СОРОШЕВЕ МАРИОНЕТЕ и српска пропаст

СОРОШЕВЕ МАРИОНЕТЕ и српска пропаст

20 јуна 2015

Soros marionete 344Марионетски режими су тријада марионете на власти, НВО агената као „чувара морала“ и моћних финансијера из сенке.

Видовитост Ђерђа Шороша се најбоље види у профитабилности његових инвестиција. Финансирањем НВО агената, новинара, квази-политичара и набеђених културних радника на сваки уложени долар зарадио је хиљаду.

Реална вредност предузећа и националних добара опљачканих под плаштом „транспарентне приватизације“ процењена је на 400 милијарди долара. Само су рудна богатства окупираног Косова процењена на 1,000 милијарди долара. Укупно инвестирање правих креатора рата у бившој СФРЈ се мери (само) милионима долара. Ратни профит 1:1,000.

Представљен јавности као „богаташ и филантроп“, Ђерђ (Gyorgy Schwartz) је постао активан у некадашњој Југославији пред почетак рата. Ђерђова мрежа у Србији направљена је куповином (финансирањем) личности из јавног живота. Пажљивом селекцијом издвојенe су подобне особе из Цркве, политике, економије, културног, политичког и медијског живота.

Кључна улога припала је поткупљеним ликовима бившег ДБ-а, са Наташом Кандић на позицији „плеја“. Фондација отвореног друштва, Фонд за хуманитарно право, Хелсиншки одбор, Београдски круг, Центар за антиратну акцију, НУНС, АНЕМ и Отпор су само видљиви део Ђерђовог култа у Србији.

Невидљиви сорошитски фронт се показао далеко опаснијим по Србију. Ђерђови „спавачи“ су годинама функционисали по принципу џихадистичких ћелија. Личности из спорта, културе, уметности и СПЦ своје ничим заслужене успехе у каријери имају захвалити једино оданости онима који су им то омогућили.

Само поглед на кљакавог Дивца и његову НБА каријеру довољан је да се схвати модус операнди сорошита. Култ је својим неталентованим, али изузетно оданим „спавачима“ изградио каријере, које су сорошити одрадили издајом свог народа.

Владе Дивац као НБА „звезда“ није усамљен случај. Врхунски „уметници“ као што су Мики Манојловић и слична екипа шарлатана су својим преданим радом на уништењу културе свели менталитет нације на ниво на коме се сада налази.

Уметност по наруџбини – поготово филмска, због своје велике пријемчивости, креирањем погодних филмова омогућила је креирање наказности целе нације. Када је било потребно да се Срби прикажу као ратни злочинци, снимљен је „Лепа села лепо горе“, испраћен одговарајућим наградама за „уметничко дело“. Уништење морала српске омладине имамо захвалити ремек-делима као што су „Ране“.

Када је било потребно да Срби – осим ратних злочинаца и нарко-дилера добију епитет курви и перверзњака, снимљени су „Клип“ и фамозни „Српски филм“. Када је запад проценио да су Срби на реду за педеризацију, уследило је још једно ремек-дело „Парада“.

Суноврат морала нације најбоље се може видети на кључним институцијама. Елита једног народа нису политичари, тајкуни и певаљке, већ они који су по вокацији задужени за израду националне стратегије и креирање државне политике – Академија и Црква.

Моћ култа је своје најразорније дејство показала тихим разарањем кључних стубова друштва. САНУ је својим (не)деловањем давно заслужила епитет Сорошева Академија Наука, а слична судбина задесила је и Цркву.

СПЦ која је кроз векове турске окупације била последњи бастион нације, срозана је на погрдни опис Сорошеве Православне Цркве. Једина гора ствар од Патријарха кога народ зове „напрдњачки поп“ је – први Православни „бискуп“.

Почасну титулу првог Православног „бискупа“ доделио је владика Захумско-Херцеговачки Григорије сам себи, у изјави за БН ТВ. Изјава дата у Дубровнику није последица лапсуса, нити пусте жеље – већ озбиљних намера Григорија да Србе преведе у Католике.

Подржан од стране мрачних сила, владика Григорије постао је врло утицајни члан, јавности познат по свом залагању припајању СПЦ Ватикану. Као предводник 54-о члане делегације бивше СПЦ, Григорије је пожурио да се додвори свом будућем газди – Католичком Папи. Његова изјава довољно јасно сведочи о његовим поганим намерама превођења Срба у Католике:

„Папа Фрања је глава Хришћанске Цркве у свету“

Сорошитске НВО као „чувари морала“ су задужени за (не)хуману еутаназију преживелих остатака нације. Канцерогена улога страних агентура је препозната и законом санционисана у Русији, где се НВО као страни агенти трпају у затвор и судски процесуирају. У Србији то нажалост није случај, а последице су видљиве на сваком кораку.

Примарни задатак сорошитских НВО је разарање нације изнутра. У колаборацији са сорошитима који се налазе на маргинама политичког живота, користе сваку прилику за свој тровачки рад, увек максимално подржан од мејнстрим медија.

Синхронизованим и константним нападима, сорошитске НВО представљају ударну песницу својих финансијера. Користећи се асиметричним методама, провокацијама, медијским спином и безочним лажима, ударни батаљони Наташе Кандић поштено зарађују сваки долар уплаћен од стране шиптарских нарко-картела.

Награда за разбијање државе, нације и морала не долази само у новцу и привилегијама, већ и добијеним орденима. Финансијска страна издајничке приче није нимало занемарљива.

Само је НВО „мајка Сребренице“ украла 200,000 евра, а месечна плата од 4,000 КМ, што је око 2,000 евра тешко се може назвати минималцем. Наташа Кандић ипак држи рекорд – приватизовање РЕКОМ-а је донело милионе на њен банкарски рачун.

Моралне вредности Наташе Кандић препознао је и у свету чувени Брејвик (масовни убица), који ју је лично истакао на суђењу као једну од главних особа које су га инспирисале за „хуманитарни рад“.
Морбидност привилегованог третмана сорошитског култа најбоље се огледа у чињеници да државни буџет издваја годишње новца за НВО колико и за науку. 2012-е године за НВО је из буџета издвојено 7,7 милијарди, а 2013-е „скромних“ 14,38 милијарди.

Финансирањем сорошита и НВО, српски народ финансира сопстевну пропаст. Тешку артиљерију сорошитског култа можете видети на мејнстрим медијима увек – када је потребно завити народ у црно. О каквим се „моралним громадама“ ради најбоље говори чланак Мајора Горана Митровића:

„Британски редов на – белој црти“
———————————————————————————————————–

http://www.vaseljenska.com/vesti/raskrinkavanje-lopova-majka-srebrenice-ukrala-200-hiljada-evra/
http://www.vaseljenska.com/misljenja/evo-kako-je-natasa-kandic-privatizovala-rekom-kako-je-zaradila-milione/
http://www.pecat.co.rs/2010/08/dzordz-soros/
http://www.vaseljenska.com/vesti/preobrazenje-vladika-grigorije-postao-biskup
http://hellasfrappe.blogspot.com/2013/03/rothschild-soros-octopus-over-balkans.html
http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/grigorije-dolazak-pape-u-sarajevo-je-ohrabrujuca-poruka/
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ekonomija/179853/Kosovo-lezi-na-1000-milijardi-dolara

(Периша Рељић / Инфо.анонимни)

KOMENTARI22 коментара

 1. Špricoje says:

  doći će njihov kraj i propast njihovim pokradenim parama za njihovog života

 2. Markoni says:

  Divac i Manojlovic! Covek da ne poveruje da su oni toliki supljoglavci. Kako ih nije sramota izaci na svetlost dana u Srbiji?

 3. mister Tucoprc says:

  Stvarno, gledao sam ko mlađi Divca u NBA i pitao sam se kako onako trapav uopšte opstaje tamo i to u ponajboljim ekipama, a totalno odudara od amera po brzini i preciznosti...i eto odgovora posle toliko godina, Seros mu je dao to da bi za uzvrat bio njegova lutka

 4. Apis says:

  DA LI STE PRIMETILI? AKO SPOMENETE IME VUČIĆA U NEGATIVNOM KONTEKSTU TA STRANICA ODMAH NESTANE. GDE BI NAM BI KRAJ DA JE NESRETNIK TAKO ENERGIČAN I SPRETAN U DRŽAVNIM POSLOVIMA.

 5. мудријаш says:

  сећате ли се скандала са Дивчевом женом и бутиком "високе моде" у ЛА? када су ухваћени да продају лажњаке а не оригинале...? епилога није било...нико није заглавио затвор...то је решено погодбом - дивац циа агент, ради на штету срба и добија паре и прилику да пљачка по србији, а жена ослобођена....

 6. Никола Пејаковић says:

  Da ti kazem, glup si kao k...c i nista ne razumes. Koristis se poluistinama i lazima. Negde nabodes isitinu, ali u toj tvojoj glavi ona se gubi u gomili predrasuda. Takvi Srbi, kao ti, samo nanose stetu nasem narodu. Iako si u 70 posto stvari u pravu, voleo bih da prestanes da pomazes svome narodu svojim plitkoumnim analizama, jer ne vidis da gazis i nevine. Znam da stati neces, ali da znas - glupost se sakriti ne moze, obrati paznju...

 7. Anon Serbia says:

  Draga gospodjo Nikolija Pejakovic, ako si vec toliko hrabra da vredjas i pretis po komentarima - imate li hrabrost gospodjo Nikolija da pretnju izgovorite do kraja?

 8. Luckyone says:

  Zalosno je da se ovakvi clanci objavljuju nazalost papir trpi sve jedina je sreca sto je citanost ovakvih glupih clanaka relativno mala a pisac je na tako niskom kulturnom nivou da se sluzi vredjanjem pojedinaca i verovatno samo njegova majka moze da se divi njegovim zalosnim pokusajima da bude novinar. Takvi novinari srpskom narodu nisu potrebni.

 9. cccc says:

  Doticni Srpski sljam je manjina,a u demokratiji vazi princip;ima li smisla govoriti o slobodi manjine koja zagovara neslobodu vecine! Ne zaboravimo kako je divac zapoceo svoju sorosevsku karijeru.Tako sto je vrativsi se iz Amerike poceo da se posipa pepelom,odlazi na grob jednog ustase(jer drazen petrovic je za svakog Srbina iz Hrvatsko to),dobiva sakramente od biserke itd...Ucinio je to doduse i Teodosic posjetom ustaskom domu(ostaje da vidimo sa kojom namjerom).

 10. bojan says:

  Sram te bre bilo, odaberi malo koga pljujes i zbog cega. Magarac jedan, ti si nasao da delis lekcije. Pu djubre...

 11. bojan says:

  ...i zaboravio sam, ako je neko naneo stetu ovoj drzavi u svakom smislu, i moralno i svakako to ste vi glupi radikali; da smo vas slusali danas ne bi ni postojali, bagro glupa!!

 12. odgovor-bojani says:

  Draga Bojana! Svoje postojanje verovatno zahvaljujes rajinskom tipu srbina kao i gore navedeni tipovi.A i to vam je samo privremeno.Rajinski tip(Cvijic,Loznica)obelezen servilnoscu,ulagivanjem,podloznoscu,precenjivanjem neprijatelja(nekad turaka sad amerika),materijalni interes na prvom mestu... Po recniku bi se reklo da ste emancipovani u turskoj,i ne zaboravite moto ovog sajta;ISTINA OSLOBADJA!

 13. Babana says:

  Vi ste jugosloveni prokleti , najvece zlo koje postoji u Srpskoj drzavi! Palite se na istine koje Srbi argumentovano saopste, na cinjenice, dokaze. Mrzite sve sto je Srpsko, a neprijatelju se uvlacite u guzicu. Sta je neistina u ovom tekstu? Ove smrdljive NVO bi svaka normalna vlast zatvorila i sudila im za izdaju zemlje i raspirivanje mrznje prema Srbima! A picousta kucka ih juce prima u svoje kancelarije! Prokleta govna, odlazite iz Srbije, ostavite Srpski narod da zivi sam. Imate Bosnu, Hrvatsku, Albaniju...

 14. rale says:

  Sve ce to doci na naplatu,imena tih govana nije vredno ni spominjati!!!

 15. Миливоје Кузмановић, univ. dipl. oec. says:

  Григорије се мало бави вјером нашом православном. Више се бави лицемјерјем и бизнисом. Далеко је његов начин живота од монашкога. Стил живота му је исти као код католичких бискупа. Дотјерана брада, модерна фризура, скупоцјене ципеле, кошуље и ташне! Зашто се не угледа на наше честите Владике и свештенике.

 16. kivi says:

  Divac i Miki Manojlovic su Srbi na koje je ponosan nas narod,prvi put vidim da neko pljuje po ljudima koji su ostavili toliko traga ,svako u svom poslu.Tog Mikija i Vladu gledam dugi niz godina,ti ljudi su mi doneli puno srece ,smeha,ponosa.....Nerazumem cilj i nameru da se dokazani umetnik isportista blate.Treba da verujem nekom koji ima skrivene namere ,stranackom,religijskom zadatku ,sta vec ili svom iskustvu,zivotu,svojim godinama 42 ,satima i satima provedenim ispred ekrana ili uzivo sa OVA DVA VELIKA UMETNIKA.To sto je otisao posle toliko godina na grob Drazena Petrovica govori koliki je covek,otisao kod jako dobrog prijatelja i brata dok se nisu pojavili ljudi kao vi g.Perisa pa poceli da truju,pa smo imali rat.Meni kao Srbinu je zao tog Drazena,sto ga nisam duze gledao kako igra,sto su ga zatrovali Hrvati mrznjom.Mlad covek,tako mislio da treba,veliki kosarkas.Sta bi bilo sa svima nama da nije bilo rata?jel ima neko posteno da kaze da mu je bolje?Izvinte a ko ste vi gospodine Perisa?

  • milovan says:

   @kivi:Ako si gledao Divca i D.Petrovica(bar tako kazes),morao si videti kako Divac otima sahovnicu Drazanu.To je bila poslednja utakmica YU-reprezentacije.Tvoja zalba za YU i ne samo tvoja je Problem svih nas.Takve bi trebalo poslati o drznom trosku Tri meseca u Hrvatsku da promovises malo Jugoslovenstvo. Kad se vratis pisi nam kako je bilo.

 17. mrki says:

  Faširati i baciti u Dunav ribicama ili u zoo vrt.

 18. Enzo says:

  Miki Manojlovic se nikada nije deklarisao kao Srbin. On je Vlah kao i Nikola Kojo i Nikola Djuricko. Prosjecni glumci koji lete visoko.

 19. role zarolaj says:

  Don Grigorije hercegovacko-zahumski. Jeste li znali da jedini srpski produkt koji mozete kupiti u Dubrovniku je vino iz manastira Tvrdos,istog manastira u kojem se skladistilo oruzje SDS-a i odakle je vodjena propaganda mrznje i unistenja Dubrovnika. Ko je citao Gricku vjesticu prepoznace previse slicnosti izmedju Jezuita(crnomantijasa)koji huskaju,zavadjaju i naoruzavaju narode da bi se ratovi vodili,a kad su ratovi onda je i nesreca,a gdje je nesreca tu je i crkva najprisutnija i tako u krug. Inace nas maneken Grigorije je rasturio mnogo brakova po Hercegovini jer je sa svojim modernim izgledom,visinom od skoro 2 metra i moci,kako finansijskom tako i politickom,vrlo pozeljna licnost medju zenama svih vjera. Inace nas Biskup voli i malo bijelim da se cacne po nosu,ali nemojte to nikome da pricate,nije lijepo.Sreca vasa pa ne poznajete Grigorijeve podanike u manastiru Tvrdos,zeludac bi vam se prevrnuo.Drustvo s kim je Grigorije najvise vremena provodio zadnjih 10-15 godina je sada u zatvoru(vecina) zbog organizovanog kriminala i imaju zajedno jedno 200-300 godina robije. Mogao bih vam do sutra nabrajati "dobra djela" naseg prvog pravoslavnog biskupa i njegove kamarile,ali ne mogu vise.

 20. Медведић Грицко says:

  Та 3 лика са слике горе, нико од њих није Србског рода !

 21. Pozuri polako says:

  @kivi; to sto si toliko gledao neki lik na filmu nista ne znaci, pogotovo ako nista ne znas o njegivom licnom zivotu, afinitetima, ciljevima, ambicijama. Autor teksta se sluzi dostupnim podacima, informacijama, ukrsta ih iz raznih izvora, deponjuje, analizira.Zgrazavanje nad necim sto se ne uklapa u nas forma mentis nije razlog za vristanje,pljuvanje i histerisanje,vec samo pokusaj da se stvari prikazu onako kakve jesu, koristeci cinjenice. Puko komentarisanje necega sto vodi ka definisanju nepoznavanja materije nigde ne vodi, pa tako i u ovoj temi treba biti iskren i argumentovan.Na slucaju Manojlovica postoje podaci da je clan srpskog elitistickig drustva masonerije (u knjizi M Lopusine "Tajna drustva u Srbiji"). Kao ljubitelju filmske umetnosti nije dovoljno izrazavati sopstvene impresije i simpatije bez ne razumevanja poruke koji sam film nosi. Analiza pokazuje da poslednji filmovi Bjeligrlica i citave njegove ekipe, vodi u novo jugoslivenstvo, od Montevidea do Bicemo prvaci sveta.Niste to prepoznali??? Nasi "proslavljeni filmski stvaraoci" (ceska skola,Kusturica je shvatio prevaru), Paskaljevic, Markovic su svojim opusom dobili medj, nagrade ali su na najgori moguci nacin predstavili narod i drzavu.To je sustina citave price.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u