ШОЛЦ ПРЕТИ Хезболаху и Ирану

ŠOLC PRETI Hezbolahu i Iranu

17 oktobra 2023

Nemački kancelar pozvao na sprečavanje eskalacija na Bliskom istoku i upozorio libanski Hezbolah i Iran da se ne mešaju u sukob Izraela i palestinskog Hamasa.

„Izričito upozoravam Hezbolah i Iran da se ne mešaju u konflikt“, rekao je Olaf Šolc na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa jordanskim kraljem Abdulahom u Berlinu, preneo je Rojters.Kralj Abdulah je ukazao na to da ne treba terati palestinske izbeglice u Egipat ili Jordan, dodajući da humanitarna situacija mora da se reši unutar Pojasa Gaze i Zapadne Obale.

„To je crvena linija, jer mislim da je to plan nekih od dežurnih krivaca da pokušaju i stvore de fakto stvari na terenu. Bez izbeglica u Jordanu i Egiptu“, rekao je Abdulah na konferenciji za novinare.

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  Hahahahahahahahahah......., jadniče..., hahahahahahahahahah........! BUDALO !GOTOVI STE fašisti švapski.

 2. Željko says:

  Premijer ili kancelar, tko li je bio isto kancelar ah da sjetio sam se Adolf od Austrije, inače "šef države" koja je najveća kolonija "velikog brata" i Izraela!

 3. Miroslav says:

  On crvenu liniju ne može da postavlja ni u Nemačkoj, a kamoli na bliskom istoku. Za utehu pružena mu je šansa (od gazde) da crvene linije postsvlja na Balkanu.

 4. Miki says:

  Mislim da se nebi palile vatre ko će koga i zašto da štiti i napada,sav ostali normalan svet treba da proglasi državu Palestinu u okviru svojih ocrtanih granica i time nebi bilo više čarki i ratova na koje Izrajel pretendira aZapad podpiruje i izgurava Arape sa svog ognjišta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *