat Lejla Čović odmah je želela da diskredituje Mustafića. Kazala je da imaju dokumentaciju da ovaj svedok Tužilaštva ima dijagnozu „trajno poremećene ličnosti“.

Tužilac Miroslav Janjić je odgovorio da Tužilaštvo nije raspolagalo dokumentacijom koja bi ukazivala da je o tome reč, niti su kroz razgovore sa Mustafićem stekli takav utisak.

Ipak, sud je dozvolio saslušanje svedoka, ali prilikom predstavljanja i davanja ličnih podataka u sudnici, Mustafić je nekoliko puta upozoren da daje kratke i jasne odgovore, bez dodatnih obrazloženja.

Na samom početku saslušanja Mustafić je ustao da bi odgovorio na pitanje koju je funkciju obavljao tokom ratne 1992-93. godine, a kad ga je sudija Šaban Maksumić upozorio da sedne, odgovorio mu je da mu oni ne daju da dođe do izražaja.

– Je li vam smeta što pričam? Onda sam ja optuženi! – rekao je Mustafić, nakon čega je sudija Maksumić prekinuo suđenje. Maksumić je nakon kraće pauze saopštio da je Sudsko veće odlučilo da ne nastavi saslušanje ovog svedoka i da ako je Mustafić bitan svedok za Tužilaštvo treba da obave veštačenje u pogledu sposobnosti učešća Mustafića u postupku.

Za utorak je bilo planirano i saslušanje svedoka Avde Suljića, ali je on trenutno u jednoj od zemalja Zapadne Evrope.

Ibran Mustafić je već godinama jedan od velikih kritičara Nasera Orića. U svojoj knjizi „Planirani haos“, Mustafić, jedan od osnivača SDA i dugogodišnji član Organizacionog odbora za obeležavanje događaja u Srebrenici, izneo je niz optužbi na račun tadašnjeg muslimanskog rukovodstva, između ostalog, da je zločin u Srebrenici bio dogovoren između tadašnjeg vrha SDA i SAD, zbog čega mu je više puta prećeno, a 2008. godine je i brutalno pretučen.

Mustafić je naveo i da je najmanje između 500 i 1.000 Bošnjaka iz Srebrenice ubijeno od strane svojih sunarodnika tokom proboja ka Tuzli, jula 1995. godine, zato što su postojali spiskovi onih koji „ni po koju cenu ne smeju živi da se dokopaju slobode“.

OPTUŽENI ZA UBISTVO TRI ZAROBLJENIKA

ORIĆ i Muhić su optuženi za ubistvo tri srpska ratna zarobljenika 1992. godine u selima oko Srebrenice. Nastavak suđenja je 12. jula, kad je planirano saslušanje jednog od veštaka, kao svedoka tužilaštva BiH. Orić i Muhić optuženi su da su 1992. godine u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenika srpske nacionalnosti – Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

(Večernje novosti)

KOMENTARI7 komentara

 1. Uf says:

  Nedaj se Srbine . I ta gamad su Srbi kao i ti !

 2. baja says:

  brao za svedoka govori istinu srbi nisu izvrsili genocid to je dokazano u srebrenici treba zabranuti okupljanje i lazi alije izedbgovica sto je napravijo srbima i podvalijo

 3. Milan Jakšić says:

  Uh... Poslednja rečenica ti nije dobro izabrana... Po tome kako je sastavljena ispada i da je Ibran "gamad"?! A sigurno nije, ako ni zbog čega drugog, onda zbog toga što žele da ga proglase neuračunljivim!

  • Vujadin says:

   Milane, vjeruj mi da je veća "gamad" od Nasera, slučajno je na drugoj strani i pokušava da se revanšira Naseru i njegovoj struji. Bio bi gori od Nasera da je samo u mogućnosti i nimalo nije naklonjen Srbima, naprotiv.

 4. Sale says:

  Toliko ih ni Srbi nisu pobili iz osvete zbog zlocina nad SRBIMA oko Srebrenice...Steta sto su ostali uspeli da pobegnu za Tuzlu...

 5. Baja says:

  Prodajem jarad pojeftino!!!

  • king says:

   Baja jel tvoja proizvodnja?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *