СОРОШ објавио рат ПУТИНУ!

SOROŠ objavio rat PUTINU!

28 juna 2016

PutinSoros 34Šta je zajedničko “Otvorenoj Rusiji” Mihaila Hodorkovskog sa Džordžom Sorošem – poznatim međunarodnim finansijskim špekulantom, multimilijarderom, rođenim u predratnoj Mađarskoj i osnivačem fonda pod svojim imenom?

Na prvi pogled, čini se – ništa. Ali, pažljivije gledajući, videćemo vezu – jedva primetnu, ali jaku kao kevlarskanit.

Hodorkovski po staroj navici svoj novac, koji mu je preostao posle svih konfiskacija, ne voli da troši. A u Londonu javno najavljeni projekat još jedne “ruske revolucije-2017” zahteva ozbiljna sredstva.

Soroš, kao što je poznato, takve “političke” investicije realizuje, i to vrlo rado.

Stvar je u tome što on nije samo međunarodni finansijski špekulant, već i poznati inspirator obojenih revolucija.

Od 1989. godine, upravo se Džordž Soroš vodi kao jedan od glavnih sponzora  “plišanih” revolucija u istočnoj Evropi.

Soroš je za svoj groš sproveo “ružičastu revoluciju” u Gruziji 2003. godine. Istina, 2004. godine, tokom “narandžaste revolucije” u Ukrajnini kontrolni paket nije uspeo da dobije. Međutim, 2014. godine je sa zadovoljstvom kompenzovao neuspeh od pre jedne decenije.

U svim slučajevima, rezultat je isti: uništenje državnih struktura i milionska dobit struktura koje su pod kontrolom Soroša, ostvarena na račun pada valute.

U poslednje vreme u projektu pripreme “svrgavanja režima u Rusiji” – dva prevaranta su se zbližila. Obojica su avanturisti i obojica su spremni na zločin zarad strasti povezane sa mogućnošću gomilanja kapitala. A kada su kamate desetostruke, tu nikakve kočnice ne postoje.

Govoreći pre nekoliko dana kod svog prijatelja na manifestaciji “Otvorene Rusije”, starac Soroš je izjavio da predviđa pretvaranje Rusije u svetsku silu. Istovremeno je predvideo i rušenje Evropske unije.

Otkud ovakvi komplimenti od, do juče još, vatrenog mrzitelja Rusije i “putinskog režima”?

Odgovor je na površini. Džordž Soroš je ponovo odlučio da igra na visoke uloge. A njegova nova igra je – Rusija.

Treba napomenuti da prethodni projekat poznatog prevaranta u Ukrajini ubrzano propada. Pa, ne mogu sve prevare da donesu hiperprofit.

Čak i kada se izvuče uloženo – i to je nešto.

Međutim, Džordža Soroša ništa ne može da poremeti. Sigurno mu ne smetaju ni protivrečnosti sopstvenih izjava.

U svom nedavnom članku u britanskom listu The Guardian, on ležerno podiže histeriju u Londonu: navodno, “crni petak” će vam se desiti već sutradan nakon referenduma, ako izglasate izlazak Velike Britanije iz EU!

Stari lisac priprema finansijsko tržište – “Britanci će izazvati pad funte na nivo evra, i većina stanovništva će jednostavno osiromašiti”.

Pre samo dve nedelje, isti taj Soroš je javno govorio da će se “po svoj prilici, EU raspasti zbog migrantske krize, kontinurianih teškoća sa Grčkom i potencijalnog izlaska Velike Britanije”. I da izlazak Britanije može izazvati opšti egzodus, i raspad Evropske unije će u tom slučaju biti praktično neizbežan.

Na prvi pogled: dve kontradiktorne rečenice. Neko će u njima videti uobičajene igre jednog špekulanta. Međutim, Soroš zna svoj posao.

U kontekstu izjava Džordža Soroša o Rusiji i njegovih odnosa sa Hodorkovskim, moguće je pretpostaviti da je Mihail Borisovič u svom karakterističnom maniru odlučio da ne troši svoj “pošteno ukradeni” i jedva sačuvani novac na “revoluciju u Rusiji”. Po svemu sudeći, Hodorkovski radi ono što ona najbolje zna: navodi na plen „masnog buržuja” Soroša.

Očigledno, uspeo je da ubedi starca da uloži nekoliko stotina miliona i da će revolucija u tom slučaju biti u njihovom džepu, a sa njom i sve ostalo, tako drago starčevm srcu: finansijsko i berzansko tržište velike zemlje. I, kreditna linija je već otvorena.

Prvi korak, po zamisli koncesionara, treba da se desi na predstojećim parlamentarnim izborima u septembru, na kojima će, kako se obojica nadaju, uspeti da uvedu dosta svojih kandidata u Državnu Dumu iz lagera “Otvorene Rusije” Mihaila Hodorkovskog.

U ovom kontekstu postaju jasni mnogi potezi odbeglog prodavca i bivšeg oligarha na međunarodnoj areni, koji unutar ruskog političkog polja traže određene krivine.

Hodorkovski igra izuzetno riskantno i izgleda da je krenuo na sve ili ništa. Ali, njegovo blefiranje sa potencijalnim uništenjem države u Rusiji po modelu iz 1917. i 1991. godine vrlo će brzo biti otkriveno, a tada će mu kućni pritvor u bezmalo rodnom Krasnokamensku izgledati kao hotel na južnoj obali Francuske. Jer Soroš, prevare ne prašta.

Druga stvar je što za samim Džordžom Sorošem odavno „plače” američko ministarstvo pravde. Međutim, za sada je Vašingtonu stari prevarant potreban. Ko će inače za SAD odrađivati prljave poslove?

(autor: Aleksej Martinov, za Fakti.org preveo: Srđan Đorđević)

KOMENTARI8 komentara

 1. ARTILJERAC says:

  E tu si se zaigrao i tu ti je kraj.

 2. Iznogud says:

  Ono sto veze ovu dvojicu zlikovaca je osnovna stvar koju niko nema muda da kaze, a to je da su jevreji. Nijhova glavna osobina je zudnja za bezmernim bogatstvom koje donosi moc u pravom smislu reci. U poskomunistickoj Rusiji im je Putin malo osujetio planove, ali oni nikad ne odustaju po cenu zivota ( berezovski, njemvov, litvinjenko....). Kroz istoriju su jebreji naneli najvise zla covecanstvu zarad postizanja svog strateskog cilja, a on je potpuna i neprikosnovena vladavina planetom Zemljom, njenim resursima iljudsiim mozgovima bez upliva drugih. Njih karakterise laz pretvorena u istinu, uzurpacija, ucena, pretnja, unistenje milenijumskih covekovih vrednosti, ratovi, razaranja.......... i sve najgore sto nam se desava njihovo je delo. Mnogo ljudi to zna, cuti. Oni upravo igraju na tu kartu. Oni imaju monopol ma istinu. Zasto ne reci da je soros ( djerdj svarc) madarski jevrejin koji je stigao kuci u USA gde zivi danas najvise jevreja u svetu i oni cine USA nalmocnijom drzavom. Dok god goji cute, mali nosati uzurpatori ce ih gaziti i unistavati.

  • Pozuri polako says:

   Dobrom sagledavanju sustine dodajem jos samo neke detalje zbog kompletnijeg uvida.Judejci koji sebe nazivaju jevrejima su konvertiti tursko - mongolskog porekla.Naseljeni na prostore Hanana (danasnje Palestine) samo preuzeli istoriju i kulturu malog broja preostalih starosedelaca, jer je vecinu Tit Flavije pobio i deo pove sa sobom u Rim, a Jerusalim sravnio.Cela sustina njihove agresivnosti, nepostenja, podlosti, pocivaju na duhovnosti koju su usvojili a koja se sastoji od tri neizbezna ucenja - svete knjige TORE, Talmuda - koji definise i odredjuje odnose i ponasanja, i Kabale, nastale kao produkt istocnjacke filozofije i najnize i najprljavije ljudske culne refleksije.Tu je sazeto, u Kabali, sve ono sto ste nabrojali kao najgori moguci ljudski izrazaj.Prokletstvo Judejaca, a posebno Kanana, jednog od unuka Noa, ima i danas pobugno dejstvo na citavo covecanstvo koje je izrazeno kroz - volite se izmedju sebe, sirite nemoral, razvrat, nasilje, mrzite svoje neprijatelje (goje) i ne govorite istinu.Preko Amerike citav svet je postao talac, ovih izopacenih spodoba.Samo 2, 3% ovih (hazara, ashkenaza) okupiralo je citavu Ameriku i pretvorilo ih najobicnije sonje, mklakonje, jer im mali broj ovih skotova drzi politiku, banku FED, holivud, medije, preko kojih kontrolisu i upravljaju njihovim, i na zalost i nasim zivotima.

   • zrle says:

    to zapravo znači da pravi židovski narod ne postoji više !?

 3. opet ja says:

  Hmm a zar nisu ti lažni Jevreji u stvari Hazari, iz države koja je postojala negde između Crnog i Kaspijskog mora. Istu je uništio jedan ruski knez u 11. veku pa su otišli u istočnu Evropu. Inače su u 8. veku Hazari prihvatili Judaizam. Opet, postoji teorija da se cela ta bankarsko-kriminalna ekipa lažno predstavlja i da uopšte nemaju veze sa Jevrejima. A što se Rusije i Rusa tiče, lako je njima imaju Putina...za razliku od našeg predsednika i premijera...

  • zrle says:

   to nije teorija...to je istina ,takva kakva je.

 4. Kalw says:

  Još samo trebaš izbaciti iz glave planetu i sve će ti biti jasno.Vidim da si blizu istine,još malo učenja i sklopit ćeš sliku,na dobrom si putu.

 5. igor says:

  Neka je slava Putinu i Velikoj Rusiji , rat protiv ove nakaze Sorosa i njemu slicnim mnogi ima da stanu u stroj da se obracunamo sa tom gamadi.Sa zverima nema pardona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *