ШОЛЦ ПРИЗНАО ДА ЈЕ НЕМАЧКА У ВЕЛИКИ ФИНАНСИЈСКИМ ПРОБЛЕМИМА

ŠOLC PRIZNAO DA JE NEMAČKA U VELIKI FINANSIJSKIM PROBLEMIMA

27 avgusta 2023

NEMAČKA je priznala da ekonomski bar jednim kolenom već kleca.

Njen kancelar Olaf Šolc izjavio je da je privredni rast u njegovoj zemlje „nezadovoljavajući“.Ovo „nezadovoljavajući“ podrazumeva da rast postoji, samo nije zadovoljavajući, a Nemačka je već drugi kvartal uzastopno u stagnaciji. Dakle: Šolc lukavi.

A lukavi i sa tvrdnjom da je glavni problem Nemačke – s obzirom na njenu veliku zavisnost od izvoza – „slabljenje globalne ekonomije“. Očito i dalje ne sme ni da zucne da su glavniji i veći – energetski i ekonomski raskid sa Rusijom i bekstvo domaćeg kapitala (tokom poslednje godine – 132 milijarde) i industrije u SAD.

Kancelar je, inače, objavio sunarodnicima da država neće izdvajati dodatna sredstva za borbu protiv ekonomske krize jer bi je to direktno vodilo ka još većim dugovima.

Priznao je da državni budžet ne raspolaže sredstvima za dugoročno subvencionisanje cene električne energije.

Podsetio ih je da su poslednjih godina dugovi zemlje povećani za stotine milijardi evra jer su izdvajana sredstva za borbu protiv pandemije, kao i za probleme u vezi sa poskupljenjem energenata.

Posebno je naglasio da država firmama neće subvencionisati cenu elektroenergije. Dodao je da Nemačka za to nema ni zakonsku podlogu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Poltergeist Jovica says:

    Ovaj unuk naciste ce ko hitler da uništi nemacku. Sto je dobro, svi Srbi i Rusi to podržavaju i veselimo se bedi nemaca a nama Srbima veoma je drago i veoma nas veseli da je upravo Rusija ta koja ce nemce učiniti bednicima a nemacku propalom drzavicom. Dakle, bravo celavi,samo tako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *