ШПАНЦИ КРИТИКУЈУ СВОГ ПИЛОТА: Шта је тражио поред Шојгуовог авиона?

ŠPANCI KRITIKUJU SVOG PILOTA: Šta je tražio pored Šojguovog aviona?

17 avgusta 2019

Čitaoci lista „El konfidensial“ (El Confidencial) dali su svoju ocenu o incidentu iznad Baltika kada se španski lovac F-18 iz sastava NATO približio avionu ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua. Oni su svoja razmišljanja izrazili u komentarima ispod teksta koji je izašao pod naslovom — „Španski NATO lovac oteran od aviona ministra odbrane Rusije“.

„Zapadne granice ’nove Ruske imperije‘ nisu oblast koja dotiče naše strateške interese. Rusija nije naš konkurent, pre je uvoznik naših proizvoda“, napisao je korisnik koji se potpisao nadimkom „ITURBIDE“.„Stvar je u tome što Španci nemaju šta da traže na Baltiku. Šta smo tamo izgubili? Rusija nam nije ni neprijatelj niti prijatelj“, podržao ga je korisnik pod nadimkom „FRAMONTANO“.

„Na neutralnoj teritoriji to je uobičajeno – štititi avion u kojem se nalazi zvaničnik takvog nivoa. Zar duge države postupaju drugačije?“, pitao je korisnik koji se potpisao nadimkom „EU EUEU“.

Međutim, bilo je i onih koji su i drugačije mislili. Oni su smatrali da je prisustvo španskog lovca na Baltiku opravdano.„Šta mi radimo na granici Evrope, hiljade kilometara od Španije? Štitimo Evropu od najstrašnije opasnosti za demokratiju. Rusija je država koja napada na sve svoje susede: na Čečeniju, na Gruziju, na Ukrajinu“, napisao je korisnik „TOMÁS VALIENTE“, koji očigledno ne zna da je Čečenija deo Rusije više od 200 godina.

Korisnik pod nadimkom „3DPROCESSOR“ je dodao da Španija ispunjava svoje obaveze pred NATO i da „drži front protiv ruskog medveda“.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da se incident dogodio kada je avion sa ministrom, u pratnji dva lovca Su-27 Baltičke flote Rusije, iz Kalinjingrada leteo u Moskvu. Avionu, u kojem se nalazio Sergej Šojgu, pokušao je da se približi F-18, ali su piloti ruskih lovaca oterali NATO avion, ne dozvoljavajući mu da se približi.

KOMENTARI2 komentara

  1. Orthodox says:

    Pa prišao da vidi, kako izgleda Avijon 5 generacije jer nije mogao da se načudi čudu.

  2. A akoM says:

    Španjolci rade što USA(i njihov šef)kaže,pa tako i taj pilot!A ovaj put su htjeli Rusima pokazati da znaju da je u tom avionu Šojgu,tj.da puno toga znaju i mogu saznati,tj.da imaju sredstva za to,tj.da su moćni!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *