ШОКАНТНО УПОЗОРЕЊЕ АМЕРИЦИ: Даље руке од Ирана

ŠOKANTNO UPOZORENJE AMERICI: Dalje ruke od Irana

4 januara 2018

Moskva je upozorila Vašington da ne pokušava da se meša u unutrašnje poslova Irana, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov i istovremeno je optužio SAD da žele da iskoriste postojeću situaciju kako bi podrile nuklearni sporazum sa Teheranom.

„Upozoravamo SAD da ne pokušavaju da se mešaju u unutrašnje poslove Islamske Republike Irana“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, protesti u Iranu su unutrašnja stvar „koja privlači pažnju međunarodne javnosti“.

„Ipak, uprkos brojnim pokušajima da se iskrivi suština onoga što se događa, siguran sam da će naš sused (Iran), zemlja koja nam je prijateljska, biti u stanju da prevaziđe tekuće teškoće kao snažna zemlja i pouzdan partner u rešavanju raznih problema, uključujući one koji se odnose na dalju primenu Zajedničkog sveobuhvatnog plana akcije (JCPOA — nuklearni sporazum)“, rekao je Rjabkov.

On je, takođe, ocenio da SAD namerno koriste situaciju u Iranu kako bi podrile održivost sporazuma, kojim je Teheran, u zamenu za ukidanje sankcija, odustao od razvoja svog nuklearnog programa.

„Sadašnja situacija u kojoj Vašington popušta iskušenju da iskoristi trenutak i pokrene nova pitanja u vezi sa JCPOA, svedoči o namernom pokušaju da se podrije privrženost globalne zajednice tom sporazumu“, ocenio je on.

Rjabkov je dodao i da rad Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija nema nikakve veze sa unutrašnjim procesima u Iranu, kao ni u bilo kojoj drugoj zemlji.

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli je ranije izjavila da će SAD pokrenuti inicijativu da u sedištima UN u Njujorku i Ženevi narednih dana bude održana debata o situaciji u Iranu.

(Agencije)

KOMENTARI7 komentara

 1. Velika Metla says:

  Iranska vlast je trebala kao Kinezi na Tjenan-menu,tenkove i završen posao!

 2. Ognjen says:

  Znaci i mi ovde ako budemo rusili vlast koja nas je dovela do prosjaka. Putin ce da brani vlast ?

  • Roy says:

   Ti si gologusija jer ti je i drzava kao i ti, a IRAN je bogata zemlja i druge stvari su u igri

  • Velika Metla says:

   Ognjen,je li to upređuješ Iran sa Srbijom,ili Srbiju s Iranom? U Iranu nije montirana čemerikina vlast,kao u Srbiji!

 3. ilija says:

  zasto toliko putin stiti muslin, normalni mislim da putin zna ako nacisti dzihad bude vodijo muslimane rusija gotova od islamista to je tacno ruski su sa veznici svi pametni ljudi a ovi ovamo su opasni po svet i praoslavlje

  • Velika Metla says:

   Ilija,na čemu si ti to? Daj malo i nama!;))) Da su te muslimani,Turci,uništavali za onih skoro 500 godina istim žarom kao što su vatikanoidi u Prvom,Drugom i ratu devedesetih ne bi od nas ostalo ni za DNK uzorak! Samo se nadam da znaš i jedan jedini primer gde su to muslimani otišli da pljačkaju taj isti zapad,a ja ću ti navesti najmanje 5 primera gde taj isti zapad pljačka muslimane! Ne branim ja muslimane,boli me briga za njih,SAMO NEMOJ da me vatikanoidi i čemerički otpad brani od muslimana,pa kako god da mi bude neka mi bude!

 4. opet ja says:

  Ala si tupav. Nikakva glad i siromaštvo nisu bili povod za demonstracije u Iranu, već dobro organizovana pobuna od strane Mosada i CIA. Ovde ako izađemo protiv AVa i njegove kriminalno izdajničke družine sigurno neće biti umešani ni CIA ni Mosad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *