ШОКАНТНО СВЕДОЧЕЊЕ: „Кад су убили Аркана, добили смо јасно наређење од Легије“

ŠOKANTNO SVEDOČENJE: „Kad su ubili Arkana, dobili smo jasno naređenje od Legije“

17 januara 2017

Milorad-Ulemek-Legija-Zeljko-Raznatovic-Arkan-720

Svedok saradnik Miladin Suvajdžić, zvani Đura Mutavi, rekao je u nastavku svedočenja pred Specijalnim sudom da pripadnici „zemunskog klana“ stoje iza ubistva novinara Slavka Ćuruvije, ali i ubistava bivšeg direktora JAT-a Živorada Žike Petrovića i generalnog sekretara Jugoslovenske levice Miroslava Todorovića Kundaka.

Suvajdžić je na suđenju četvorici pripadnika DB-a optuženih za ubistvo Ćuruvije, sudskom veću rekao da je to čuo od ubijenog Mileta Lukovića zvanog Kum, jednog od vođa zemunskog klana.

– Posle atentata na premijera, ja sam bio kurir i došao sam u stan, u Vojvode Stepe, u kom je bio Mile Luković Kum. On je znao da mu je to kraj i tada je ispričao da su „Zemunci“ ubili Ćuruviju, ali i Žiku Petrovića i Kundaka – naveo je Suvajdžić.

Luković je, kako je naveo svedok saradnik, tada pomenuo još pet, šest ubistava.

Takođe je tvrdio da je tada osim njega u stanu bila i Ljilja Buha bivša supruga takođe svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta.

Suvajdžić je prethodno rekao rekao je da je u junu 2002. saznao da je trebalo da pripadnici zemunskog klana ubiju Miroslava Kuraka i Ratka Romića, optužene za ubistvo Ćuruvije.

On je, na pitanje zamenika tužioca Milenka Mandića rekao da je to saznao od pripadnika zemunskog klana Miloša Simovića kao i da je potom čuo da se od ubistva Kuraka i Romića odustalo.

– Simović je došao kod mene i tražio specijale (mobilne telefone) i rekao je da su tražili da ubiju ljude koji su ubili Ćuruviju – rekao je Suvajdžić.

Suvajdžić je rekao i da je njegova uloga u tom ubistvu trebalo da bude nabavljanje manjih automobila.

On je rekao i da se od tih ubistava odustalo, kako je čuo, jer se Kurak dogovorio sa komandantom JSO Miloradom Ulemekom Legijom a Legija sa šefom zemunskog klana Dušanom Spasojevićem.

-Znam i za osvetu Ražnatoviću, to je poteklo od Ulemeka. A posle je on završavao da nema tragova s policijom, otkrio je prilično konfuzan pred sudom, na šta ga je sudija Snežana Jovanović zamolila da pojasni ono što je kazao.

-Dušan Spasojević nam je kazao da je Legija naredio osvetu za ubistvo Željka Ražnatovića, pojasnio je Mutavi.

Suvajdžić, poznat pod nadimkom „Đura Mutavi“, nalazi se na nepoznatoj lokaciji pod zaštitom policije a na početku svedočenja je naveo da je promenio ime.

(Kurir)

KOMENTARI3 komentara

  1. Deda Brada says:

    Ala je svedočenje, do bola. Kao da je prepisano od amerilkih obaveštajnih službi, iz optužnica prema kojima je Rusija "ometala američki izborni sistem". Janko kazao Marku, a ovaj pričao Branku. Pouzdani dokazi nema šta. Nije ni čudo što u ovoj državi nisu uspeli da osude ni jednog kriminalca.

  2. Pera says:

    Vrana vrani oci ne vadi !

  3. Pera says:

    Drugo, nijedno znacajno ubisto nije tada moglo da se desi bez dozvole cie. Americki predsednik hari truman je rekao da je cia postala gora od esesovaca. Ja bih dodao da su ih oni i obucavali, jer 400.000 esesovaca je dobilo migracionu vizu za ameriku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *