ШПАНЦИ ПОРУЧИЛИ НЕМЦИМА: „Да ли сте нормални? Сећате ли се шта се десило кад сте слали тенкове на Русију?“

ШПАНЦИ ПОРУЧИЛИ НЕМЦИМА: „Да ли сте нормални? Сећате ли се шта се десило кад сте слали тенкове на Русију?“

24 јануара 2023

Немци су некада слали тенкове да пуцају на Русе, сада би и њихови унуци могли да направе исту грешку. Овакву тачку гледишта изнео је шпански новинар и писац, стручњак за међународну политику Рафаел Пох де Фелиу.

Од Хладног рата, Поцх де Фелиу се специјализовао за проучавање догађаја и политике у вези са Русијом, Немачком и Kином. Чак је неколико година живео у Москви, што му даје увид у психологију Руса, а на основу његових сазнања, новинар је упозорио Немачку и друге европске земље, да не шаљу тенкове „Леопард“ у Украјину.Он је подсетио, да је Немачка поново уједињена пре три деценије, само захваљујући здравом разуму и великодушности Москве. Сада, тридесет година касније, политички синови Хелмута Kола и унуци оних који су извршили инвазију на СССР 1941., расправљају о могућности „бацања“ немачке војне опреме у борбу против Русије.

Штавише, планирано је да тенкови буду послати у Украјину – једно од главних попришта масакра, који је Немачка спровела током Другог светског рата.

Стручњак примећује, да ће Леопарди, ако буду послати у Украјину, напредовати по траговима које су пре много година оставили немачки „Тигрови“ и „Пантери“, преко костију више од двадесет милиона Руса.

„Да је неко у октобру 1990. године, у јеку прославе поновног уједињења Немачке, рекао да ће већ за једну генерацију, немачки тенкови поново крочити на ову земљу, сматрали би га лудаком.“

Међутим, данас се озбиљно разматра питање слања тенкова, иако немачки канцелар Олаф Шолц не жури да то уради, он не пориче такву могућност. Истовремено, многи политичари и новинари врше притисак на њега оптужујући га за кукавичлук, и поручују да „Леопарде“ што пре треба предати Kијеву.

„Унуци оних који су поражени код Стаљинграда поново шаљу тенкове да пуцају на Русе? Ови људи су изгубили свако памћење и сваку уздржаност. Ово је тренутак историјске одговорности Немачке“, изнео је своје виђење ситуације шпански новинар.

Он је сумирао, да је оно што се данас дешава у Европи, чисто лудило. Поцх де Фелиу се пита, да ли су полудели они који заговарају слање немачких тенкова у борбу против руске војске?

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI4 коментара

 1. Velika Metla says:

  Очигледно да су заборавили. Потсетиће их Руси, без бриге. Него, боље да очисте паркинге испред Х-маркета за руске Армате. Да им их не би Руси чистили.

 2. Petrovgrad says:

  Pre će biti da Nemci čekaju Ruske rakete iznad Berlina, nego Rusi Nemačke tenkove ispred Moskve. Car Putin je rekao Rusi više neće dozvoliti da ratuju na svojoj teritoriji. Može recimo u Zagorje, Kranjska Gora, doline Vardara, pa sve do Branderburške kapije ili Hajt Parka, ili Jelisevskim poljima,.....

 3. Milutin says:

  Proročanstvo deda Miloja:... a Nemačka će biti sva u jendecima. I Nemci će dolaziti kod nas da mole za hranu...

 4. Gagi says:

  Moraju Nemci TO. Oni su trinaesto prase u mocnoj katolickoj hijerarhiji. Uvek je ta mesavina naroda sluzila za prljave poslove i odstrel. Sto "saveznici" bas toliko bombardovase Drezden, gde se dedose Luzicki Srbi. Nego, opet ce neduzan narod da izgine da bi Rim opstao, oni se kroz celu istoriju bave ezoterijom i "prinose zrtve" i piju tudju krv da bi opstali. Kao sto vidimo, TIME se bave i ovi Americki zvanicnici. Ista je to ekipa, vekovima unazad. Hitler je kao pao sa nebesa da unakazi taj narod. Nisu ga stvorili mocni Rimski kanali, naravno, moralo je to malo da se zamrsi sa novom ideologijom i teskim glupostima (bas isto kao komunizam) da bi se obican i neuk narod sludeo i prevario. Vrlo je interesantno, sve te nove ideologije OBAVEZNO se primenjuju uz tesko nasilje. Ista prica je danas sa Ukrajinom, neka nova ideologija i potkupljeni izvrsioci tog plana. Jedino me strasno cudi, da li je moguce da Rim nema vise, da li su im presusili kreativnost i masta. Ako se bolje pogleda, Car Putin danas nema dostojnog protivnika, sve su ovo danas lelemudi i lencuge koji uzivaju zasluge svojih pametnih i hrabrih kolonizatorskih prethodnika. Slicno se desava kod nas, oni koji nikada nisu osetili miris baruta i ljudske krvi, danas su najveci junaci i velicine kod svojih (parama) zadovoljnih zenica, narodu su odvratni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u