СОРОШЕВЕ МАРИОНЕТЕ и српска пропаст

SOROŠEVE MARIONETE i srpska propast

20 juna 2015

Soros marionete 344Marionetski režimi su trijada marionete na vlasti, NVO agenata kao „čuvara morala“ i moćnih finansijera iz senke.

Vidovitost Đerđa Šoroša se najbolje vidi u profitabilnosti njegovih investicija. Finansiranjem NVO agenata, novinara, kvazi-političara i nabeđenih kulturnih radnika na svaki uloženi dolar zaradio je hiljadu.

Realna vrednost preduzeća i nacionalnih dobara opljačkanih pod plaštom „transparentne privatizacije“ procenjena je na 400 milijardi dolara. Samo su rudna bogatstva okupiranog Kosova procenjena na 1,000 milijardi dolara. Ukupno investiranje pravih kreatora rata u bivšoj SFRJ se meri (samo) milionima dolara. Ratni profit 1:1,000.

Predstavljen javnosti kao „bogataš i filantrop“, Đerđ (Gyorgy Schwartz) je postao aktivan u nekadašnjoj Jugoslaviji pred početak rata. Đerđova mreža u Srbiji napravljena je kupovinom (finansiranjem) ličnosti iz javnog života. Pažljivom selekcijom izdvojene su podobne osobe iz Crkve, politike, ekonomije, kulturnog, političkog i medijskog života.

Ključna uloga pripala je potkupljenim likovima bivšeg DB-a, sa Natašom Kandić na poziciji „pleja“. Fondacija otvorenog društva, Fond za humanitarno pravo, Helsinški odbor, Beogradski krug, Centar za antiratnu akciju, NUNS, ANEM i Otpor su samo vidljivi deo Đerđovog kulta u Srbiji.

Nevidljivi sorošitski front se pokazao daleko opasnijim po Srbiju. Đerđovi „spavači“ su godinama funkcionisali po principu džihadističkih ćelija. Ličnosti iz sporta, kulture, umetnosti i SPC svoje ničim zaslužene uspehe u karijeri imaju zahvaliti jedino odanosti onima koji su im to omogućili.

Samo pogled na kljakavog Divca i njegovu NBA karijeru dovoljan je da se shvati modus operandi sorošita. Kult je svojim netalentovanim, ali izuzetno odanim „spavačima“ izgradio karijere, koje su sorošiti odradili izdajom svog naroda.

Vlade Divac kao NBA „zvezda“ nije usamljen slučaj. Vrhunski „umetnici“ kao što su Miki Manojlović i slična ekipa šarlatana su svojim predanim radom na uništenju kulture sveli mentalitet nacije na nivo na kome se sada nalazi.

Umetnost po narudžbini – pogotovo filmska, zbog svoje velike prijemčivosti, kreiranjem pogodnih filmova omogućila je kreiranje nakaznosti cele nacije. Kada je bilo potrebno da se Srbi prikažu kao ratni zločinci, snimljen je „Lepa sela lepo gore“, ispraćen odgovarajućim nagradama za „umetničko delo“. Uništenje morala srpske omladine imamo zahvaliti remek-delima kao što su „Rane“.

Kada je bilo potrebno da Srbi – osim ratnih zločinaca i narko-dilera dobiju epitet kurvi i perverznjaka, snimljeni su „Klip“ i famozni „Srpski film“. Kada je zapad procenio da su Srbi na redu za pederizaciju, usledilo je još jedno remek-delo „Parada“.

Sunovrat morala nacije najbolje se može videti na ključnim institucijama. Elita jednog naroda nisu političari, tajkuni i pevaljke, već oni koji su po vokaciji zaduženi za izradu nacionalne strategije i kreiranje državne politike – Akademija i Crkva.

Moć kulta je svoje najrazornije dejstvo pokazala tihim razaranjem ključnih stubova društva. SANU je svojim (ne)delovanjem davno zaslužila epitet Soroševa Akademija Nauka, a slična sudbina zadesila je i Crkvu.

SPC koja je kroz vekove turske okupacije bila poslednji bastion nacije, srozana je na pogrdni opis Soroševe Pravoslavne Crkve. Jedina gora stvar od Patrijarha koga narod zove „naprdnjački pop“ je – prvi Pravoslavni „biskup“.

Počasnu titulu prvog Pravoslavnog „biskupa“ dodelio je vladika Zahumsko-Hercegovački Grigorije sam sebi, u izjavi za BN TV. Izjava data u Dubrovniku nije posledica lapsusa, niti puste želje – već ozbiljnih namera Grigorija da Srbe prevede u Katolike.

Podržan od strane mračnih sila, vladika Grigorije postao je vrlo uticajni član, javnosti poznat po svom zalaganju pripajanju SPC Vatikanu. Kao predvodnik 54-o člane delegacije bivše SPC, Grigorije je požurio da se dodvori svom budućem gazdi – Katoličkom Papi. Njegova izjava dovoljno jasno svedoči o njegovim poganim namerama prevođenja Srba u Katolike:

„Papa Franja je glava Hrišćanske Crkve u svetu“

Sorošitske NVO kao „čuvari morala“ su zaduženi za (ne)humanu eutanaziju preživelih ostataka nacije. Kancerogena uloga stranih agentura je prepoznata i zakonom sancionisana u Rusiji, gde se NVO kao strani agenti trpaju u zatvor i sudski procesuiraju. U Srbiji to nažalost nije slučaj, a posledice su vidljive na svakom koraku.

Primarni zadatak sorošitskih NVO je razaranje nacije iznutra. U kolaboraciji sa sorošitima koji se nalaze na marginama političkog života, koriste svaku priliku za svoj trovački rad, uvek maksimalno podržan od mejnstrim medija.

Sinhronizovanim i konstantnim napadima, sorošitske NVO predstavljaju udarnu pesnicu svojih finansijera. Koristeći se asimetričnim metodama, provokacijama, medijskim spinom i bezočnim lažima, udarni bataljoni Nataše Kandić pošteno zarađuju svaki dolar uplaćen od strane šiptarskih narko-kartela.

Nagrada za razbijanje države, nacije i morala ne dolazi samo u novcu i privilegijama, već i dobijenim ordenima. Finansijska strana izdajničke priče nije nimalo zanemarljiva.

Samo je NVO „majka Srebrenice“ ukrala 200,000 evra, a mesečna plata od 4,000 KM, što je oko 2,000 evra teško se može nazvati minimalcem. Nataša Kandić ipak drži rekord – privatizovanje REKOM-a je donelo milione na njen bankarski račun.

Moralne vrednosti Nataše Kandić prepoznao je i u svetu čuveni Brejvik (masovni ubica), koji ju je lično istakao na suđenju kao jednu od glavnih osoba koje su ga inspirisale za „humanitarni rad“.
Morbidnost privilegovanog tretmana sorošitskog kulta najbolje se ogleda u činjenici da državni budžet izdvaja godišnje novca za NVO koliko i za nauku. 2012-e godine za NVO je iz budžeta izdvojeno 7,7 milijardi, a 2013-e „skromnih“ 14,38 milijardi.

Finansiranjem sorošita i NVO, srpski narod finansira sopstevnu propast. Tešku artiljeriju sorošitskog kulta možete videti na mejnstrim medijima uvek – kada je potrebno zaviti narod u crno. O kakvim se „moralnim gromadama“ radi najbolje govori članak Majora Gorana Mitrovića:

„Britanski redov na – beloj crti“
———————————————————————————————————–

http://www.vaseljenska.com/vesti/raskrinkavanje-lopova-majka-srebrenice-ukrala-200-hiljada-evra/
http://www.vaseljenska.com/misljenja/evo-kako-je-natasa-kandic-privatizovala-rekom-kako-je-zaradila-milione/
http://www.pecat.co.rs/2010/08/dzordz-soros/
http://www.vaseljenska.com/vesti/preobrazenje-vladika-grigorije-postao-biskup
http://hellasfrappe.blogspot.com/2013/03/rothschild-soros-octopus-over-balkans.html
http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/grigorije-dolazak-pape-u-sarajevo-je-ohrabrujuca-poruka/
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ekonomija/179853/Kosovo-lezi-na-1000-milijardi-dolara

(Periša Reljić / Info.anonimni)

KOMENTARI22 komentara

 1. Špricoje says:

  doći će njihov kraj i propast njihovim pokradenim parama za njihovog života

 2. Markoni says:

  Divac i Manojlovic! Covek da ne poveruje da su oni toliki supljoglavci. Kako ih nije sramota izaci na svetlost dana u Srbiji?

 3. mister Tucoprc says:

  Stvarno, gledao sam ko mlađi Divca u NBA i pitao sam se kako onako trapav uopšte opstaje tamo i to u ponajboljim ekipama, a totalno odudara od amera po brzini i preciznosti...i eto odgovora posle toliko godina, Seros mu je dao to da bi za uzvrat bio njegova lutka

 4. Apis says:

  DA LI STE PRIMETILI? AKO SPOMENETE IME VUČIĆA U NEGATIVNOM KONTEKSTU TA STRANICA ODMAH NESTANE. GDE BI NAM BI KRAJ DA JE NESRETNIK TAKO ENERGIČAN I SPRETAN U DRŽAVNIM POSLOVIMA.

 5. mudrijaš says:

  sećate li se skandala sa Divčevom ženom i butikom "visoke mode" u LA? kada su uhvaćeni da prodaju lažnjake a ne originale...? epiloga nije bilo...niko nije zaglavio zatvor...to je rešeno pogodbom - divac cia agent, radi na štetu srba i dobija pare i priliku da pljačka po srbiji, a žena oslobođena....

 6. Nikola Pejaković says:

  Da ti kazem, glup si kao k...c i nista ne razumes. Koristis se poluistinama i lazima. Negde nabodes isitinu, ali u toj tvojoj glavi ona se gubi u gomili predrasuda. Takvi Srbi, kao ti, samo nanose stetu nasem narodu. Iako si u 70 posto stvari u pravu, voleo bih da prestanes da pomazes svome narodu svojim plitkoumnim analizama, jer ne vidis da gazis i nevine. Znam da stati neces, ali da znas - glupost se sakriti ne moze, obrati paznju...

 7. Anon Serbia says:

  Draga gospodjo Nikolija Pejakovic, ako si vec toliko hrabra da vredjas i pretis po komentarima - imate li hrabrost gospodjo Nikolija da pretnju izgovorite do kraja?

 8. Luckyone says:

  Zalosno je da se ovakvi clanci objavljuju nazalost papir trpi sve jedina je sreca sto je citanost ovakvih glupih clanaka relativno mala a pisac je na tako niskom kulturnom nivou da se sluzi vredjanjem pojedinaca i verovatno samo njegova majka moze da se divi njegovim zalosnim pokusajima da bude novinar. Takvi novinari srpskom narodu nisu potrebni.

 9. cccc says:

  Doticni Srpski sljam je manjina,a u demokratiji vazi princip;ima li smisla govoriti o slobodi manjine koja zagovara neslobodu vecine! Ne zaboravimo kako je divac zapoceo svoju sorosevsku karijeru.Tako sto je vrativsi se iz Amerike poceo da se posipa pepelom,odlazi na grob jednog ustase(jer drazen petrovic je za svakog Srbina iz Hrvatsko to),dobiva sakramente od biserke itd...Ucinio je to doduse i Teodosic posjetom ustaskom domu(ostaje da vidimo sa kojom namjerom).

 10. bojan says:

  Sram te bre bilo, odaberi malo koga pljujes i zbog cega. Magarac jedan, ti si nasao da delis lekcije. Pu djubre...

 11. bojan says:

  ...i zaboravio sam, ako je neko naneo stetu ovoj drzavi u svakom smislu, i moralno i svakako to ste vi glupi radikali; da smo vas slusali danas ne bi ni postojali, bagro glupa!!

 12. odgovor-bojani says:

  Draga Bojana! Svoje postojanje verovatno zahvaljujes rajinskom tipu srbina kao i gore navedeni tipovi.A i to vam je samo privremeno.Rajinski tip(Cvijic,Loznica)obelezen servilnoscu,ulagivanjem,podloznoscu,precenjivanjem neprijatelja(nekad turaka sad amerika),materijalni interes na prvom mestu... Po recniku bi se reklo da ste emancipovani u turskoj,i ne zaboravite moto ovog sajta;ISTINA OSLOBADJA!

 13. Babana says:

  Vi ste jugosloveni prokleti , najvece zlo koje postoji u Srpskoj drzavi! Palite se na istine koje Srbi argumentovano saopste, na cinjenice, dokaze. Mrzite sve sto je Srpsko, a neprijatelju se uvlacite u guzicu. Sta je neistina u ovom tekstu? Ove smrdljive NVO bi svaka normalna vlast zatvorila i sudila im za izdaju zemlje i raspirivanje mrznje prema Srbima! A picousta kucka ih juce prima u svoje kancelarije! Prokleta govna, odlazite iz Srbije, ostavite Srpski narod da zivi sam. Imate Bosnu, Hrvatsku, Albaniju...

 14. rale says:

  Sve ce to doci na naplatu,imena tih govana nije vredno ni spominjati!!!

 15. Milivoje Kuzmanović, univ. dipl. oec. says:

  Grigorije se malo bavi vjerom našom pravoslavnom. Više se bavi licemjerjem i biznisom. Daleko je njegov način života od monaškoga. Stil života mu je isti kao kod katoličkih biskupa. Dotjerana brada, moderna frizura, skupocjene cipele, košulje i tašne! Zašto se ne ugleda na naše čestite Vladike i sveštenike.

 16. kivi says:

  Divac i Miki Manojlovic su Srbi na koje je ponosan nas narod,prvi put vidim da neko pljuje po ljudima koji su ostavili toliko traga ,svako u svom poslu.Tog Mikija i Vladu gledam dugi niz godina,ti ljudi su mi doneli puno srece ,smeha,ponosa.....Nerazumem cilj i nameru da se dokazani umetnik isportista blate.Treba da verujem nekom koji ima skrivene namere ,stranackom,religijskom zadatku ,sta vec ili svom iskustvu,zivotu,svojim godinama 42 ,satima i satima provedenim ispred ekrana ili uzivo sa OVA DVA VELIKA UMETNIKA.To sto je otisao posle toliko godina na grob Drazena Petrovica govori koliki je covek,otisao kod jako dobrog prijatelja i brata dok se nisu pojavili ljudi kao vi g.Perisa pa poceli da truju,pa smo imali rat.Meni kao Srbinu je zao tog Drazena,sto ga nisam duze gledao kako igra,sto su ga zatrovali Hrvati mrznjom.Mlad covek,tako mislio da treba,veliki kosarkas.Sta bi bilo sa svima nama da nije bilo rata?jel ima neko posteno da kaze da mu je bolje?Izvinte a ko ste vi gospodine Perisa?

  • milovan says:

   @kivi:Ako si gledao Divca i D.Petrovica(bar tako kazes),morao si videti kako Divac otima sahovnicu Drazanu.To je bila poslednja utakmica YU-reprezentacije.Tvoja zalba za YU i ne samo tvoja je Problem svih nas.Takve bi trebalo poslati o drznom trosku Tri meseca u Hrvatsku da promovises malo Jugoslovenstvo. Kad se vratis pisi nam kako je bilo.

 17. mrki says:

  Faširati i baciti u Dunav ribicama ili u zoo vrt.

 18. Enzo says:

  Miki Manojlovic se nikada nije deklarisao kao Srbin. On je Vlah kao i Nikola Kojo i Nikola Djuricko. Prosjecni glumci koji lete visoko.

 19. role zarolaj says:

  Don Grigorije hercegovacko-zahumski. Jeste li znali da jedini srpski produkt koji mozete kupiti u Dubrovniku je vino iz manastira Tvrdos,istog manastira u kojem se skladistilo oruzje SDS-a i odakle je vodjena propaganda mrznje i unistenja Dubrovnika. Ko je citao Gricku vjesticu prepoznace previse slicnosti izmedju Jezuita(crnomantijasa)koji huskaju,zavadjaju i naoruzavaju narode da bi se ratovi vodili,a kad su ratovi onda je i nesreca,a gdje je nesreca tu je i crkva najprisutnija i tako u krug. Inace nas maneken Grigorije je rasturio mnogo brakova po Hercegovini jer je sa svojim modernim izgledom,visinom od skoro 2 metra i moci,kako finansijskom tako i politickom,vrlo pozeljna licnost medju zenama svih vjera. Inace nas Biskup voli i malo bijelim da se cacne po nosu,ali nemojte to nikome da pricate,nije lijepo.Sreca vasa pa ne poznajete Grigorijeve podanike u manastiru Tvrdos,zeludac bi vam se prevrnuo.Drustvo s kim je Grigorije najvise vremena provodio zadnjih 10-15 godina je sada u zatvoru(vecina) zbog organizovanog kriminala i imaju zajedno jedno 200-300 godina robije. Mogao bih vam do sutra nabrajati "dobra djela" naseg prvog pravoslavnog biskupa i njegove kamarile,ali ne mogu vise.

 20. Medvedić Gricko says:

  Ta 3 lika sa slike gore, niko od njih nije Srbskog roda !

 21. Pozuri polako says:

  @kivi; to sto si toliko gledao neki lik na filmu nista ne znaci, pogotovo ako nista ne znas o njegivom licnom zivotu, afinitetima, ciljevima, ambicijama. Autor teksta se sluzi dostupnim podacima, informacijama, ukrsta ih iz raznih izvora, deponjuje, analizira.Zgrazavanje nad necim sto se ne uklapa u nas forma mentis nije razlog za vristanje,pljuvanje i histerisanje,vec samo pokusaj da se stvari prikazu onako kakve jesu, koristeci cinjenice. Puko komentarisanje necega sto vodi ka definisanju nepoznavanja materije nigde ne vodi, pa tako i u ovoj temi treba biti iskren i argumentovan.Na slucaju Manojlovica postoje podaci da je clan srpskog elitistickig drustva masonerije (u knjizi M Lopusine "Tajna drustva u Srbiji"). Kao ljubitelju filmske umetnosti nije dovoljno izrazavati sopstvene impresije i simpatije bez ne razumevanja poruke koji sam film nosi. Analiza pokazuje da poslednji filmovi Bjeligrlica i citave njegove ekipe, vodi u novo jugoslivenstvo, od Montevidea do Bicemo prvaci sveta.Niste to prepoznali??? Nasi "proslavljeni filmski stvaraoci" (ceska skola,Kusturica je shvatio prevaru), Paskaljevic, Markovic su svojim opusom dobili medj, nagrade ali su na najgori moguci nacin predstavili narod i drzavu.To je sustina citave price.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *