Соња Гајић превазилази вештину стварања скулптура

Sonja Gajić prevazilazi veštinu stvaranja skulptura

24 marta 2017

sonja-gajic-plakat_620x0

IZLOŽBA vajarke Sonje Gajić „Breaking out is hard to do“ biće otvorena u utorak 21. marta, u galeriji „Kolarac“ u 19 sati. Na izložbi će biti predstavljena najnovija vajarska dela, na kojima je radila prethodne tri godine.

U njenim delima dominiraju čulnost i erotika u službi britkog i ciničnog osvrta na današnje srljanje u upalančenost, potrebu za sigurnošću po svaku cenu i bahato insistiranje na održavanju tih „vrednosti“.

Nadarenost Sonje Gajić prevazilazi veštinu stvaranja skulptura: Gajićeva njima pomera granice u kreativnom mišljenju umetnika stavljajući svoja dela u funkciju društvene (pr)osve(š)ćenosti, s namerom da ukaže na sve socijalne deformitete koje živimo.

Sonja Gajić rođena je 1986. u Beogradu. Master studije završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi profesora Veljka Lalića. Trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu. Dobitnica je nagrade „Ilija Kolarević vajar“, povelja i plaketa, za veliki akt. Učestvovala je na mnogim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu, a njena dela zauzimaju mesto i u zbirkama kolekcionara umetnosti.

Od 2013. Zaposlena je u „Nemačkoj školi Beograd“ (DSB) kao profesor likovnog.

Ovo je njena četvrta samostalna izložba, koja će trajati od 21. marta do 9. aprila.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *