ШПАНИЈА ДОБИЛА НОВОГ ПРЕМИЈЕРА!

ŠPANIJA DOBILA NOVOG PREMIJERA!

30 oktobra 2016

615691_2016-10-29t200603z-329737519-s1beujuypvac-rtrmadp-3-spain-politics_f

Lider španskih konzervativaca Marijano Rahoj dobio je u subotu podršku u parlamentu za sastavljanje vlade čime je okončana desetomesečna politička blokada tokom koje Španija nije imala potpuno funkcionalnu vlast.

– Najaviću sastav Vlade u utorak popodne, a članovi će dati zakletvu u petak. Već sam razgovarao sa kraljem – rekao je novi mandatar nakon glasanja u Parlametu.

On će, kako prenosi AP, najverovatnije sutra položiti zakletvu pred kraljem Felipeom VI.

Rahojeva Narodna partija desnog centra formiraće manjinsku vladu pošto je dobila podršku manje stranke građana i prećutnu podršku mnogih socijalista koji su se uzdržali od glasanja protiv.

Rahoju je bila potrebna prosta većina u parlamentu od 350 mesta, a dobio je 170 glasova za, dok je 111 poslanika glasalo protiv, dok je 68 bilo uzdržano.

Ovo je drugi pokušaj glasanja o poverenju Rahoju pošto su u petak socijalisti glasali protiv njega, ali su pristali da u subotu budu uzdržani kako Španci ne bi morali ponovo na izbore.

– Naša uzdržanost omogući će vam da formirate vladu, ali to nije naša podrška vašoj vladi, a ni vašoj politici poručio je u petak lider socijalista Rahoju.

KOMENTARI2 komentara

  1. micky says:

    Jaka muda. I zakletva i Vlada.... Zapad je prdnuo u cabar a jug EU-nacista pohotovo. Samo jos Hitlerovci dobro jasu. Ne bi znao kako je do Toga doslo al ajde.

  2. Veliki Hrvoser says:

    HAHAHAHAAAAA, KOJA SPRDNJA OD EU, PROPAAAAST & SRAMOOOTAAAAAA :-))))))))))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *