СОРОШ купује биткоин

SOROŠ kupuje bitkoin

7 aprila 2018

Milijarder Džordž Soroš sprema se za trgovinu kripto-valutama.

Kako prenose mediji, Adam Fišer koji konroliše investiranje u Soroševom fondu, dobio je interno odobrenje za trgovinu digitalnim novcem.

Podsetimo, do samo pre nekoliko nedelja, Soroš je kritikovao kripto-valute rekavši da ti novčići nikako ne mogu da budu prava valuta zbog visoke volatilnosti, ali nije predvidio težak pad koji su predviđali mnogi analitičari.

– Sve dok imate diktature u usponu imaćete i različita rešenja pa će vlasti u takvim zemljama da se okrenu bitkoinu – rekao je Soroš.

Međutim, već neko vreme Soroš je počeo da se kladi na bitkoin, indirektno. Njegova kompanija kupila je udeo u Overstock.com-u u četvrtom kvartalu prošle godine. Tamo je Soroš treći najveći akcionar, a to je inače prva maloprodajna kompanija koja je počela da prihvata digitalne valute. Ova kompanija takođe planira da osnuje platformu za trgoanje kripto-valutama.

KOMENTARI3 komentara

  1. Trifun says:

    Razlog za to je gubljenje povjerenje u zapadne valute zbog prekomjernog printanja kako bi zataskali pljacku iz 2008, prenaduvani marketi koji su usisali sve te trilione para isprintane bez pokrica, sto ce prinuditi drzave da posegnu za parama gradana jos vise. Nema nazad.

  2. trubadur says:

    Brate koga interesuje ovaj matori, jos malo pa ce da pandrkne. Daj bre paljba sa njim.

  3. Idi begaj:) says:

    Koga interesuje sta ova lesina kupuje!?I gde su dokazi,da on kupuje??Prevarant bi jos jednom,(ako moze pre lipsavanja)da prevari ceo svet i da ga povuce u najcrnji i najdublji ambis,ravno pred noge svom gospodaru tame.Samo budale mogu nasesti na ovu najvecu prevaru za celo covecanstvo.To vam je kao da za realan novac i zlato kupujete najguscu maglu!Sada je vreme za kupovinu zlata,nekretnina,zemljista i sl.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *