СОЛАНА И ЊЕГОВА ЗЛОЧИНАЧКА ЕКИПА СТИГЛИ НА БАЛКАН: Имају нови задатак!

SOLANA I NJEGOVA ZLOČINAČKA EKIPA STIGLI NA BALKAN: Imaju novi zadatak!

25 aprila 2018

U Skoplju je predstavljena Ohridska grupa za podršku Makedonije na evroatlantskom putu koju čine bivši zvaničnici i diplomate EU i NATO-a, na čelu sa nekadašnjim generalnim sekretarima NATO Alijanse Džordžom Robertsonom i Havijerom Solanom.

Ohridsku grupu je na konferenciji za novinare predstavio premijer Zoran Zaev.

Reč je o savetodavnoj grupi koja se neće redovno sastajati, ali će koristiti svaku priliku za to, a njeni članovi će biti dostupni i za opoziciju i za predsednika Đorđa Ivanova.

Pored Robertsona, Grupu čine nekadašnji predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Havijer Solana, bivši švedski premijer i ministar spoljnih poslova Karl Bilt i istaknute diplomate kao što su Kristofer Gajda, Robert Gelbard, Alen de Roa, Volfgang Išinger, Dajmond Vilson, Zorana Čičak, bivši bugarski predsednik Rosen Plevnelijev…Obraćajući se sinoć na konferenciji za novinare, Robertson je istakao da je prošlo tačno 17 godina otkad se poslednji put obraćao novinarima u Skoplju, te objasnio da je naziv Ohridska grupa izabran jer, kako je rekao, taj makedonski grad ima veliki značaj za Makedoniju, s obzirom na to da je u tom gradu potpisan i Ohridski, a sam grad je pod zaštitom Uneska.

Podsetio je da je to bilo vreme kada je Makedonija bila u krizi, a da je sada na putu prosperiteta.

Zajedno sa Solanom je, kaže, 11 puta boravio u Skoplju, a bio je i svedok potpisivanja Ohridskog sporazuma.

„Makedonija je tada bila zemlja na ivici građanskog rata, a sada je zemlja koja kuca na vrate Evrope, zemlja koja je shvatila potrebu za boljom budućnošću“, naveo je Robertson.

Ohridska grupa će savetovati makedonsku vladu i ministre, ali će biti dostupna, kazao je, i opoziciji i predsedniku države.

KOMENTARI2 komentara

  1. magnum illyricum says:

    A gde nam je dražesni Džejmi Šej? Kad se već okuplja društvo staro...

  2. rajko says:

    Čim su ti Solana i Karl Bilt asiguran sam da će uspešno završiti posao i osloboditi Makedoniju od Makedonaca a velike prijatelje šiptare uvesti u Evropu. Izgleda da im je ponestalo para...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *