СОРОШ ПРАВИ ХАОС У СРБИЈИ! Ево шта је сад урадио

SOROŠ PRAVI HAOS U SRBIJI! Evo šta je sad uradio

10 februara 2020

Nevladine organizacije (NVO), koje su direktno ili indirektno pod kontrolom američkog milijardera Džordža Soroša, manipulišu migrantima dovlačeći ih na razne načine na srpsko-mađarsku granicu kako bi se napravio neki haos. Kako pišu u Srpskom Telegrafu, kolateralna šteta u ovom ratu Viktora Orbana i svetskog tajkuna je Srbija.

Mađarski mediji danima bruje o događaju od prošle sedmice kada se oko 400 migranata, među kojima je bilo dece i beba, iznenada pojavilo na graničnom prelazu Kelebija tražeći od granične policije da im otvore prelaz. Srećom, država je pravovremeno reagovala, te su migranti poslati u prihvatne centre u Srbiji. Kako se ispostavilo, a to tvrde ne samo mađarski mediji, već se između redova može pročitati i iz izjava srpskih zvaničnika, incident nije nimalo slučajan, već je očigledno deo rata Soroša i mađarskih vlasti koji dugo traje. Problem je što su ovakvi događaji pretnja i po stabilnost Srbije.Poznat scenario

– Pre otprilike dve sedmice na društvenim mrežama obično u zatvorenim grupama među migrantima arapskog porekla počele su da kruže lažne informacije da će im biti dozvoljeno da pređu granicu kad stignu sa decom. Lažni video-snimci su takođe postavljeni. Poznat je jedan organizator tih događaja, predstavnik nevladine organizacije pod kontrolom Džordža Soroša – upozorio je Đerđ Bakondi, glavni Orbanov savetnik za bezbednost.

Graničari pucali u vazduh

Podsetimo, krajem januara veća grupa migranata (oko 60) probila je ogradu kod srpsko-mađarskog prelaza Horgoš 2 – Reske 2. Mađarski pogranični policajci bili su primorani da u vazduh ispale hice upozorenja. U incidentu nije bilo povređenih, a četvoro migranata je uhapšeno. Granični prelaz Reske mađarska policija je tada privremeno zatvorila, prvi put nakon 2015.

Kako Srpski telegraf saznaje iz dobro obaveštenih izvora u bezbednosnim strukturama Srbije, za konkretan incident na Kelebiji odgovorno je nekoliko NVO, među kojima su Lekari bez granica, čiji je osnivač inače Bernar Kušner, i No name kitchen.

– Predstavnici ovih organizacija migrantima dele mape, ubeđuju ih da ne idu u prihvatne centre, da se ne registruju. Preko društvenih mreža ih organizuju, daju lažne informacije da su granice otvorene, da će ih u prihvatnim centrima zadržati i uhapsiti. Obezbeđuju im hranu, šatore, opremu – objašnjavaju naši sagovornici.

U najgorem svetlu

Kako navode, predstavnici ovih organizacija migrante okupljaju po beogradskim parkovima.

– Srbiju uvek prikazuju u najgorem svetlu kako bi sprečili da država Srbija dobija donacije za kampove i pokušavaju da prave svoje koji ne bi bili pod kontrolom države. Na Kelebiji su bili kombiji Lekara bez granica, iz kojih su migrantima deljeni šatori, ćebad, hrana, savetovano im je da što duže ostanu na granici. I videli ste da rizikuju zdravlje male dece. Srećom, sve je rešeno bez nasilja – podvlače naši izvori.

(Srpski telegraf)

KOMENTARI7 komentara

 1. persida says:

  Neka migranti idu u Izrael, malo za promenu.

  • Jedan tamo says:

   Vrlo kreativno. Bravo, Persida!

  • Dušan B. Hadnađev says:

   Bravo!

 2. Jovanovic says:

  Ima li ikakve sanse da rikne taj starkelja Soros?

  • Ivke says:

   Nek dok pije deciju krv i podmladjuje organizam

 3. Gardista says:

  Beste iz Srbije...idemo i mi. Kakvi prihvatni centri. Ljudi nemaju za hleb a narko dileri haraju.

 4. Kosovac says:

  Da, Nevladine organizacije (NVO) rade sa migrantima na sorošoidan način, ali bez neke velike transparentnosti. Dovoljno je da one imaju svoje kancelarije pri Vladi Srbije, tako da se ujedno i dopunjuju sa Vladom. A pošto je Vlada potpisala sporazum sa Sorošem i EU o smeštaju migranata koje EU otera, onda mora i da postupa prema instrukcijama koje joj daju sorošoidne NVO, iz kancelarije preko puta. Plus, verovatno je Vulin poslao tenkove na Mađarsku granicu u cilju zaštite ove grupe nervoznih migranata. I da ih tako vrati u komforne sabirne centre, dok im EU sa Nemačkom saradnjom ne izgradi stanove. O trošku naroda Aleksandra Vučića. ……….A Bernar Kušner, naravno, to je svetski stručnjak za vađenje upotrebljivih održivih organa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *