ШПАНИЈА ПРКОСИ АМЕРИЦИ И ЕУ! Шпански премијер не иде на самит ЕУ-Балкан због Тачија!?

ŠPANIJA PRKOSI AMERICI I EU! Španski premijer ne ide na samit EU-Balkan zbog Tačija!?

16 marta 2018

Španski premijer Marijano Rahoj razmišlja da ne ode na samit EU-Balkan, najavljen za 17. maj, jer ne želi da se fotografiše sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, pošto Španija ne priznaje nezavisnost Kosova, piše „Pais“.

Španski dnevnik navodi da će se predsednik Evropskog saveta Donald Tusk danas sastati sa Rahojem i pokušati da ga ubedi da prisustvuje samitu. Tusk će, kako navodi „Pais“, na sastanku sa Rahojem insistirati na važnosti održavanja veza sa balkanskim zemljama.

„Pais“ navodi da napetosti između zvaničnog Madrida i pokreta za nezavisnost Katalonije, koji je u više prilika koristio „kosovsku doktrinu“, kako je ovaj list naziva, kao opravdanje za raskid sa španskim legalnim sistemom, odbijaju Rahoja od učešća na tom sastanku u Sofiji.

Navodi se da Španija ističe da nije donela konačnu odluku povodom premijerovog učešća na samitu.

KOMENTARI6 komentara

 1. Željko says:

  Mislite li vi da vas Španjolska voli? Ne, ali čuvajući vaš "integritet" koji ne postoji na Kosovu, oni se čuvaju Katonije, Baskije etc.!

  • Uroš says:

   U pravu ste g. Željko. Ali Španija nije dvolična.

 2. Zoran says:

  Ima jedna Spanac koji stuira Medicinu u BG. On zna srpski bolje od mnogih juznjaka, a nema nikog u Srbiji niti mu je iko iz Srbije. On kaze da je on us sustini Srbin pravposlavac u dusi, iako je katolik. Inace Arapoi su pre 2000 godina imali jaku nauku i zapisali su da su imeman mesta od Spanije pa sve do Indije u sustini toponimi Ilirskih naziva. To jest srpskih.

 3. Dussko says:

  Spanci su pametna nacija i svaka im cast sto su pricipjelni ljudi razumeju srpski problem otimanje teritorije silom bombama i zrtvama koje smo platili kumanovski sporazum nam je jedina validna sansa za opstanak srbije.

 4. Alo says:

  Zato Vučić ide,rukuje se, smeje se, kontroliše Srpsku listu i naređuje joj da se priklone Haradinaju i poštuju tzv. ustav Kosova i integrišu se u novu državu.

  • LIKA says:

   pa svi vi koji mu dajete glas volite koljače svoje umesto što cmizdrite lepo na ulice u sklanjaj stoku i sve te majmune koji sad vode 28 godina.ti svi su zapadne sluge,pa pogledaj samo ko je na vlasti za pola godine imaju na računima preko 2 miliona evra stanove vile a vi sakapavajte i prodavajte se za sendviće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *