ŠON KONERI: Škotska mora postati nezavisna

ŠON KONERI: Škotska mora postati nezavisna

2 marta 2014

Sean-Connery-is-No-Longer-in-Control-of-his-SensesFilmska zvezda Šon Koneri pozvao je danas Škote da na referendumu o nezavisnosti, zakazanom za septembar, podrže taj predlog, istakavši da je to „previše dobra šansa da bi bila propuštena”.

Taj 83-godišnji glumac, jedan od najistaknutijih pobornika nezavisnosti u kampanji Škotske nacionalne stranke za izglasavanje nezavisnosti na referendumu u septembru, naveo je da bi samostalnost učinila Škotsku poznatijom na svetskoj sceni, prenela je agencija AFP.

To bi podstaklo veće investicije u škotski filmski sektor i „međunarodnu promociju Škotske kao originalne lokacije”, navodi se u autorskom tekstu Šona Konerija u listu „San on sandej”.

Koneri, zvezda filmova o Džejms Bondu, rođen je u Škotskoj, ali tamo ne živi godinama, već uglavnom boravi u Španiji, na Bahamima i u Njujorku. On je 2003. godine izjavio da se neće vraćati u Škotskoj dok se ona ne odvoji od ostatka Ujedinjenog Kraljevstva.

„U potpunosti priznajem da je pitanje sa kojim se Škoti suočavaju u septembru prvenstveno pitanje na koje treba da odgovore oni koji tamo žive i rade. Ali, kao Škot sa ogromnom ljubavlju za Škotsku i za umetnost, verujem da je šansa za nezavisnost previše dobra da bi bila propuštena”, istakao je Koneri.

Najnovija anketa je juče pokazala da 53 odsto Škota žele da ostanu u sklopu Ujedinjenog Kraljevstva, dok nezavisnost podržava 35 odsto anketiranih.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *