ШПАНИЈА НАМ ОKРЕЋЕ ЛЕЂА? Мадрид неће стопирати учешће ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ на самиту ЕУ-Западни Балкан

ŠPANIJA NAM OKREĆE LEĐA? Madrid neće stopirati učešće LAŽNE DRŽAVE na samitu EU-Zapadni Balkan

1 maja 2020

Premijer Španije Pedro Sančez namerava da učestvuje na video samitu EU-Zapadni Balkan zakazan za 6. maj, a na koji je pozvana i lažna država Kosovo.

To je objavila manja španska agencija „Evropa pres“, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore, a prištinska „Koha“ je tu informaciju protumačila kao da je Španija ukinula veto za učešće lažne države Kosova na međunarodnim susretima i konferencijama koji je bio uspostavljen u vreme prethodnog premijera Marijana Rahoja.Ukidanje odluke o vetu, međutim, nije zvanično potvrđeno, niti je zvanično saopšteno da li će premijer Pedro Sančez prisustvovati ili ne video samitu.

EU inače format ovakvih razgovora definiše kao sastanak predstavnika EU sa šest zapadnobalkanskih partnera, a ne sa šest zemalja.

KOMENTARI3 komentara

 1. Kosovac says:

  Zašto da Španija stavlja veto, kad Srbija (Dačić i Vučić) ionako prihvata učešće Kosova. Možda Srbija i ne bi prihvatila, ali je kukavicu strah od reakcije Evropskog Mudraca. Možda bi Srbija mogla u Španiju da pošalje i delegaciju Vojvodine, zašto vojvođanere ostavljati po strani kao siročiće. ……….I šta ima Evropska Unija da pravi tamo neke sastanke sa zemljama takozvanog Zapadnog Balkana? Da pravi Balkanski Šengen? Sve to EU može elegantno da reši, dovoljo je da Centralni komitet EU izda direktivu ovim svojim provincijama, a direktivu da pošalje po svom izaslaniku koji će u torbi uz direktivu imati i jedan svileni gajtan. Za predsednka koji će možda da se slučajno uzjoguni, svileni gajtan je odlično i elegantno rešenje. Ili da stvar lepo demokratski i miroljubivo reše glasanjem, kao onomad kada su objekte srpske elektroprivrede na Kosovu izglasali da pripadnu Albaniji. Elegantno, preko video-bima. Virtualno a stvarno.

  • Kosovac says:

   Pardon, zaboravio sam delegaciju Sandžaka, delegaciju Rumunsko-Vlašku, i delegaciju Šumadinskih autonomaša.

 2. filip says:

  Posle korone nestaće EU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *