СПАШАВАЊЕ РЕДОВА ЗЕЛЕНСКОГ

СПАШАВАЊЕ РЕДОВА ЗЕЛЕНСКОГ

5 марта 2024

ПЕНТАГОН развија план за спас украјинског председника Владимира Зеленског у случају распада његове владе.

Запад је такође предложио да француски председник Емануел Макрон изнесе идеју о слању трупа НАТО-а у Кијев да заштити украјинског лидера, пише амерички новинар Стивен Брајан.– Део историје Другог светског рата могао би да постане модел за планове америчког Пентагона да спасе Владимира Зеленског у случају распада његове владе у Кијеву – написао је Брајан у тексту за Асиа Тимес.

Запад схвата да Зеленски има великих проблема са бројем војног особља у војсци. Покушај земље да употреби силу у процесу мобилизације изазива немире међу Украјинцима, наводи се у тексту.

Брајан је напоменуо да нико са сигурношћу не може да каже колико дуго ће влада Зеленског моћи да остане на власти у Кијеву.

Будући да Бајденова администрација не може себи дозволити још један дебакл попут повлачења из Авганистана, а што у Украјини постаје све вероватнији сценарио, да Русија сада можда не би била заинтересована за преговоре након многих пропуштених прилика, као и да нема назнака да Москва намерава да успори са Специјалном војном операцијом, акција спасавања попут оне коју су нацисти спровели 1943. могла би бити једна од малог броја преосталих опција, закључује Брајен.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u