ШПАНИЈА на путу да легализује ЗООФИЛИЈУ?

ШПАНИЈА на путу да легализује ЗООФИЛИЈУ?

21 фебруара 2023

Секс са животињама, зоофилија, је нелегална у највећем делу света, али би након измена Кривичног закона, такво понашање ускоро могло бити декриминализовано у Шпанији.

У члану 337. ​​Кривичног законика писало је да се затвором кажњава свако ко сексуално искоришћава животиње. Међутим, уколико реформа Кривичног закона буде усвојена, претходни члан би био обрисан и замењен новим под називом „злочини против животиња“.Новим законом би се само увеле казне за власнике животиња који „било којим средствима или поступком, укључујући радње сексуалне природе, наносе животињи повреду која захтева ветеринарско лечење.“

Претходно је доњи дом шпанског парламента одобрио Закон о добробити животиња који чека коначно одобрење у Сенату.

Предлог закона је представила шпанска министарка за социјална права Јоне Белара, која га је промовисала као намеру да заштити добробит животиња, без обзира да ли су кућни љубимци или дивље животиње.

Изменама Закона о добробити животиња предвиђене су затворске казне, као и новчане казне до 50.000 евра за убиство пацова код куће али и казна до 200.000 евра ако женка затрудни, а власник није регистрован као одгајивач паса.

Овим законом би се забранила продаја штенаца и мачића у продавницама кућних љубимаца, држање паса и мачака у затвореним просторима, као и држање одређених животиња као кућних љубимаца.

То укључује пауке, птице које нису пореклом из Шпаније, као што су папагаји и голубице, јежеви, корњаче, гуштери, змије и камелеони. На листи дозвољених животиња нису ни зечеви, заморци, чинчиле, мишеви и хрчци.

Зоолошки вртови и делфинаријуми би такође били претворени у центре за опоравак аутохтоних врста, а употреба дивљих животиња у циркусима или другим културним представама била би забрањена.

У закону се не помињу борбе бикова, за које шпанска влада верује да би, као камен темељац шпанске културе, требало да буду одвојено разматране.

Многе земље су у последње време донеле законе који забрањују секс са животињама па је тако зоофилија забрањена у Њу Хемпширу, Охају, Немачкој, Шведској, Исланду, Данској, Тајланду, Костарики, Боливији и Гватемали.Број земаља широм света које забрањују секс са животињама порастао је 2000-их и 2010-их.

У Уједињеном Краљевству “ Закон о екстремној порнографији“ из 2008. забрањује слике особе која изводи, или изгледа да врши сексуални чин са животињом (било мртвом, или живом) док је Немачка бестијалност легализовала 1969. године да би је 2013. године поново забранила.

Бестијалност је у САД забрањена у 48 држава а већина државних закона о бестијалности донесена је између 1999. и 2022. године.

До 2005. постојала је фарма у близини Енумклауа у Вашингтону која је описана као „бордел за животиње“, где су људи плаћали да имају секс са животињама.

(РТ Балкан)

KOMENTARI4 коментара

  1. Milutin says:

    E pa napred Srbijo. Usvajaj sve "uzvišene tekovine" Zapadnog sveta. Daleko ćeš dogurati prateći i dalje EU integraciju.

  2. острогорски says:

    Боље је бити луд тамо где су луди у већини?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u