ШОЛЦ МОЛИ ПУТИНА: Време је да се заврши рат у Украјини

ŠOLC MOLI PUTINA: Vreme je da se završi rat u Ukrajini

23 novembra 2023

Nemački kancelar Olaf Šolc saopštio je da je na virtuelnom samitu lidera G20 pozvao predsednika Rusije Vladimira Putina da završi specijalnu vojnu operaciju i povuče trupe.

„Predsednik Rusije danas je učestvovao u video-konferenciji lidera država i vlada zemalja G20, prvi put od početka invazije na Ukrajinu. Ja sam apelovao da predsednik Putin prekine invaziju na Ukrajinu i povuče snage sa teritorije Ukrajine kako bi se taj rat konačno završio“, rekao je Šolc na zajedničkoj pres-konferenciji sa premijerkom Italije Đorđom Meloni.Takođe je dodao da se Nemačka zalaže za „trajan i pravedan mir“ u Ukrajini na osnovu Povelje UN. Pored toga, po rečima Šolca, Nemačka i Italija potvrđuju svoju spremnost da podržavaju Ukrajinu koliko god bude potrebno.

Podsećamo, Putin je na virtuelnom samitu G20 rekao da Rusija nikada nije odustala od mirovnih pregovora sa Ukrajinom, dok je Kijev javno saopštio da se povlači iz pregovaračkog procesa. U Ukrajini je potpisan i predsednički ukaz kojim se zabranjuju pregovori sa Moskvom.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. filip says:

  šolc je smešan sa svojim zahtevom. Ovo je na nivou deteta iz vrtića. Nažalost, nemmčka politika je surova prema drugome, mi Sbri to znamo, a kad su oni u pitanju sve je drugačije.

 2. persida says:

  Da, posle dve godine ratovanja, Putin da povuče trupe, a vi da ih instalirate. Ovome je svraka pojela mozak.

 3. 1389 says:

  Molit ćete vi još Rusiju za mnogo šta... Naoružavali ste Rvate, Ukrajince, ISIS, tek će te da molite...

 4. Beli Orao says:

  Šolc ajd ne smrdi niko te ni j Njemačkoj ne sluša a pogotovo u svjetskoj političkoj areni!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *