Soroš poziva EU u „indirektni rat“ protiv Rusije

Soroš poziva EU u „indirektni rat“ protiv Rusije

6 novembra 2014

read-george-soros-on-why-china-is-the-worlds-biggest-story-right-nowAmerički milijarder – poznati rusofob-srbofob Džordž Soroš – objavio je: „Zemlje Evropske unije treba da se prenu iz sna i da počnu da se ponašaju kao države koje su, makar ne i direktno, uvučene u rat”.

Njegov Institut „Otvoreno društvo” ima filijale u 27 zemalja Azije i Evrope. Njegov „Internešenel renesans faundejšn”, koji u Ukrajini deluje od 1990. godine, otad je na podsticanje „promena” potrošio 49 miliona dolara. Zatim je u Ukrajinu „investirao” još 51-71 milion dolara.

Soroševe pare su direktno finansirale izvođenje prve ukrajinske „narandžaste revolucije” koja je na čelo vlasti u Kijevu dovela Viktora Jušćenka koji je fašističkim i neonacističkim snagama raščistio prostor.

Sorošev novac je propagirao i „duh Majdana” i „pokret za evointegracije”. Sam „filantrop” još hvali da njegov fond igra važnu ulogu u svemu što se (u Ukrajini) događa”.

Soroševi „mudri saveti” Kijevu svode se na ovo: ne sarađuje sa „moskaljima”, pozajmljujte novac samo od Zapada koji će jedini spasiti Ukrajinu.

Veliki „filantrop” sada – i to je glavno – otvoreno poziva u rat protiv Rusije. Formalno, u ekonomski.

On je čak uveren da su nastupili njegovi zvezdani trenuci: zapadne vlade pokušavaju da Rusiju uguše sankcijama, a lažni „prijatelj čovečanstva” već uveliko tvrdi da je dug svakog poštenog čoveka da pomogne da se ekonomija Rusije uruši.

Tako on zamišlja „promene u Rusiji”. A njegova „vizija” se stoprocentno poklapa planovima i interesima Vašingtona.

KOMENTARI9 komentara

 1. Ljubomir Gjurceski says:

  Bagra kriminalci!!!! Normalno e da razmisluva se da razgradi kako kaj nas, za da potoa ja zadolzuvaat zemjata do maksimalni granici koga ke gi ukradat i site resursi i rezervi na energensi, rudi, tehnicko drvo i shto ushte ne. Ete toa ja boli ovaa banda kriminalci. Tie dosega uspejaa da ja zadolzat Ukraina za dve naredni generacii a istoto go napravija so site drugi zemji od Evropa. Zamislete samo kolku e zadolzema Makedonija koja pak od druga strana vazi za najmalku zadolzena drzava vo Evropa. Ete toa e ekonomijata koja ja posakuvaat malkuminata miljarderi koi stanaa tolku bogati blagodarenie na vojnite koi gi predizvikuvaat shirum svetot. Zatoa jas cesto povikuvam deka na taa banda netreba da se sudi, tuku po kratka postapka da im se izrece smrtna kazna za site voeni zlodela napraveni shirum svetot.

 2. srbin says:

  Gade vremeje da zauvjek ucutis

 3. Elim says:

  Umri matoraa bududalo!

 4. ck says:

  Nadam se da zakoni biologije važe i za ovu osobu

 5. Micko says:

  To su lesevi od rodjenja, fizicki mirisu ali njihova pojava smrdi, samo sto nekima treba takva vrsta patologije!

 6. hm says:

  Kom drugome jamu kopa sam u nju upada.

 7. Dragana says:

  Matori reptil! Nece jos dugo, vidi mu se po faci :)

 8. neso says:

  amrikanci su debilast narod i prokleti su koliko su teski citavo ylo poticeod njih sjeme vam se utrlo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *