СОРОШ ОДЛУЧИО ШТА ЋЕ БИТИ СА МИЛОМ

SOROŠ ODLUČIO ŠTA ĆE BITI SA MILOM

6 februara 2020

Zakon o slobodi veroispovesti usvojen je u crnogorskom parlamentu u trenutku kada su vlast i opozicija bili oštro podeljeni po pitanju samog Zakona, a vlast podeljena po više različitih pitanja u crnogorskom društvu.

Premijer Crne Gore Duško Marković, favorit svih evroatlanskih adresa, javna je tajna u DPS, ali i van te stranke, u narednih nekoliko meseci trebalo bi da preuzme DPS od umornog Mila Đukanovića, koji je preko noći postao izvor nestabilnsti i teret, kako u svojoj partiji, tako i u novopridošloj NATO članici. Za Markovića se već mesecima lobira po opštinskim odborima DPS, koje Đukanović poslednjih dana panično obilazi, shvatajući da bi mogao da ostane bez ključne podrške u izbornoj godini, a to je ona stranačka, koju je tri decenije držao pod kontrolom.Ni najveći pesimisti iz DPS nisu mogli predvideti da će Zakon o slobodi veroispovesti izvesti na ulice Crne Gore ovoliko ljudi, iako su neki od njih lidera partije i neprikosnovenog crnogorskog vladara Mila Đukanovića upozoravali na sličan scenario. Očigledno je da je Đukanović rešio da ode uz puno buke, ali i besa. Da mora da ode, došlo je sa vrlo ozbiljnih adresa do kojih Milo Đukanović drži. I pre usvajanja ovog Zakona.

Pripremajući se za usvajanje ovog Zakona Đukanović je vrlo vešto, po oprobanom receptu, igrao na kartu širenja straha od Rusa, predstavljajući SPC u Crnoj Gori kao rusku ekspozituru. I sasvim sigurno da je u pripremi usvajanja Zakona bio ubedljiv. No, sve što je usledilo nakon što je Zakon o slobodi veroispovesti dobio neophodnu većinu Đukanovićeve zapadne partnere uverilo je da je procena Duška Markovića, inače starog obaveštajca, bila realnija i tačnija od Đukanovićeve. Sam Marković je u nekoliko razgovora sa zapadnim partnerima, tvrde naši izvori, upozorio na ovakav scenario, i iskazao neslaganje sa ovakvim tekstom Zakona.

Aktuelni crnogorski premijer nije poznat po aferama koje prate Mila Đukanovića poslednjih 20 godina. I to je jedna od ključnih stvari koja ga kvalifikuje za novog lidera DPS, na čemu se uveliko radi, kako u Crnoj Gori, tako i van nje. Nekoliko država članica EU, predvođenih Nemačkom, poručili su crnogorskim vlastima da bez vladavine prava i slobode medija neće moći da ostvare napredak u evropskim integracijama, a slične poruke je u Podgorici prošle godine poslao i sam američki državni sekretar Majk Pompeo, za koga se veruje da je glavni Markovićev pokrovitelj.

Oči javnosti, kako domaće tako i međunarodne, uperene su u dve figure u Crnoj Gori, crnogorskog predsednika i mitropolita Amfilohija. Ovaj drugi u ovom trenutku demonstrira veću snagu, i preti da detronizuje večitog crnogorskog predsednika. Pošto Amfilohije nije političar i hiljade ljudi koji hodaju u molitvenim litijama ne može da politički artikuliše, ostalo je pitanje ko bi mogao biti taj koji će opštenarodno nezadovostvo „pokupiti“ i isporučiti na izborima. Opozicioni Demokratski front nema tu snagu, a i pod snažnom je kontrolom Beograda. Povlačenjem Zakona o slobodi veoripovesti i sedanjem za pregovarčki sto sa episkopima u Crnoj Gori, Duško Marković računa da bi on mogao biti taj koji će Crnoj Gori vratiti mir, a DPS doneti novu pobedu. Ovoga puta bez Mila Đukanovića. Za to ima podršku Zapada, ali i zvaničnog Beograda, koji preko tablioda koje kontrolišu, poručuju da znaju kom se valja privoleti carstvu!

(direktno.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Gagi says:

  Bice tu razne politicke gimnastike. Bitno je da se sacuva atlantisticka teritorija i naravno,kapital njihovih vernih podanika. Kriza je dostigla vrhunac, vise nije bitna personalna komponenta, bitno je da se kontinuitet vatikanske politike prodora na istok nastavi bez vece stete po njih. Ako Srbi pristanu na politicko sminkanje i nedorecene ustupke njihove imovine, bice to poraz impresivne energije Srpskog naroda i uludo trosenje narodne volje za Srpskom drzavom. Hajde da sacekamo i vidimo ko ce da "proda".

  • Velika Metla says:

   Upravo tako! I da Milo ode,ako ne izmene ceo "soroševski" nakaradni i bezbožnički sistem u državi sve ovo šta rade je potpuno uzaludno.Sjaši Murta,uzjaši Kurta.

 2. Kosovac says:

  Ala se istrtlja ovaj „(direktno.rs)“. Ali od svega mu je najbolje ovo „ostalo je pitanje ko bi mogao biti taj koji će opštenarodno nezadovoljstvo „pokupiti“ i isporučiti na izborima. Opozicioni Demokratski front nema tu snagu, a i POD SNAŽNOM JE KONTROLOM BEOGRADA“. …..Pa ako smeta, daj da nađemo nekoga ko je „pod snažnom kontrolom Brisela“?

 3. Kulak says:

  Znači lopov Milo i njegovih 2000 policajaca i dalje je jači od svih Srba,Srbije,Republike Srpske,Rusa,Rusije,Srpske Pravoslavne Crkve i Ruske Pravoslavne Crkve? Ide to njega,ide nemilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *