СОРОШ НАЈАВИО ПАКАО: Ово ће се тек ужарити!

SOROŠ NAJAVIO PAKAO: Ovo će se tek užariti!

26 januara 2019

Američki milijarder Džordž Soros upozorio je da su SAD i Kina, dve najveće svetske ekonomije, zarobljene u „hladnom ratu koji bi uskoro mogao da se užari“.

Soros, kao veliki donator Demokratske stranke u SAD i kritičar Trampa, govorio je na jednoj privatnoj večeri na Svetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu, prenosi CBNC.Njegov komentar dolazi u trenutku kada su investitori sve zabrinutiji zbog ozbiljne ekonomske krize, dok trgovinski rat na relaciji SAD-Kina koji se odužio nanosi sve veću štetu poslovnom i potrošačkom raspoloženju, primećuje ta TV mreža.

Pozivajući se na odluku američkog predsednika Donalda Trampa s kraja 2017. godine, da Kinu označi kao „strateškog“ konkurenta, Soroa je rekao da je takav pristup „previše pojednostavljen“.

„Efikasna politika prema Kini ne može se svesti na jedan slogan. Ona mora biti mnogo sofisticiranija, detaljnija i praktičnija, i mora uključivati američki ekonomski odgovor na inicijativu “Pojas i put““, rekao je on.

„Realno mi smo u hladnom ratu koji preti da se preraste u jedan užareni rat. Nažalost, izgleda da predsednik Tramp sledi drugačiji kurs: da napravi ustupke Kini i proglasi pobedu, dok istovremeno obnavlja napade na saveznike SAD. To bi moglo da potkopa cilj američke politike da se ograniče kineske zloupotrebe i ekscesi“, naveo je Soroš.

Vašington i Peking su već mesecima u trgovinskom sporu, a očekivalo se da će januarski skup svetskih lidera u snežnom Davosu izroditi platformu za dalje trgovinske pregovore dve strane.

Međutim, Bela kuća je iznenada otkazala dolazak svoje delegacije na forum, navodeći kao razlog finansijsku blokadu.

Sledeći krug pregovora zakazan je za kraj ovog meseca, kada kineski vicepemijer Lju He putuje u Vašington.

Mađarsko-američki biznismen je, na istom događaju, opisao kineskog predsednik Si Ðinpinga kao „najopasnijeg protivnika onima koji veruju u otvorena društva“, dodaje CNBC.

KOMENTARI5 komentara

 1. Slobodanka says:

  Za ovog stvora, nažalost u ljudskom obliku, prognoziraju da će umreti tokom 2020 godine, a pre toga biće u invalidskim kolicima i jako će se plašiti smrti. Inače rodjen je avgusta 1930, znači već sada ima više od 88 godina.

  • Nenad says:

   ...i još uvek bi da vlada svetom!

 2. Budi Bog s nama says:

  Ovo dokazuje da Soroš veruje samo u zatvorena društva koja deluju od pozadi i s leđa. Amerika gubi trgovinski rat ma koliko se nakrala nafte iz drugih zemalja, nema joj spasa. Demokratska maska sa vojnom dikataturom ne daje dovoljno rezultata, a dolazi vreme kada će se i vojno ostala carstva okrenuti protiv nje, piše u Bibliji, otkrivenju i proročanstvima, nema greške od početka do kraja. Amerika i Engleska biće zemlja proleterska, napokon prava demokratska gde je na prvom mestu čovek a ne dolar, srebro, zlato i nafta.

 3. milorad says:

  brate ovaj je lud,ili misli da smo svi mi ludi, koje crne ustupke tramp pravi kini gde on to vidi, uveo im je carine blokirao pare, hapsi im krupne kapitaliste i biznismene po svetu,šalje im flotu uz obalu ne razumem gde on vcidi ustupke.Ali ima jedna stvar, a to je put svile, to je ono što žulja soroša i njegove kolege pijavice svetskih finasija, ako to uspe kinezima i gomila soroša iz zapadnih finansijskih kupleraja ostaje bez posla,nije da nešto i sada rade ali više naća moći tako lagodno da sisaju pare od žrtava sa svih strna sveta, jer že se fokus svetske trgovine pomeriti u neke druge gradove, a njih je teško vojno kontrolisati ili zauzeti da bi se naplaćivala DRUMARINA koju sad uzimaju:)

 4. rajko says:

  Može soroš da najavljuje šta hoće, on se više ništa ne pita. Pregazilo ga je vreme, istorija kojom je on donedavno upravljao sada upravlja njime i njegovim gospodarima. Zakasnio je. Da je primenio ono što mu je sad na umu pre 5-6 godina možda bi i bilo nekog efekta, ovako sad može samo da trabunja. Ovo je vreme apokalipse (otkrovenja), a to znači da će i on i svi njemu slični biti do kraja raskrinkani. Nema im spasa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *