ŠOVINISTA KARAMARKO: Srbima ne treba dati podršku za EU

ŠOVINISTA KARAMARKO: Srbima ne treba dati podršku za EU

14 marta 2014

Karamarko-u-osmoj-izbornoj-jedinici_ca_large„Zbog svega što je pravni tim Srbije izneo u tužbi protiv Hrvatske za genocid povlačenje bezrezervne podrške Srbiji na njenom putu u EU svakako je jedna od mera o kojoj treba razmisliti”, izjavio je predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko u petak uveče u Virovitici.

Karamarko tvrdi da se Srbija služi nedopustivim sredstvima u Hagu. ”Dosta je tog iživljavanja na našoj borbi za slobodu”, konstatovao je lider hrvatske opozicije. Karamarko je još rekao da je Oluja bila ”legitimna akcija oslobađanja hrvatskog teritorija od okupatora, a ne akcija etničkog čišćenja”.

Nešto pre Karamarka predlog da se razmisli o podršci Srbiji na njenom evropskom putu izneo je i Vladimir Šeks, koji je zatražio da se ”upozori Srbija i da potpora njenom ulasku u EU nije bezrezervna”.

To je prvi put od ulaska Hrvatske u EU da neki hrvatski političari, doduše iz opozicije, dovode u pitanje podršku za ulazak Srbije. Očito, odnosi Hrvatske i Srbije za hrvatsku desnicu ponovo postaju tema broj jedan uoči evropskih izbora. Izuzetno se menja i stav HDZ-a, koji se u godinama kada je bio na vlasti zalagao da Srbija što pre uđe u EU, a saradnja u regionu bila je i jedan od preduslova da Hrvatska uspešno završi pregovore sa Briselom.

Sadašnja leva hrvatska vlast, od predsednika Ive Josipovića do premijera Zorana Milanovića, daju bezrezervnu podršku Srbiji na njenom evropskom putu. Suđenje u Hagu komentarisao je i Josipović, rekavši da srpska kontratužba neće uspeti. Na pitanje kako komentariše što u Hagu srpska strana koristi stanovišta njegovog glavnog analitičara Dejana Jovića hrvatski predsednik je rekao da ”od toga nema puno koristi”.

(Novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. velimir says:

    POZDRAVLJAM TVOJU INICIJATIVU AKO STE VI NAPRAVILI GREŠKU NEMOJ DOZVOLITI DA I NAŠI NEPISMENI POLITIČARI TO URADE. VEĆINA STANOVNIKA SRBIJE BI POZDRAVILA TU TVOJU INICIJATIVU KADA BI U EVROPSKOM PARLAMENTU PREDLOŽIO DA NAM SE ZABRANI ULAZAK U NACISTIČKU EU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *