СОРОШ ОДЛУЧИО ШТА ЋЕ БИТИ СА МИЛОМ

СОРОШ ОДЛУЧИО ШТА ЋЕ БИТИ СА МИЛОМ

6 фебруара 2020

Закон о слободи вероисповести усвојен је у црногорском парламенту у тренутку када су власт и опозиција били оштро подељени по питању самог Закона, а власт подељена по више различитих питања у црногорском друштву.

Премијер Црне Горе Душко Марковић, фаворит свих евроатланских адреса, јавна је тајна у ДПС, али и ван те странке, у наредних неколико месеци требало би да преузме ДПС од уморног Мила Ђукановића, који је преко ноћи постао извор нестабилнсти и терет, како у својој партији, тако и у новопридошлој НАТО чланици. За Марковића се већ месецима лобира по општинским одборима ДПС, које Ђукановић последњих дана панично обилази, схватајући да би могао да остане без кључне подршке у изборној години, а то је она страначка, коју је три деценије држао под контролом.Ни највећи песимисти из ДПС нису могли предвидети да ће Закон о слободи вероисповести извести на улице Црне Горе оволико људи, иако су неки од њих лидера партије и неприкосновеног црногорског владара Мила Ђукановића упозоравали на сличан сценарио. Очигледно је да је Ђукановић решио да оде уз пуно буке, али и беса. Да мора да оде, дошло је са врло озбиљних адреса до којих Мило Ђукановић држи. И пре усвајања овог Закона.

Припремајући се за усвајање овог Закона Ђукановић је врло вешто, по опробаном рецепту, играо на карту ширења страха од Руса, представљајући СПЦ у Црној Гори као руску експозитуру. И сасвим сигурно да је у припреми усвајања Закона био убедљив. Но, све што је уследило након што је Закон о слободи вероисповести добио неопходну већину Ђукановићеве западне партнере уверило је да је процена Душка Марковића, иначе старог обавештајца, била реалнија и тачнија од Ђукановићеве. Сам Марковић је у неколико разговора са западним партнерима, тврде наши извори, упозорио на овакав сценарио, и исказао неслагање са оваквим текстом Закона.

Актуелни црногорски премијер није познат по аферама које прате Мила Ђукановића последњих 20 година. И то је једна од кључних ствари која га квалификује за новог лидера ДПС, на чему се увелико ради, како у Црној Гори, тако и ван ње. Неколико држава чланица ЕУ, предвођених Немачком, поручили су црногорским властима да без владавине права и слободе медија неће моћи да остваре напредак у европским интеграцијама, а сличне поруке је у Подгорици прошле године послао и сам амерички државни секретар Мајк Помпео, за кога се верује да је главни Марковићев покровитељ.

Очи јавности, како домаће тако и међународне, уперене су у две фигуре у Црној Гори, црногорског председника и митрополита Амфилохија. Овај други у овом тренутку демонстрира већу снагу, и прети да детронизује вечитог црногорског председника. Пошто Амфилохије није политичар и хиљаде људи који ходају у молитвеним литијама не може да политички артикулише, остало је питање ко би могао бити тај који ће општенародно незадовоство „покупити“ и испоручити на изборима. Опозициони Демократски фронт нема ту снагу, а и под снажном је контролом Београда. Повлачењем Закона о слободи веориповести и седањем за преговарчки сто са епископима у Црној Гори, Душко Марковић рачуна да би он могао бити тај који ће Црној Гори вратити мир, а ДПС донети нову победу. Овога пута без Мила Ђукановића. За то има подршку Запада, али и званичног Београда, који преко таблиода које контролишу, поручују да знају ком се ваља приволети царству!

(direktno.rs)

KOMENTARI5 коментара

 1. Gagi says:

  Bice tu razne politicke gimnastike. Bitno je da se sacuva atlantisticka teritorija i naravno,kapital njihovih vernih podanika. Kriza je dostigla vrhunac, vise nije bitna personalna komponenta, bitno je da se kontinuitet vatikanske politike prodora na istok nastavi bez vece stete po njih. Ako Srbi pristanu na politicko sminkanje i nedorecene ustupke njihove imovine, bice to poraz impresivne energije Srpskog naroda i uludo trosenje narodne volje za Srpskom drzavom. Hajde da sacekamo i vidimo ko ce da "proda".

  • Velika Metla says:

   Управо тако! И да Мило оде,ако не измене цео "сорошевски" накарадни и безбожнички систем у држави све ово шта раде је потпуно узалудно.Сјаши Мурта,узјаши Курта.

 2. Косовац says:

  Ала се истртља овај „(direktno.rs)“. Али од свега му је најбоље ово „остало је питање ко би могао бити тај који ће општенародно незадовољство „покупити“ и испоручити на изборима. Опозициони Демократски фронт нема ту снагу, а и ПОД СНАЖНОМ ЈЕ КОНТРОЛОМ БЕОГРАДА“. …..Па ако смета, дај да нађемо некога ко је „под снажном контролом Брисела“?

 3. Kulak says:

  Znači lopov Milo i njegovih 2000 policajaca i dalje je jači od svih Srba,Srbije,Republike Srpske,Rusa,Rusije,Srpske Pravoslavne Crkve i Ruske Pravoslavne Crkve? Ide to njega,ide nemilo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u