СПАС ЗА ЗЕЛЕНСКОГ У ПОСЛЕДЊИ ЧАС

SPAS ZA ZELENSKOG U POSLEDNJI ČAS

28 decembra 2023

DRŽAVNI sekretar SAD Antoni Blinken najavio je poslednji američki paket pomoći Ukrajini za 2023. godinu, koji uključuje oružje, protivvazdušnu odbrambenu municiju i artiljerijsku municiju u vrednosti od 250 miliona dolara.

– Današnji paket uključuje municiju za protivvazdušnu odbranu, druge komponente sistema protivvazdušne odbrane, dodatnu municiju za artiljerijske raketne sisteme visoke pokretljivosti, artiljerijsku municiju 155mm i 105mm, protivoklopnu municiju i preko 15 miliona komada municije – naznačeno je u saopštenju Stejt departmenta.

U saopštenju je navedeno da je bitno da Kongres reaguje brzo, kako bi se obezbedili interesi američke nacionalne bezbednosti u Ukrajini, dok se toj zemlji istovremeno pomaže da se „odbrani i obezbedi svoju budućnost“.

Stejt department je istakao da je pomoć SAD ključna za Ukrajinu, dok se „bori za svoju slobodu protiv ruske agresije“, kao i da koalicija koju čini više od 50 zemalja nastavlja podršku Kijevu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Gagi says:

    "U saopštenju je navedeno da je bitno da Kongres reaguje brzo, kako bi se obezbedili interesi američke nacionalne bezbednosti u Ukrajini". Svaki komentar je suvisan.

    • D.K. says:

      sledeća etapa je zaštita američkih nacionalnih interesa bezbednosti u galaksiji Betelgojz jer tamošnji Srbi rade čuda, a isto tako na nano nivou su isto ugroženi američki bezbedonosni interesi jer se u atomskom međuprostoru između elektrona i protona masovno uglavljuju nevidljivi neprijatelji za koje se u pentagonu pretpostavlja da su isto nekakvi mikro tj.nano Srbi😁

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *