Сорош купио Имлек, Књаз Милош и Бамби

Soroš kupio Imlek, Knjaz Miloš i Bambi

3 februara 2015

Redesigning the International Monetary System: A Davos Debate: George SorosKontroverzni biznismen i mađarski milijarder, Džordž Soroš, kupio je “Danube Foods Group” u čijem vlasništvu su “Imlek”, “Bambi”, “Knjaz Miloš”, “Subotička mlekara”, prenose domaći mediji.

Saopšteno je danas da je firma “Mid Europa Partners” kupila “Danube Foods Group” u čijem vlasništvu su srpske kompanije “Imlek”, “Mlekara Subotica”, “Bambi” i “Knjaz Miloš” kao i mlekare u vlasništvu “Imleka” u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Nezvanični vlasnik najvećeg investicionog evropskog fonda “Mid Europa Partners” je kontroverzni biznismen i najbogatiji Mađar, Džordž Soroš.

“Mid Europa Partners” je investicioni fond fokusiran na centralnu Evropu i Tursku, sa sedištem u Londonu i predstavništvima u Budimpešti, Istanbulu i Varšavi. Od svog osnivanja 1999. godine, “Mid Europa Partners” je rukovodio ukupnim kapitalom od 4,2 milijarde evra. Fond je poznat u Srbiji i regionu po stvaranju vodećeg kablovskog i internet operatera, SBB-Telemah grupe, koju je prodao u oktobru 2013. godine američkom investicionom fondu Kolberg Kravis Roberts (KKR), piše “Blic”.

Podsetimo da je “KKR” fond, pored “SBB-a”, sada vlasnik i ekskluzivnog partnera “CNN-a” za Balkan, “N1″ televizije. Vlasnik “KKR” fonda i “N1″ televizije je bivši direktor CIA, Dejvid Petreus. Sredinom 2011. godine u medijima se spekulisalo da će “Mid Europa Partners” preko “SBB-a” kupiti udeo u Mitrovićvoj “Pink Media Group”.

Podsetimo još da je Džordž Soroš odigrao ključnu finansijsku ulogu u stvaranju televizije “B92″ za vreme režima Slobodana Miloševića. Kada je Soroš povukao svoj kapital iz “B92″, televizija je prodata Grcima.

Džordž Soroš je mađarski Jevrejin rođen 1930. u Budimpešti, a obogatio se berzanskim spekulacijama. Političko delovanje širom sveta uglavnom je usmeravao preko Fonda za otvoreno društvo, osnovanog 1979. godine. Kako se priča, Soroš finansira i organizacije poput “Hjuman Rajts Voč”, Radio “Slobodna Evropa”, “Fond za otvoreno društvo” u Srbiji, Veslija Klarka, Džordža Buša Seniora, Međunarodni tribunal u Hagu, a od domaćih političara, najveći uticaj je imao na predsednika LDP-a, Čedomira Jovanovića, i članove njegove partije, pisao je ranije list “Alo”.

Soroš sebe predstavlja kao velikog filantropa. “Vašington Tajms” je ranije pisao da upravo Soroš stoji iza finansiranja kampanja za legalizaciju marihuane u SAD. Vlada Ugande ga je optužila da finansira legalizaciju prostitucije u toj državi.

Teleprompter

KOMENTARI13 komentara

 1. Miško says:

  Mešetar... e ovo je posledica zasedanja trilateralaca onomad u Beogradu.Naš najveći dušmanin se ladi...

 2. Pravdaa says:

  Odlično ovo su Vučićeve strane investicije prljavi kapital može samo stići u Srbiju jer Srbijom vlada banda nepismenih i bolesnih ljudi.

  • Zaliv says:

   Nema te vlasti koja moze da sprevi ulaz ovog kapitala preko privatnih firmi....

 3. deda mraz says:

  jednostavno od ovih proizvoda nista vise ne kupujem,a ovu televiziju naravno ne gledam.

 4. Vlada says:

  Kakva banda bolesnika vlada planetom...ljudi(u celom svetu) osvestite se ,ovi će nas sahraniti ako podhitno ne reagujemo svi i napravimo revoluciju....najveće zlo SAD sa njihovim lopovima treba staviti pod kontrolu inače nam nema spasa!

 5. Nebojsa says:

  Prestanimo da kupujemo ove proizvode !!!

 6. Mirko says:

  Mene zanima ko im je to prodao tj. koje dosadasnji vlasnik? Kada dobijem odgovor,zelim da znam kako se on obogatio i ko mu je omogucio da privatizuje te firme. Posle pada komunizma 1990. te su fabrike trebale da pripadnu radnicima i da postanu akcionarska drustva. Mene zanima ko to nije uradio u ovoj zemlji devedesetih godina i ko je omogucio da se sa istom praksom nastavi nakon 2000te godine !? To je najveca teorija zavere koja postoji kod nas !

 7. ned says:

  Kupuju nam sve. Pred našim očima odlaze zadnji srpski brendovi u ruke ovakvh ljudi, odlaze nam fabrike , zemla se prodaje komšijama preko Dunava, Frikom, Somboled, Uljara Zrenjanin, Polet Bečej, Soko Štark, Rodić....... jedan od komentara kaže"ne kupujem više ove proizvode" nije problem ostalo su hrvatski u hrvatskim trgovinama pa izvolite. Ako vam to nije dovoljno uključite neki od medija kao što su naprimer TV ili radijske stanice koji su takođe kupili pa slušajte malo i njihove muzika preporučujem Radio S, HIT radio ima toga još.... Ni reklame više ne prevode na srpski a da nešto napišu ćirilicom -ma da jeste normalni pa to nedolazi u obzir... Mislim da je prilično kasno da se bilo šta preduzme....

  • Ema says:

   Nažalost upravu ste. Još te 2015. god. bilo je kasno, a sad se vidi sve jasno! I onaj ko je bio slijep, sad je progledao… 😖

 8. Melvudin says:

  Ne seri

  • kosta says:

   U Australiji vlada ima pravo da spreci prodaju bilo kog biznisa strancima direktno ili indirektno ako se to smatra stetno po interese zemlje. Tako isto moze I Srpska Vlada da uradi. Ona bi trebala da blokira ovaj prenos imovine na ovog ogorelog Srbomrzca. Sta trazi profit od nas kada nas toliko mrzi. Svaki Srbin koji saradjuje ili dobija bilo kakvu korist od ovog monstruma je izdajica a vlada je jalova. Ko je gazda u nasoj kuci mi ili neke prodane duse.

 9. persida says:

  Bez gradjanskog rata u kojem ce biti pocisceni izdajnici zemlje, NEMA PROMENE. I to svi znaju, a ^prave se blesavi.

 10. Pingback: Kako su teoretičari zavere povezali Sorosa sa nestašicom mleka u Srbiji? - Istinomer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *