Сорошева револуција!

Soroševa revolucija!

16 avgusta 2015

Soros-map-359 45Džordž Soroš  se u Istočnoj Evropi pojavio ’90-h godina prošlog veka kada je počeo da po bivšim socijalističkim zemljama osniva najrazličitije nevladine organizacije. Cilj „demokratskog biznisa“  tog mecene i milijardera je bio da zaradi nov kapital (i u dolarima, i politički) i da u vlast uvede određene ljude koji će biti u samoj  Beloj kući. Tako je bilo na Balkanu – u Hrvatskoj i  Bosni i Hercegovini Soroš je u bescenje kupovao novinska preduzeća i u njih dovodio dobre novinare. A zatim je dolazio čisto tehnički deo posla – ubediti ljude da su u društvu neophodne demokratske promene – od beba do penzionera.

Naravno da će obavezno da postoji dobit, jer svi žele da žive dobro, „cool“ – kao na filmu, da čitaju i gledaju samo „sapunice“. Mozgovi će se zadugo uspavati. A kad zatreba – ti isti novinari će uključiti „mozgove birača“. Obično jednom u četiri godine – na izborima za skupštinu i na predsedničkim izborima.

Eto to je sistem koji i danas praktikuju Džordž Soroš i njegovi pomoćnici. Posle Balkana on je svoj „biznis“ prebacio u druge zemlje. Nikada nije krio da se meša u politiku. Sorošove nevladine organizacije su bile mnogo puta optuživane da po različitim zemljama organizuju smene vlasti. Novcem gospodina Soroša u Ukrajini je 2004. izvršena prva „narandžasta“ revolucija, a 2013.  – evromajdan. On u Kijevu ima mnogo pomoćnika i „prijatelja“ koji su za dolare i evro spremni na sve. Do čega je to dovelo – ekonomski i politički kolaps koji su Ukrajinu doveli do potpune bede i uništenja. Očigledno je da to Sorošu imponuje. Sve može da se kupi za sitan novac, mogu robovi da se iznajmljuju za rad, i oni će proizvoditi robu za čitavu Evropu. I to nimalo gore od Kineza.

Velika dobit i minimalni transportni troškovi. Kapital se povećava samo kada postoji potrošač za koga je realnost samo ako je „cool“. Njim  je lakše upravljati. On će glasati kako mu se napiše i kaže. Džordž Soroš je odavno shvatio da pošto u biznis uloži nekoliko miliona mogu se na tome zarađivati milijarde i milijarde dolara. A i upravljati ljudima. 12.avgusta je „bogati Mađar“ Džordž Soroš (pravo ime Đorđ Šoroš) proslavio 85 godina. Posle toga je postao tako velikodušan da je kreditorima predložio da se deo ukrajinskih dugovanja otpiše. On je siguran da će to doprinositi ostvarenju reformi. Istina – ne zna se kakvih. On lično je spreman da uloži milijardu dolara od svojih ličnih 35 milijardi. U sadašnjoj situaciji   za 1 milijardu dolara može da se kupi pola Ukrajine. Soroš se uvek bavio poslom u kome ja za novac pravio jako mnogo novca. Sada to isto radi u Ukrajini!

(Fond strateške kulture)

KOMENTARIJedan komentar

  1. vuk SAMOTNJAK says:

    OVAJ METUZALEM SE ZOVE DJERDJ SVARC I ON JE JEVREJIN IZ MADJARSKE KOJI JE NARAVNO, KAO I MNOGI JEVREJI IZ EVROPE OTISAO U SVOJU PRAVU DRZAVU PREKO BARE. TAMO JE (KAO I VECINA NJIH) POCEO NA VOL STRITU. BERZANSKE PODVALE I PREVARE. JEVREJI! STA OD NJIH OCEKIVATI OSIM, AKO IM DOZVOLIS DA TE POTPUNO UNISTE!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *