СОРОШЕВ ПРОЈЕКАТ ДОЖИВЕО ФИЈАСКО!

SOROŠEV PROJEKAT DOŽIVEO FIJASKO!

14 februara 2019

Poruka Džordža Soroša, da će Evropska unija ako se ne probudi završiti kao Sovjetski Savez, predstavlja samo jeftin marketinški trik, ističe u razgovoru za Sputnjik istoričar Dragomir Anđelković.

„Soroš pokušava da plaši Evropljane. Ili će biti po mome, ili ćete glasati za one koji vode politiku kakvu ja želim, ili morate biti svesni da Evrope neće biti. Poređenjem sa Sovjetskim Savezom Soroš implicira i moguće probleme“, kaže Anđelković.Anđelković smatra da Soroš nije ulazio dubinski u analizu pravnog poretka EU i SSSR-a, već je načinio simboličko poređenje stavljajući akcenat na raspad, na sukobe i probleme, s namerom da plaši ljude, a ne da govori istinu.

„Soroš želi Evropu bez identiteta, Evropu bez nacionalnih država kojom bi upravljala nadnacionalna elita u interesu nadnacionalnog kapitala, a to svakako podrazumeva odricanje od hrišćanskih vrednosti i tradicije evropskih naroda“, objašnjava Anđelković.

On ističe da Soroša plaši suverenistički preporod, mogućnost trijumfa nacionalno orijentisanih snaga koje uvažavaju državnost svojih nacija i država i koje drže do hrišćanske tradicije i vrednosti na kojima je Evropa vekovima bila utemeljena.

„Radi se o jeftinom marketinškom triku, jer Evropa će se raspasti upravo zbog suprotnih razloga, ako izgubi svoju suštinu i ako se produži soroševska politika. Ako se Evropa od toga otrgne i vrati nacionalnoj tradiciji, onda možemo da očekujemo pravu Evropu u duhu vrednosti koje je zastupao De Gol, Evropu suverenih nacija međusobno povezanih u savez od Gibraltara do Urala. Evropu koja obuhvata i sadašnju Evropsku uniju, ali ima i dobre odnose i saradnju sa Rusijom.“

Anđelković smatra da sve govori da će prave evropske snage pobediti, snage koje nisu evroskeptične, već su samo skeptične u odnosu na onu Evropu kakvu zagovara Soroš.

„One nisu protiv povezivanja evropskih naroda na način koji njima odgovara. To su snage koje će po svemu sudeći trijumfovati na izborima, ali videćemo da li je to potpuna ili relativna pobeda. Da li će imati dovoljno snage da formiraju na nivou EU, uslovno rečeno, vlast.“

Anđelković zaključuje da predstoji velika bitka, jer će i pored trijumfa pravih evropskih stranaka, sadašnje mejnstrim evropske, snage koje trenutno vladaju Evropom, pokušati da se grupišu i ponovo uspostave kontrolu.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Zoran says:

    Ma ja bih se u Evropi spremmio za rat ako ne bude po Sorosu.:)

  2. Milan says:

    Sorošev posao života se raspada pred njegovim očima. Soroš je zabrinut zato što propada stara verzija globalnog svetskog poretka, a EU je i napravljena uz saglasnost i po instrukcijama globalista. Ovo još uvek ne znači da će EU nestati jer ona može da se reorganizuje na novim osnovama. Ali kakva će onda biti - to je ono što zabrinjava Soroša. Današnji EU karavan ima čitav niz izazova na koje moraće da odgovori: preterana zavisnost od SAD, prilično neravnomeran ekonomski položaj država članica unije, Bregzit, katalonski separatizam, problemi sa migrantima, sve izraženiji desničarski populizam. Zatim EU je od svog osnivanja u nevojnom sukobu sa Rusijom kroz različite projekte, a 2013-2014 godine primetno je učešće EU u ukrajinskom evromajdanu. Sankcije izrečene Rusiji povodom odlaskama Krima i kontrasankcije koje je dobila. Znaju i iz SAD i iz EU da je Krim ranije pripadao Rusiji i da je 1954 godine nepravilno smešten u Ukrajinu, nego povratak Krima Rusiji služi im kao povod da izriču beskonačne sankcije Rusiji sa ciljem da uspore ekonomski razvoj Rusije. Ali Rusija pobedjuje u gasnom ratu u Evropi. Kada se uporedi EU iz 90-tih kako su je zamislili globalisti i EU globalistan danas - već ima dosta razlika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *