ШОВИНИСТА МИЛАНОВИЋ у сукобу са целим регионом!

ŠOVINISTA MILANOVIĆ u sukobu sa celim regionom!

18 oktobra 2015

milanovic (1)Otkako su mađarski vojnici u subotu četrdeset minuta nakon ponoći zatvorili granicu i razvukli bodljikavu žicu hiljade izbeglica Hrvatska je usmerila prema Sloveniji. Slike na mađarsko-hrvatskoj granici krajnje su dramatične, jer su na mađarskoj strani vojnici i policajci naoružani do zuba i samo se na legalnim prelazima puštaju oni koji žele da zatraže azil. Mađarska je u međuvremenu uvela i nadzor na granici sa Slovenijom.

U Hrvatskoj sve više vlada uverenje da je samo pitanje dana kada će, bez obzira na čvrst stav sadašnje vlade, biti zatvorene i hrvatske granice. Pretpostavlja se da će u slučaju pobede HDZ-a početi odmah i pripreme da se obezbedi hrvatska granica upućivanjem vojske, a konačna odluka biće donesena zavisno od stava Austrije i Nemačke koliko će dugo da drže otvorene granice.

Izbeglice iz Slovenije nastavljaju put u Austriju, gde je takođe policija u većem broju raspoređena na granici. Incidenata zasada nema, sve protiče mirno, ali vlada i neizvesnost hoće li i kada granice da zatvore Austrija i Nemačka.

Na dva granična prelaza u Sloveniji, u subotu ujutro, iz pravca Čakovca u Hrvatskoj prvo su pristigla dva autobusa još u 8 časova, a nakon toga još desetak. Nakon registracije izbeglice su upućene u prihvatne centre širom Slovenije. Prvog dana nakon zatvaranja mađarske granice, očekuje se više od 2.000 izbeglica, a Slovenija je spremna dnevno primiti najviše 8.000 ljudi. U međuvremenu je obustavljen železnički saobraćaj između Slovenije i Hrvatske.

Hrvatski premijer Zoran Milanović ponovo je izvređao komšije, smeštajući ih na Balkan, uz komentar „to je jedan zatvoreni svet, svet koji ne vidi preko ograde“. Kao prirodne saveznike Hrvatske naveo je Austriju i Nemačku i oštro kritikovao Mađarsku zbog zatvaranja granice. – Pitao sam na Evropskom veću da li graditi ogradu i rekli su mi „nemojte to raditi“. Sada se vidi ko je organizovana država, a ko zbog svojih palanačkih interesa gradi zidove. I biće mu žao zbog toga. Ti ljudi imaju i svoje saveznike u Hrvatskoj – rekao je Milanović, aludirajući na HDZ.

Krajnje politički neukusnu izjavu dao je i potpredsednik hrvatske vlade Ranko Ostojić poručivši Kolindi Grabar Kitarović da se „lako može dogovoriti oko migranata sa svojim prijateljima iz Beograda. Ona sa njima ima ionako vrlo dobre odnose i sa njima razgovara u Njujorku“. Ostojić je upozorio i Mađarsku zbog dugih cevi i vojnih vozila…

(Večernje novosti)

KOMENTARI4 komentara

 1. Fred says:

  Milanović je legenda! Ne jebe živu silu. hahahaha

 2. Dani says:

  Jest'stisno mindzu u PM,buahhhaahhaahhhaaaa...KONJINA NA KVADRAT a pritom i SRBIN,pi.

 3. Fred says:

  Ma car samo takav!!! Ljudina! :-D

 4. Dux says:

  Milanović glumi facu, a u suštini retard!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *