ШПАНЦИ ПОРУЧИЛИ НЕМЦИМА: „Да ли сте нормални? Сећате ли се шта се десило кад сте слали тенкове на Русију?“

ŠPANCI PORUČILI NEMCIMA: „Da li ste normalni? Sećate li se šta se desilo kad ste slali tenkove na Rusiju?“

24 januara 2023

Nemci su nekada slali tenkove da pucaju na Ruse, sada bi i njihovi unuci mogli da naprave istu grešku. Ovakvu tačku gledišta izneo je španski novinar i pisac, stručnjak za međunarodnu politiku Rafael Poh de Feliu.

Od Hladnog rata, Poch de Feliu se specijalizovao za proučavanje događaja i politike u vezi sa Rusijom, Nemačkom i Kinom. Čak je nekoliko godina živeo u Moskvi, što mu daje uvid u psihologiju Rusa, a na osnovu njegovih saznanja, novinar je upozorio Nemačku i druge evropske zemlje, da ne šalju tenkove „Leopard“ u Ukrajinu.On je podsetio, da je Nemačka ponovo ujedinjena pre tri decenije, samo zahvaljujući zdravom razumu i velikodušnosti Moskve. Sada, trideset godina kasnije, politički sinovi Helmuta Kola i unuci onih koji su izvršili invaziju na SSSR 1941., raspravljaju o mogućnosti „bacanja“ nemačke vojne opreme u borbu protiv Rusije.

Štaviše, planirano je da tenkovi budu poslati u Ukrajinu – jedno od glavnih poprišta masakra, koji je Nemačka sprovela tokom Drugog svetskog rata.

Stručnjak primećuje, da će Leopardi, ako budu poslati u Ukrajinu, napredovati po tragovima koje su pre mnogo godina ostavili nemački „Tigrovi“ i „Panteri“, preko kostiju više od dvadeset miliona Rusa.

„Da je neko u oktobru 1990. godine, u jeku proslave ponovnog ujedinjenja Nemačke, rekao da će već za jednu generaciju, nemački tenkovi ponovo kročiti na ovu zemlju, smatrali bi ga ludakom.“

Međutim, danas se ozbiljno razmatra pitanje slanja tenkova, iako nemački kancelar Olaf Šolc ne žuri da to uradi, on ne poriče takvu mogućnost. Istovremeno, mnogi političari i novinari vrše pritisak na njega optužujući ga za kukavičluk, i poručuju da „Leoparde“ što pre treba predati Kijevu.

„Unuci onih koji su poraženi kod Staljingrada ponovo šalju tenkove da pucaju na Ruse? Ovi ljudi su izgubili svako pamćenje i svaku uzdržanost. Ovo je trenutak istorijske odgovornosti Nemačke“, izneo je svoje viđenje situacije španski novinar.

On je sumirao, da je ono što se danas dešava u Evropi, čisto ludilo. Poch de Feliu se pita, da li su poludeli oni koji zagovaraju slanje nemačkih tenkova u borbu protiv ruske vojske?

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  Očigledno da su zaboravili. Potsetiće ih Rusi, bez brige. Nego, bolje da očiste parkinge ispred H-marketa za ruske Armate. Da im ih ne bi Rusi čistili.

 2. Petrovgrad says:

  Pre će biti da Nemci čekaju Ruske rakete iznad Berlina, nego Rusi Nemačke tenkove ispred Moskve. Car Putin je rekao Rusi više neće dozvoliti da ratuju na svojoj teritoriji. Može recimo u Zagorje, Kranjska Gora, doline Vardara, pa sve do Branderburške kapije ili Hajt Parka, ili Jelisevskim poljima,.....

 3. Milutin says:

  Proročanstvo deda Miloja:... a Nemačka će biti sva u jendecima. I Nemci će dolaziti kod nas da mole za hranu...

 4. Gagi says:

  Moraju Nemci TO. Oni su trinaesto prase u mocnoj katolickoj hijerarhiji. Uvek je ta mesavina naroda sluzila za prljave poslove i odstrel. Sto "saveznici" bas toliko bombardovase Drezden, gde se dedose Luzicki Srbi. Nego, opet ce neduzan narod da izgine da bi Rim opstao, oni se kroz celu istoriju bave ezoterijom i "prinose zrtve" i piju tudju krv da bi opstali. Kao sto vidimo, TIME se bave i ovi Americki zvanicnici. Ista je to ekipa, vekovima unazad. Hitler je kao pao sa nebesa da unakazi taj narod. Nisu ga stvorili mocni Rimski kanali, naravno, moralo je to malo da se zamrsi sa novom ideologijom i teskim glupostima (bas isto kao komunizam) da bi se obican i neuk narod sludeo i prevario. Vrlo je interesantno, sve te nove ideologije OBAVEZNO se primenjuju uz tesko nasilje. Ista prica je danas sa Ukrajinom, neka nova ideologija i potkupljeni izvrsioci tog plana. Jedino me strasno cudi, da li je moguce da Rim nema vise, da li su im presusili kreativnost i masta. Ako se bolje pogleda, Car Putin danas nema dostojnog protivnika, sve su ovo danas lelemudi i lencuge koji uzivaju zasluge svojih pametnih i hrabrih kolonizatorskih prethodnika. Slicno se desava kod nas, oni koji nikada nisu osetili miris baruta i ljudske krvi, danas su najveci junaci i velicine kod svojih (parama) zadovoljnih zenica, narodu su odvratni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *