ШОЛЦ ПРИЗНАО ДА ЈЕ НЕМАЧКА У ВЕЛИКИ ФИНАНСИЈСКИМ ПРОБЛЕМИМА

ШОЛЦ ПРИЗНАО ДА ЈЕ НЕМАЧКА У ВЕЛИКИ ФИНАНСИЈСКИМ ПРОБЛЕМИМА

27 августа 2023

НЕМАЧКА је признала да економски бар једним коленом већ клеца.

Њен канцелар Олаф Шолц изјавио је да је привредни раст у његовој земље „незадовољавајући“.Ово „незадовољавајући“ подразумева да раст постоји, само није задовољавајући, а Немачка је већ други квартал узастопно у стагнацији. Дакле: Шолц лукави.

А лукави и са тврдњом да је главни проблем Немачке – с обзиром на њену велику зависност од извоза – „слабљење глобалне економије“. Очито и даље не сме ни да зуцне да су главнији и већи – енергетски и економски раскид са Русијом и бекство домаћег капитала (током последње године – 132 милијарде) и индустрије у САД.

Канцелар је, иначе, објавио сународницима да држава неће издвајати додатна средства за борбу против економске кризе јер би је то директно водило ка још већим дуговима.

Признао је да државни буџет не располаже средствима за дугорочно субвенционисање цене електричне енергије.

Подсетио их је да су последњих година дугови земље повећани за стотине милијарди евра јер су издвајана средства за борбу против пандемије, као и за проблеме у вези са поскупљењем енергената.

Посебно је нагласио да држава фирмама неће субвенционисати цену електроенергије. Додао је да Немачка за то нема ни законску подлогу.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Poltergeist Jovica says:

    Ovaj unuk naciste ce ko hitler da uništi nemacku. Sto je dobro, svi Srbi i Rusi to podržavaju i veselimo se bedi nemaca a nama Srbima veoma je drago i veoma nas veseli da je upravo Rusija ta koja ce nemce učiniti bednicima a nemacku propalom drzavicom. Dakle, bravo celavi,samo tako.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u