ШПАНСКИ АМБАСАДОР заратио са ЧАНКОМ!

ŠPANSKI AMBASADOR zaratio sa ČANKOM!

13 februara 2019

Ambasador Španije Migel Fuertes u pismu lideru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku negoduje zbog njegove ocene o demokratičnosti u Španiji i poziva ga da se s tom temom bolje upozna. Uputio ga je na najnoviju listu Fridom hausa, koji države u svetu rangira upravo prema stepenu demokratičnosti.

Migel Fuertes, naime, kaže da je iznenađen ocenom Nenada Čanka da je referendum u Španiji „završio masovnim kršenjem ljudskih prava i držanjem političkih zatvorenika“, a što je, kako je lider LSV naveo, utvrdio nakon boravka u Barseloni gde je, kako je sam kazao, bio kako bi „pratio demokratičnost referendumskog procesa“.„Ne znam koje su Vaše kvalifikacije da izdajete ‘uverenja o demokratičnosti’, ali Vam dostavljam, radi boljeg informisanja Democracy Index 2018 koji je objavio The Economist Intelligence Unit, iz koga ćete videti – pretpostavljam sa iznenađenjem – da je Španija jedna od 20 zemalja u svetu sa punom demokratijom“, naveo je španski ambasador.

Fuertes je Čanku prosledio i deo liste poslednjeg izveštaja Fridom hausa (Freedom in the World 2019) iz koje će, kako ga je uputio, saznati da je Španija dobila 94 poena, isto kao Estonija, Island i Nemačka.

„Nadam se da će Vam ove informacije biti od koristi prilikom saopštavanja Vaših ‘piktoresknih’ mišljenja i davanja kvalifikacija o demokratičnosti“, poručio je ambasador Fuertes, a saopštila Ambasada Španije u Srbiji.

(Tanjug)

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  Gosn ambasadore,vi ste hteli da uhapsite Pudždemona,Katalonskog vođu, zbog demonstracija,a ovamo je vaš na silu izabran premijer Španije priznao Gvaida u Venecueli za legitimnog predsednika! Imate li vi "španci" imalo obraza? Ne mislim na španski narod ceo,nego na vas politikantsku garnituru? Nemate,znam! Pitam reda radi!

 2. Zoran says:

  Na utevljenog ne treba obracati paznju.

 3. Rusofil says:

  Krmak (nerist.

 4. sergej says:

  Jedan veoma kulturan i kratak odgovor čoveka što poštuje svoju zemlju! Ali pitam se da li taj odgovor razume ovaj LOJAVI KRMAK ???

 5. Drago says:

  Mora da se opet nafikso.

 6. Milan says:

  Ambasador Španije Migel Fuertes treba i A. Vučiću da pošalje ozbiljno pismo-ukor. Nažalost tako je. Riba smrdi od glave. Čankova LSV je u koaliciji sa SNS-om i SPS-om, a zauzvrat Čanak je obećao Vučiću da će ligaši glasati za promene Ustava Republike Srbije u republičkom parlamentu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *