SPAS ZA BELU KUGU: Ruskinje spasavaju srpske neženje

SPAS ZA BELU KUGU: Ruskinje spasavaju srpske neženje

2 marta 2014

ruskU vreme kada se o natalitetu u Srbiji govori izuzetno retko, čak i tokom aktuelne izborne kampanje, pojedine organizacije su shvatile da se nešto mora konkretno preduzeti kako bi se oženile hiljade ostarelih momaka širom zemlje.

I po svemu sudeći, pronašli su originalan način kako da zaustave belu kugu u Srbiji, dovodeći žene iz inostranstva. Ispočetka su organizovano dovodili Albanke iz okoline Skadra, ali kada su shvatili da to ima svoje negativne strane, pronašli su dobitnu formulu koja bi se najkraće mogla sažeti u konstataciji – dolaze nam Ruskinje.

Radi se o tome da u seoskim sredinama širom Srbije postoji preko 250.000 neženja koji ne uspevaju da pronađu žene za brak, s obzirom da je dobro poznat trend da tamošnje devojke, u skladu sa zapadnim modelom života i ponašanja, odlaze isključivo u pravcu velikih gradskih sredina da tamo potraže životnu sreću.

Zato su se poslednjih godina pojavili posrednici koji su za veliki novac dovodili udavače iz Albanije, što je po njihovom sopstvenom priznanju sve više počelo da liči na unosan posao, pa su sa naknadnom pameću shvatili da takva komercijalizacija nikuda ne vodi, te su stoga odustali od tog trulog „biznisa“.

A onda su ti isti ljudi iz udruženja „Stara Raška“ došli na bolju ideju, i kako kažu – odlučili su da pokrenu novi projekat, odnosno da u Srbiju dovode pravoslavne Ruskinje koje su rođene i odrasle na selu, a pojedine opštine poput Čajetine i Jagodine, kao i razne privatne firme su već izrazile interesovanje za učešće u tom projektu.

Međutim, ni oni nisu prvi koji su došli na takvu ideju, jer udruženje pod nazivom „Seoski prag“ iz Šapca već od ranije posreduje u dovođenju devojaka iz Rusije, Ukrajine i Belorusije, sa obrazloženjem da je tako nešto iznuđeni korak jer domaće devojke neće da ostanu na selu.

Naravno, postavlja se pitanje zbog čega je to tako, iako se odgovor lako naslućuje, s obzirom da se radi problemu koji muči skoro sve zapadne zemlje usled specifično oblikovanog sistema vrednosti, a dubina tog problema se najbolje shvata jednostavnim uvidom u statističke pokazatelje koji svi redom ukazuju na činjenicu da je u savremenoj Evropi veći imperativ održavanje visokog životnog standarda, nego li rađanje novog života. A da će takva situacija u budućnosti biti još dramatičnija, potvrdio je nemački futurolog Matijas Horks sa Futurološkog instituta, koji je još ranije ustvrdio da će u Evropi i Americi trend neudatih žena i neoženjenih muškaraca konstantno i dalje da raste.

Sasvim je jasno da slična nevesela sudbina očekuje i Srbiju, s obzirom na malopre pomenuti podatak da već u ovom trenutku, i to samo u seoskim sredinama, živi preko četvrt miliona neoženjenih muškaraca. Pa ipak, kako smatraju u organizacijama „Stara Raška“ i „Seoski prag“, rešenje za ovdašnje neženje i za ukupno katastrofalno stanje srpskog nataliteta ipak postoji, a ono dolazi sa istoka, ukoliko uspeju da dovedu ruske žene. Stoga, ako ostanu dosledni u svojim nastojanjima, verovatno će za opstanak Srbije biti zaslužnije Ruskinje, nego problematični evropski sistem vrednosti.

KOMENTARIJedan komentar

  1. zeljko41 says:

    trazim devojku za brak zovem se josimovic zeljko iz sremske mitrovice romantican sam i takvu devojku trazim.Trazim devojku koja ne pusi i mladju od mene.Nezansam,pazljiv vredan,iskren.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *