ШПАНИЈА ПОТВРДИЛА: Нећемо признати Косово!

ŠPANIJA POTVRDILA: Nećemo priznati Kosovo!

30 septembra 2021

Ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao u sredu u Beogradu sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Kraljevine Španije.Admiral Teodor Esteban Lopez Kalderonom je tokom tog razgovora ponovio principijelan stav te zemlje o nepriznavanju Kosova.

Stefanović izrazio je zahvalnost Srbije za principijelan i konzistentan stav Španije u vezi sa nepriznavanjem Kosova i ujedno naglasio da Srbija nastavlja da snažno podržava teritorijalni integritet Kraljevine Španije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Admiral Kalderon je, ukazujući na važnost međusobne podrške u zaštiti suvereniteta i poštovanja principa međunarodnog prava, ponovio principijelan stav Kraljevine Španije o nepriznavanju Kosova i zahvalio se na podršci Srbije teritorijalnom integritetu te zemlje.

Podsećajući na veoma dobre i prijateljske odnose dve zemlje, Stefanović je izrazio zadovoljstvo ostvarenim nivoom saradnje u oblasti odbrane i ukazao na mogućnosti za njeno kvalitativno unapređenje.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Srbija cveta says:

    Kosovo i Metohija moraju biti međunarodno priznati kao što to piše u ustavu Srbije, a to je kao Srpska pokrajina Kosovo i Metohija. To tako i mi priznajemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *