Специјалци спречили терористички напад на РЕПУБЛИКУ СРПСКУ!

Specijalci sprečili teroristički napad na REPUBLIKU SRPSKU!

30 oktobra 2015

Bosnia Police Forces ExerciseMesto Janja se nalazi na obodu Bijeljine, na 40 kilometara od Zvornika, gde je ranije ove godine izvršen teroristički napad.

Pretresom hotela „Dalas“ pronađena je veća količina pripremljenih zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija, koje su bile međusobno povezane s ciljem uništenja ovog objekta, koji je fizički povezan sa većim brojem stambenih objekata, ističu u policiji.

Pripadnici CJB Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP Republike Srpske, u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH došli su do operativnih saznanja da na području CJB Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog akta ili drugog teškog krivičnog dela s ciljem ugrožavanja sigurnosti građana i imovine u većem obimu i izazivanja verske, nacionalne i rasne netrpeljevosti.

Postupajući prema tim saznanjima, policija je prikupila podatke o mogućim objektima napada i izvršila pretres hotela „Dalas“ u kome je i otkrivena priprema za teroristički napad.

Iz CJB Bijeljina navode da je blagovremenim dejstvom policije i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP Republike Srpske sprečeno izvršenje napada, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvetljavanju svih okolnosti koje su mogle dovesti do napada.

Preduzimanje svih mera vršeno je pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljina.

Izvor: B92/nezavisne.com

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *