СОЊА БИСЕРКО „ДЕЛИ ПРАВДУ“: Срби су пали под утицај Русије и сад играју прљаву игру!

SONJA BISERKO „DELI PRAVDU“: Srbi su pali pod uticaj Rusije i sad igraju prljavu igru!

13 jula 2015

Sonja-Biserko-4364Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko kaže da je premijer Aleksandar Vučić jedini korektno reagovao na incident u Potočarima.

Ona je dodala i da napad na Vučića najviše šteti samoj Srebrenici, porodicama žrtava i žrtvama uopšte.

Biserko je za „Danas“ rekla da će se o pozadini incidenta izjasniti nadležni organi, da nije dobro što se sada u Srbiji konstruišu različite teorije zavere i da porodice žrtava samo žele da se prizna da je to bio genocid i njihova tragedija.

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji je ukazala da je sa tačke gledišta međunarodnih predstavnika, odluka Vučića da prisustvuje komemoraciji u Potočarima doživljena kao akt hrabrosti.

Biserko je ocenila da je čitava igra oko rezolucije „raskrinkala i Srbiju i Rusiju“, da je reč o nepriznavanju presuda najviših pravnih organa UN koje je podrivanje međunarodnog sistema i da se Srbija olako upustila u tu igru, što će imati dalekosežne posledica za njeno približavanje EU.

„Nesmotreno je dopustila da je Rusija instrumentalizuje za svoje interese“, rekla je Biserko.

Biserko je ukazala da je jedan od ključnih kriterijuma za približavanje EU regionalna saradnja, što nije moguće ukoliko Srbija sama ne napravi svoj ratni bilans, a da je tendencija u Srbiji da se govori samo o srpskim žrtvama.

Ona je ocenila da je „ovaj incident raskrinkao stanje u regionu“ i „lažne ocene o regionalnoj saradnji“ i da regionalna saradnja u poslednje tri godine stagnira i nazaduje.

„Vučić je dao korektnu izjavu nakon povratka u Beograd. Međutim, sve ostale reakcije u Beogradu su bile katastrofalne i u funkciji demonizacije Bošnjaka“, smatra Biserko.

Na pitanje o podršci Vučiću EU i SAD, koje su usvojile rezolucije o osudi genocida u Srebrenici i njihov stav da Srbija treba da se suoči sa tom činjenicom, Biserko je odgovorila da taj stav nije u kontradikciji, ali da je naglasak na tome da se desio genocid u Srebrenici, da Srbija to mora priznati i da se od toga neće odustati.

KOMENTARI25 komentara

 1. Evo sta smrdusa kaze za Srbe says:

  http://apsolutnadestrukcija.com/iz-belog-sveta/1088-helsinski-odbor-pravno- dokazao-srbi-nisu-ljudi

 2. rale says:

  Bi serka,genocida nije bilo a ti i dalje laj..

 3. siniša says:

  O, podla ženo. Kolika je cena života u okruženju koje mrzimo ?

 4. Gale says:

  A zašto bi se neko plašio što će naš put u EU biti ugrožen, pa sve je manje ljudi koji podržavaju EU integracije a sve više onih koji su za Evroazijski savez.

 5. mija says:

  Pa gospodžo, ako je odluka suda UN, nije Sveto pismo. To mi liči na onu vatikansku doktrinu o bezgrešnosti pape vam. Vreme je da haški tribunal prizna bar jednu od bezbroj svojih grešaka, bar ovu koja je toliko očigledna da ne može biti očiglednija. Ono što se desilo u Srebrenici NIJE bilo genocid. Gospodžo, vi ste poslednja osoba na planeti koja bi smela da Srbima i Srbiji saspe kako igradju prljavu igru, jer ste vi, a ne Srbija, ta koja igra prljavo već godinama. Nažalost nekažnjeno.

 6. kulak says:

  Trebalo bi joj zaprżiti čorbu.

 7. Jovo Knin says:

  Ustaše je vole ko rođenu majku

 8. Voka says:

  ...toj govnarki trba poručiti da Srbi nikada neće odustati da ostanu slobodni ljudi...i da će ona...zbog svog lajanja...platiti kad-tad...

 9. Apis says:

  Sonji i njenim saborcima zelim da dozive 100godina! I da svaki dan mole Boga da im uzme dusu.

 10. Rade says:

  Djubre jedno, da je Rusija placa ona bi drugu pricu pricala,smrdusa!

 11. Dušan grešnik says:

  ona prosto privlači pažnju svojom ODVRATNOŠĆU!

 12. mija says:

  Da, odvratna. Ovde se pojavljuje neko na isti način odvratan pod različitim nadimcima. Nije isključeno da je to ona.

 13. ratko says:

  Pojavila se peticija za oduzimanje drzavljanstva toj kucki i njenoj blizanki Kandic. Milion puta potpisujem ZA ako je to moguce.

 14. KtD says:

  "... a da je tendencija u Srbiji da se govori samo o srpskim žrtvama" Pa ko će da govori o našim žrtvama? Neće NIKO, ako ne mi sami. Niko drugi ne spominje naše žrtve, a gle čuda - spominju samo svoje. Zašto jedino mi da budemo budale i da priznajemo sve što nam napišu da moramo da priznamo? Mi čak i priznajemo tuđe, ali NEĆEMO da ćutimo za svoje!

 15. Sima says:

  Ova je zena placeni provokator i neko ko po svaku cenu zeli da Srbiju uvede u novi rat i gradjanski rat. Kakva demonizacija muslimana, pa jel treba da Naseru oricu klicemo kao junaku koji je ubijao zene i decu. Sutra cu definitivno podneti krivecnu prijavu protiv nje i njene nvo. Potpišite peticuju za ukidanje takvih nvo. http://www.peticije24.com/ukidanje_i_zabrana_rada_nvo_zene_u_crno_gej_org_biserko

 16. vojin says:

  zasto dirate biserku ona je zena bolesnog uma treba je pustiti da kaze sta misli ona to vec prica 20 godina ko je slusa

 17. djokica says:

  Dokle vise ovo trpeti. Smesni smo kao drzava kad se ovo trpi.

 18. Zeljko says:

  Djubre fasisticko,napolje iz Srbije,idi kod onih sto te placaju,vestico!

 19. Bosnjak says:

  Gospodja Je kao i kao i uvijek direktna, realna i postena prema svima pa i prema buducim generacijama.

 20. Nenad says:

  Zasto nasa drzava ne oduzme drzavljanstvo doticnoj i trajno joj zabrani ulazak u zemlju, hiljadu stavki joj se moze naci kao razlog za taj cin.

 21. DuKo says:

  Ti biserka samo nastavi da sereš pa ćeš na kraju morati da pojedeš sva govna koja si izasrala j... te ceo zapad.

 22. darko says:

  TI CEO ZIVOT SVOJ RADIS PROTIV SRBA STRASNOO..... IDI IZ SRBIJE I PUSTI SRBIJU DA ZIVI.

 23. Gordana says:

  Ima li neko u ovoj drzavi koji ce ovu i njoj slicnih zena, proterati iz Srbije?!!!!!!!! Ona ne sme ni tren da boravi , zivi, radi ovde jer to je jedan potkupljeni olos belosvetski

 24. MRKI says:

  e da sam znao da će ovo da rodi ne bih puštao šarova

 25. MRKI says:

  ova spodoba je plod ljubavi hijene i krokodila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *