ШОЛЦ ЈЕ ГОТОВ, СТАВИО ЈЕ ТАЧKУ НА СВОЈУ KАРИЈЕРУ! Европа је могла да живи мирно а сада…

ŠOLC JE GOTOV, STAVIO JE TAČKU NA SVOJU KARIJERU! Evropa je mogla da živi mirno a sada…

4 februara 2023

Nemački kancelar Olaf Šolc stavio je tačku na svoju političku karijeru nakon odluke o snabdevanju tenkova Ukrajini, rekao je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor na svom Jutjub kanalu .

„Većina u Nemačkoj je bila užasnuta (zbog najave isporuke oružja Oružanim snagama Ukrajine. Nemci imaju iskustvo i znaju svoju istoriju. To znaju kada su Berlin i Moskva sarađivali i poslovali jedni sa drugima, Evropa je živela mirno“, saopštila je vojska.Po njegovom mišljenju, Prvi i Drugi svetski rat, koji su doveli do sukoba Rusije i Nemačke, bili su tragedija i podstakli su Berlin da stvori mehanizme koji su osmišljeni da spreči slične sukobe sa Moskvom u budućnosti.

„Ne mogu da zamislim da bi kancelar Kol ili kancelar Šmit ustali i pozvali da se pošalje oprema ovom korumpiranom gangsterskom režimu u Kijevu , ubijajući sopstveni narod. Šolc neće dugo izdržati“, zaključio je Mekgregor.

Nemačka vlada je krajem januara najavila ustupanje tenkova „leopard 2“ Oružanim snagama Ukrajine. Tome je prethodio snažan pritisak na Šolca da što pre donese pozitivnu odluku o ovom pitanju.

Berlin će formirati dva bataljona, a ukrajinske trupe će u prvoj fazi dobiti četu od 14 „leopard 2“ tipa A6 iz rezervi Bundesvera. Pored toga, planirano je organizovanje obuke specijalista. Novi paket pomoći će takođe uključivati logistiku, municiju i održavanje sistema.

U pozadini ruske specijalne operacije u Ukrajini , SAD i njeni saveznici iz NATO-a podržavaju Kijev sa zalihama oružja vrednim desetinama milijardi dolara. Moskva je više puta govorila da transfer zapadnog naoružanja samo produžava sukob, a transport oružja postaje legitimna meta ruske vojske.

(RIA Novosti)

KOMENTARI9 komentara

 1. Velika Metla says:

  Ne zavaravajte se sa švabama, jer ogromna većina žali i dan danas što Hitler nije uspeo u naumu. Da je uspeo u naumu sve žrtve i muke bi mu bile oproštene,a koje je nemački narod pretrpeo. Što se tiče ovi evropskih politikanata ? Svako ko travu ne pase zna da su postavljeni od strane satanista američkih, i moraju kako im oni narede. Ako neće onda ili sami podnesu ostavku, ili ih sklone. Drugog izbora nemaju nego da duvaju u tikvu američkih satanista. SVO ZLO U SVETU DOLAZI IZ amerike . SVO !

  • Rjurik says:

   "Korisne budale" i jesu potrošna roba, pa na njih i ne treba trošiti reči

  • rodja says:

   citiram Dž Galijaševiča, "On je ukazao da su izraelsko-palestinski sukob, konfrontacija nuklearnih sila Indije i Pakistana, genocidne akcije od Amerike i Australije, do Afrike i Azije, kao i antiruske akcije koje su na Balkanu uništile istorijsku i političku perspektivu svim narodima, a posebno srpskom, rezultat delovanja „zloćudne monarhije“ Velike Britanije, njene vojske, krupnog kapitala, kraljevske porodice i vlade. Galijašević kaže da su britanske institucije, javne i tajne službe i organizacije, u želji da očuvaju vlastitu geopolitičku moć, stvorile sistem globalne destrukcije. Zato, dodao je Galijašević, bivši ministri odbrane i neki prošli i aktivni službenici vlasti u Londonu nastupaju agresivno, preduzimajući razne, pa i terorističke akcije sa samo jednim ciljem – da se izazove novi svetski rat iz koga bi Velika Britanija izašla neokrznuta. Prema njegovim rečima, tome vodi i predlog koji dolazi od bivšeg zamenika ministra odbrane o stvaranju „koalicije zemalja koje bi poslale svoju vojsku u Ukrajinu“. „Ako je organizacija terorističkih napada na gasnu infrastrukturu `Severnog toka jedan i dva` bila akcija koja nas približava globalnom sukobu, onda je ovaj korak – slanja vojske NATO alijanse u rat protiv Rusije, početak svetskog rata sa nesagledivim posledicama“, naglašava Galijašević. Prema njegovim rečima, Velika Britanija kao „međunarodni karcinom koji je stvorio globalnu metastazu zla u vidu SAD“, koje bi, kako računa, imale ključnu, vojnu ulogu u tom svetskom ratu, koji bi se vodio pre svega na evropskom kontinentu. Ne treba zaboraviti, istakao je Galijašević, da su Britanci stvorili sistem globalnih ideologija, poput vehabizma, i globalne radikalne političke organizacije poput „Muslimanskog bratstva“ koje su gradile ideološku, versku i političku osnovu za nastanak, razvoj i delovanje najvećih terorističkih organizacija – poput „Al kaide“ i „Islamske države“. IMPERIJA ZLA !!!

   • Velika Metla says:

    rođa..., ja godinama pišem POTOPITI PIRGAVO OSTRVO ZLA, i eto najmanje 95% svetskih problema manje.

 2. Velika Metla says:

  Ne zavaravajte se sa švabama, jer ogromna većina žali i dan danas što Hitler nije uspeo u naumu. Da je uspeo u naumu sve žrtve i muke bi mu bile oproštene,a koje je nemački narod pretrpeo. Što se tiče ovih evropskih politikanata ? Svako ko travu ne pase zna da su postavljeni od strane satanista američkih, i moraju kako im oni narede. Ako neće onda ili sami podnesu ostavku, ili ih sklone. Drugog izbora nemaju nego da duvaju u tikvu američkih satanista. SVO ZLO U SVETU DOLAZI IZ amerike . SVO !

 3. milorad5 says:

  Heheh pa njemu se svilen gajtan sprema od kad je POSTAVLJEN za kancelara.Sao su čekali da se politički SAMOUBIJE ko i svaki NATO KAMIKAZA,što mora da radi kad mu se naredi i kako mu se naredi.Šolc je bio gotov kada su ga NAMETNULI na nemačkoj političkoj sceni,malo ko uopšte želi da ga vidi u rajshlkancelariji:),za nato agenturu u nemačkoj on je premekan,za normalne nemce koji su večina,on je bez zasluga izvučeni zec iz šešira,a sad vide i iz čijeg šešira su ga izvukli.Činjenic je da su čekali merkelovu da joj istekne mandat jer su znali da ona nije toliko glupa da sebi natovari krivičnu odgovornost protivustavnim delovanjem,a šolca baš to može da sačeka posle naglog kraja njegove političke i obaveštajne karijere:)To bi bila poštena isplata definitivno tom izdajniku nemačke nacije i u suštini stranom špijunu.POLAKO,neće se cela ta "gladio" ekipa još dugo šepuriti po nemačkoj,izgubili su medije,pali su u politii ,sad ide na red čišćenje bezbednosnih službi,kulturno,penzija ili saobraćajna nesreća.Ionako su uglavnom to sve bajati hladnoratovski penzioneri iz bivšeg hitlerjugenda poreklom.STVARI SE MENJAJU SPORO ALI NEZAUSTAVLJIVO,OVA LAŽ U KOJOJ VEĆINA EVROPE ŽIVI NEĆE JOŠ DUGO.

 4. persida says:

  Ako Šolc ode, ja ću da gu sekuvam vene, pa nek iskrvarim.

 5. Gagi says:

  Nas Srbe, narocito treba da interesuje da li ce neki zapadni administrator da bude smenjen. To je nasa satisfakcija, moralna dika i nacionalna pobeda. A u toj zemlji, u kojoj smenjuju nekog cinovnika, gle cuda, beze i odlaze svi nasi Srbi. Verovatno zbog toga sto u "svojoj" drzavi ti "srbi" nisu imali osecaj da imaju svoju drzavu. Mozda je to zbog toga sto Srbi i danas smatraju da su okupirani i da im njihovu drzavu koriste i zivot uredjuju najgori od najgorih. U Srbiji su, kao i ranije, primitivni urlatori nosioci drustvene energije i kreatori nasih drustvenih prilika. Verovatno od takvih nas narod bezi u beli svet, sto je crnje, u tudjim drzavama nas vredan narod primaju sa pristojnim uvazavanjem. Razlika postoji, jel da. Pa naravno, ovde vladaju revolucionari a tamo domacini koji sasvim drugacije razmisljaju. Da se razumemo, nisam za zapad koji nam je ubijao stanovnistvo u par navrata, vise sam za istok koji nam nije pravio nacionalne gubitke. Problem je, sto nas ni ovakav istok vise nece ovakve kakvi smo. Mi smo sa ovom vrhovnom pamecu dovoljni sami sebi, svaki danasnji provincijalni politicar je u najmanju ruku Tesla. NIKO nama nije potreban, eventualno nekim pojedincima zapadne banke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *